![]() |
|
Rambo (1982-2019) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Rambo (1982-2019) (/Thread-Rambo-1982-2019--90) |
RE: Rambo - SonnyCrockett - 03-10-2018 Mnie ten westernowy Rambo jakoś nie leży. Przedziwnie to wygląda. RE: Rambo - shamar - 03-10-2018 Jw,w. Rambo z krótkimi włosami jako kałboj? To nie Rambo. To tak jak Indiana bez kapelusza. RE: Rambo - Bucho - 03-10-2018 Starosc nie radosc. RE: Rambo - Mierzwiak - 04-10-2018 Fajnie się Sly prezentuje ale po ch... podpinać to pod Rambo? RE: Rambo - Gieferg - 04-10-2018 Żeby cokolwiek zarobić? RE: Rambo - Monika - 04-10-2018 Dokładnie. Rambo to rozpoznawalna marka na całym świecie i dzięki już samemu tytułowi film ma zapewnioną frekwencję w kinie. A jestem pewna, że gdyby w scenariuszu zrobić kilka drobnych poprawek i zmienić nazwisko głównego bohatera to spokojnie powstałby film niezwiązany z serią. Jednak wtedy myślę, że zainteresowanie byłoby nim dużo mniejsze. RE: Rambo - EL-Kal - 04-10-2018 Ale czy to jest dalekie od mitologii? Zawsze widziałem Rambo jako syna ranczera z Arizony (wspomina o tym), młodego footballiste, którego zagarnął Wietnam. A ostatnia scena 4. sugeruje, że wrócił na farmę. RE: Rambo - shamar - 04-10-2018 W którym filmie z trylogii jest cokolwiek wspominane, że on ma do czego wracać? Że ma rodzine? Że coś mu jeszcze zostało? I tak rozszerzyłem bo traktować powaznie należy tylko 1 film. A w nim - on nie ma nikogo i nie ma do kogo wracać. (04-10-2018, 08:56)Monika napisał(a): Jednak wtedy myślę, że zainteresowanie byłoby nim dużo mniejsze. Wtedy ten film wylądowałby jako "prosto na VHS" ;) RE: Rambo - Corn - 04-10-2018 Z tego co pamiętam, a oglądałem wszystkie części w zeszłym tygodniu, Rambo wspomina nie raz, że ma rodzinę na farmie w Arizonie. W jedynce nie wiadomo gdzie idzie, może właśnie chciał odwiedzić kolegę z woja a potem wrócić do domu. Mówi szeryfowi, że kieruje się do Portland. Oregon leży w bliskim sąsiedztwie Arizony RE: Rambo - shamar - 04-10-2018 (04-10-2018, 11:52)Corn napisał(a): Rambo wspomina nie raz, że ma rodzinę na farmie w Arizonie. Dowody? :) (04-10-2018, 11:52)Corn napisał(a): W jedynce nie wiadomo gdzie idzie, może właśnie chciał odwiedzić kolegę z woja a potem wrócić do domu. Przecież szuka byłych kumpli ze swojego oddziału - czyli swoją pozostałą rodzinę. RE: Rambo - Gieferg - 04-10-2018 Cytat:Rambo wspomina nie raz, że ma rodzinę na farmie w Arizonie. W czwórce na pytanie o rodzinę mówi: Father, maybe, I don't know RE: Rambo - Mental - 04-10-2018 shamar napisał(a):Dowody? http://rambo.wikia.com/wiki/Bowie,_Arizona RE: Rambo - shamar - 04-10-2018 No i jakie to dowody? Nigdzie w 3ch pierwszych filmach nie ma nic o jego żyjącej rodzinie. Wpis o ojcu pochodzi z książki a w książce Rambo był psychopatą, który zabił murzyna za "krzywe spojrzenie" RE: Rambo - Bucho - 04-10-2018 Jest cos o niezyjacej? Skoro jest z Bowie to ma (teoretycznie) gdzie wracac, a to czy ktos zyje nie ma akurat znaczenia. RE: Rambo - Mental - 04-10-2018 shamar napisał(a):No i jakie to dowody? Nigdzie w 3ch pierwszych filmach nie ma nic o jego żyjącej rodzinie. Ale najpierw pytałeś, czy ma do czego wracać. Odpowiadam: ma do czego wracać - na ranczo w Arizonie. A czy tam mieszka jego kot, pies czy niewidziany od dekad ojciec, to osobna kwestia. edit Ona zagra dziennikarkę, z którą Rambo będzie prowadził śledztwo: RE: Rambo - Gieferg - 04-10-2018 (04-10-2018, 13:41)shamar napisał(a): No i jakie to dowody? Nigdzie w 3ch pierwszych filmach nie ma nic o jego żyjącej rodzinie. Wpis o ojcu pochodzi z książki a w książce Rambo był psychopatą, który zabił murzyna za "krzywe spojrzenie" Przecież w czwórce mówił o ojcu. RE: Rambo - shamar - 04-10-2018 No w 4. Bo w 4 to dodali. Przez pierwsze 3 filmy pokazują to tak, jakby nie miał do kogo/gdzie wracać. Na tym polegają przecież te historie - że on się tuła po świecie bo nie ma domu. (04-10-2018, 14:16)Mental napisał(a): ...Zacytowałem Corna, który pisał o rodzinie. Ciągle piszę o rodzinie, od czasu finału 4. Chyba nawet na tej przytoczonej wiki jest podane, że błąkał się 10 lat po Stanach. Czyli nie miał do czego wracać. (04-10-2018, 13:59)Bucho napisał(a): Jest cos o niezyjacej? Skoro jest z Bowie to ma (teoretycznie) gdzie wracac, a to czy ktos zyje nie ma akurat znaczenia. Czytaj wyżej. Nie miał gdzie wracać po Wietnamie. Nie miał gdzie wracać przez kolejne kilka lat (wydarzenia z 2 i 3). Nagle... ma gdzie wracać. RE: Rambo - Dirk - 08-10-2018 Nowe plotki mówią, że budżet ma sięgnąć 100 mln dolców. Zaskakująco duży. Podchodzę do tej informacji sceptycznie, ale... Przewiduję konkretną rozpierduchę. Druga strona medalu jest taka, że mając równie wysoki budżet mogą chcieć obniżyć kategorię wiekową. Co w tym przypadku byłoby kompletnie bez sensu, bo obecni nastolatkowie nie znają tego bohatera, a starzy wyjadacze nie chcą kastrowanego Johna. Dla porównania, poprzednia część miała budżet 50 mln. RE: Rambo - al_jarid - 08-10-2018 Stallone mocno się przejechał na "The Expendables 3" w PG-13 i chyba nawet sam później przyznał, że ta kategoria wiekowa to był błąd. Liczę więc, że z tego błędu wyciągnięte zostaną wnioski i nikomu Rambo w PG-13 nawet przez myśl nie przejdzie. RE: Rambo - EL-Kal - 08-10-2018 Shamar, przecież wspomniane są jego niemiecko-indiańskie korzenie i pochodzenie z Arizony w dwójce. W czwórce mówi się o tym, że ojciec był farmerem i być może jeszcze żyje. W trójce mówi o tym, że grał w football (przed sceną jazdy na koniach). Buduje to obraz syna farmera, który po kłótni zaciągnął się do woja. |