Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Hellboy (temat ogólny) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+--- Wątek: Hellboy (temat ogólny) (/Thread-Hellboy-temat-og%C3%B3lny--1135)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

RE: Hellboy (temat ogólny) - zombie001 - 09-05-2017

(09-05-2017, 04:19)Grievous napisał(a): Co ja na to? Gdybyśmy żyli w świecie, w którym Del Toro zakończył swoją trylogię w satysfakcjonujący sposób, to bym był nawet ciekaw tego rebootu. Ale na chwilę obecną mam deja vu ze "Spider-Man 4".

Ekhmm, nie ma co się oszukiwać. Od dłuższego czasu na Hellboya 3 nie było szans, skoro ten gruby Meksykanin walnął taki scenariusz, że potrzeba by było jeszcze więcej hajsu, niż na realizację dwójki. 

Hajsu, którego oczywiście nikt normalny był nie dał:
a) gościowi, którego ostatnie filmy to flopy finansowe,
b) na kontynuację serii, która jest jednym wielkim flopem finansowym.

:)

Ja tutaj nie widzę powtórki ze "Spider-mana 4". Skoro nie można otworzyć jednych drzwi - zamkniętych z hukiem przez Del Toro - to Mignola szuka, a właściwie znalazł, inny, pewnie jedyny słuszny,  żeby przywrócić postać Hellboya na ekrany kin - REBOOT. 

No i będzie tak jak napisał SonnyCrockett, najwyraźniej dostaniemy coś bardziej zbliżonego do komiksowego oryginału. Dla niektórych fanów, to pewnie bardzo dobra informacja.

Z informacji wynika, że scenarzystami będą: Mignola, Andrew Cosby (twórca serialu Eureka) i Christopher Golden (pisarz, współpracownik Mignoli, jak również autor kilku komiksów ze świata Hellboya).

Mnie tylko martwi ten Neil Marshall. Jakoś nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że odda sprawiedliwość tej postaci i stworzy choćby w 1/10 coś tak klimatycznego i wizualnie ciekawego, jak filmy Del Toro :/

RE: Hellboy (temat ogólny) - al_jarid - 09-05-2017

Marshall to gostek, który w swojej bogatej karierze stworzył jeden oglądalny film (oglądalny, ale nic więcej), czyli "Centuriona", a tak poza tym to same syfy. No dobra, nie widziałem jeszcze "Dog soldiers", ale "Doomsday" i "Zejście" to straszna bida z nędzą. Nie ogarniam, czemu z nowym "Hellboyem" zdecydowano się akurat na niego. Co stoi za tym wyborem? Marshall był najtańszy?

RE: Hellboy (temat ogólny) - Arahan - 09-05-2017

Akurat Dog Soldiers to naprawde dobry film.

RE: Hellboy (temat ogólny) - al_jarid - 09-05-2017

Tak słyszałem, tylko przez tyle lat nie udało mi się zmobilizować i to wreszcie obejrzeć :)

RE: Hellboy (temat ogólny) - Pelivaron - 09-05-2017

Ostatnimi czasy pracował też w telewizji. W jego CV można znaleźć chociażby Grę o tron i Westworld, więc może magia tytułów podziałała. Nawet jeśli były to tylko pojedyncze odcinki.

RE: Hellboy (temat ogólny) - Pelivaron - 02-08-2017

Ian McShane dołącza do Hellboy: Rise of the Blood Queen. Zagra profesora Brooma!

RE: Hellboy (temat ogólny) - harlequinade - 15-08-2017

http://splashreport.com/exclusive-hellboy-reboot-script-details/

Fajnie jeśli to prawda :)

RE: Hellboy (temat ogólny) - Mierzwiak - 15-08-2017

Król Artur, Merlin... po wynikach finansowych filmu Ritchiego i Transformers 5 biegłbym zmieniać scenariusz :)

RE: Hellboy (temat ogólny) - zombie001 - 15-08-2017

(09-05-2017, 18:47)al_jarid napisał(a): Co stoi za tym wyborem? Marshall był najtańszy?

Przyszło mi do głowy, że Mignola chce totalnie przezroczystego gościa, który da im taki film, jaki chcą. Bez żadnego, dodatkowego artystycznego wkładu, czy bawienia się we własną interpretacje postaci, jak to było w przypadku poprzedniego reżysera - Del Toro.

BTW.
Przeszło bez echa - Queen of Blood (główny czarny charakter) zagra Milla Jovovich.

RE: Hellboy (temat ogólny) - al_jarid - 15-08-2017

(15-08-2017, 18:57)Mierzwiak napisał(a): Król Artur, Merlin... po wynikach finansowych filmu Ritchiego i Transformers 5 biegłbym zmieniać scenariusz :)

Jeśli dobrze kojarzę, tytułowa Queen of Blood to ma być Nimue. A jeżeli już w samym tytule masz postać z legend arturiańskich, to siłą rzeczy od tych klimatów się nie ucieknie.

RE: Hellboy (temat ogólny) - al_jarid - 15-08-2017

Niby tak, ale skoro taki tytuł już zapowiedzieli...

RE: Hellboy (temat ogólny) - zombie001 - 16-08-2017

Macie nieaktualne info. Podtytuł został porzucony i film ma mieć prosty tytuł: "Hellboy". Może boją się, że z podtytułem ktoś i tak wziąłby to za sequel filmów Del Toro?

Niemniej, Queen of Blood pozostaje głównym czarnym charakterem.

RE: Hellboy (temat ogólny) - al_jarid - 16-08-2017

Ten podtytuł przynajmniej jakoś by to wyróżniał.
Ale w każdym razie biorąc pod uwagę reżysera i studio (Millennium Films), obawiam się realizacyjnej biedy.

RE: Hellboy (temat ogólny) - SonnyCrockett - 16-08-2017

Klimaty arturiańskie. Jestem jak najbardziej za bo oznaczałoby to trzymanie się tych najlepszych elementów oryginału. Co prawda Dziki Gon to w zasadzie jeden z ostatnich komiksów o Piekielnym Chłopcze ale że komiks bardzo często sprawnie skakał po linii czasowej to nic nie stoi na przeszkodzie żeby w potencjalnych sequelach wrócić do nazistów, Rasputinów i mezopotamskich legend. :)

RE: Hellboy (temat ogólny) - Mierzwiak - 29-08-2017

https://www.comicbookmovie.com/hellboy/ed-skrein-steps-down-from-hellboy-role-amidst-whitewashing-controvery-a153515

Ed Skrein opuszcza film bo nie chce brać udziału w whitewashingu.

RE: Hellboy (temat ogólny) - Grievous - 29-08-2017

Ale jak obsadzili czarnoskórą w roli irlandzkiego rudzielca, to się nawet nie zająknęli :P

RE: Hellboy (temat ogólny) - harlequinade - 29-08-2017

Bez kitu. To już jest poziom tego co Marvel zrobił z Valkyrie.

RE: Hellboy (temat ogólny) - Szpeku - 29-08-2017

A żeby tak zatrudnili teraz czarnego.

RE: Hellboy (temat ogólny) - zombie001 - 13-09-2017

Znalezione przed chwilą w sieci. Nie wiem czy to oficjalne, ale oby było!

Mother of Devil :O

[Obrazek: DJoSC6SXkAAgE6D.jpg]

RE: Hellboy (temat ogólny) - Corn - 13-09-2017

Wygląda uber dobrze. Mam nadzieję, że nie pójdą tym razem w groteskę a zrobią coś absolutnie na serio