Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Seans czas zacząć - czyli KMF w LOOKR.TV - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Strona KMF (https://forumkmf.pl/Forum-Strona-KMF--10)
+--- Wątek: Seans czas zacząć - czyli KMF w LOOKR.TV (/Thread-Seans-czas-zacz%C4%85%C4%87-czyli-KMF-w-LOOKR-TV--1354)

Strony: 1 2 3 4 5 6

- wujo444 - 24-10-2009

tak własciwie, to dlaczego? nikt nie nagrywa?

- Artemis - 24-10-2009

W sensie czy by można wrzucić screenera??

- wujo444 - 24-10-2009

no po prostu pełny odcinek :P

- Artemis - 24-10-2009

Nie dostajemy pełnej wersji, na stronie Lukra też się takowa nie pojawia (baaardzo postępowe) - ja też żałuję, bo o tej godzinie w poniedziałek mam moje ulubione konwersatorium i chłopaków nie obejrzę...

- desjudi - 26-10-2009

bardzo fajny odcinek. merytorycznie bez zarzutu. Kelley w garniturze - bezcenny 8) szkoda tylko, że rozmowa nie potoczyła się w ciekawszym kierunku tzn. dalej i więcej: o kondycji kina sf, kondycji animacji, samym Pixarze... Jednak to bardzo dobre 30 minut.

- Mefisto - 26-10-2009

hmmm...znowu zapomniałem :|

- Tyler Durden - 26-10-2009

Ja też... :)
Na przyszłość poproszę o przypomnienie w dniu emisji. Serio! ;)

- Pitero - 26-10-2009

Drugi raz z rzędu zapomniałem :evil: .

- Artemis - 27-10-2009

desjudi napisał(a):bardzo fajny odcinek. merytorycznie bez zarzutu. Kelley w garniturze - bezcenny 8) szkoda tylko, że rozmowa nie potoczyła się w ciekawszym kierunku tzn. dalej i więcej: o kondycji kina sf, kondycji animacji, samym Pixarze... Jednak to bardzo dobre 30 minut.
O tym samym dyskutowałam wczoraj z Kelleyem, i dzisiaj z Karolem. Niestety, program jest nastawiony na INFORMACJĘ - szybkie co i jak. Jak bardzo to absurdalne, nie trzeba chyba mówić - w dobie Google nie trzeba odpalać audycji w internetowej telewizji, by dowiedzieć się, ile lat Tarantino pisał scenariusz do Benkartów diabła (przykład z poprzedniego programu). Jedyną rzeczą, co taki program może zaoferować, nie popadając w śmieszność, jest interpretacja, dyskusja. Niestety, próba jakiejkolwiek polemiki lub wejścia "wgłąb" tematu, kończy się cięciem od strony prowadzącej. A szkoda, gdyż Kelley i Karol zostali dobrani między innymi dlatego, że mają bardzo różną opinię na temat Dystryktu (Kelley reaguje jak ośmiolatek na Playboya, Karol zachowuje trzeźwość umysłu:) i fajnie byłoby ich posłuchać...

- Rodia - 28-10-2009

Ej właśnie, bo ja nie do końca ogarniam jak jest z dostępnością tych filmików. Próbowałem sobie odtworzyć ostatni odcinek o 9 i Bękartach, ale czemu kończy się w połowie? :P Jakiś błąd czy po prostu tylko tyle z tego filmiku jest na stronce?

- Artemis - 28-10-2009

Na stronie są tylko skróty

- Mefisto - 28-10-2009

Artemis napisał(a):Na stronie są tylko skróty

ale TEN filmik kończy się za wcześnie - jest błąd, patrz wyżej

- Artemis - 31-10-2009

A, to nie wiem, nie oglądałam, myśl o oglądaniu samej siebie w towarzystwie Mrocznego Eda zbyt mnie przeraziła

EDIT

W najbliższy poniedziałek 2 listopada o godz 18:30 na stronie LOOKR.TV wyemitowany zostanie siódmy, specjalny, halloweenowy odcinek programu "Seans czas zacząć" - gośćmi będą Mati i Karol, a tematem rozmowy - REC 2 i horror jako taki.

- desjudi - 02-11-2009

2 listopada o godz 18:30 na stronie LOOKR.TV

- Mefisto - 02-11-2009

obejrzałem w końcu odcinek 5 - błąd jest na stronie KMF, bo w archiwum lookra wszystko gra; bardzo fajny odcinek, Kelley idealnie nadaje się do takich rzeczy

z kolei dzisiaj było z opóźnieniem i błędami realizacyjnymi, ale dało się przeżyć; prowadząca bardzo fajna, trochę dużą tremę było czuć od Karola i Klary, często gubili się w słowach, ale ogólnie ok

- Karol - 02-11-2009

Nie wiem co ty tam czułeś, ale ja - w przeciwieństwie do poprzedniego programu - zupełnie stremowany się nie czułem ;). Wydawało mi się, że tylko na początku trochę było ciężko, ale później mówiło mi się lekko i przyjemnie i nie potrafię sobie przypomnieć żebym gubił się w słowach. Ale to może tylko moje wrażenie, przekonam się na skrócie za jakiś czas :D.

- Mefisto - 02-11-2009

sądzę, że na skrócie tego nie będzie tak widać :)

- Artemis - 02-11-2009

Ej no, był pełen luz, dowcipna, nowa prowadząca i w ogóle:)
Oczywiście ja popełniłam kilka gaf - no i filmów nie znałam, bo byłam w zastępstwie Mati i o tym, że w programie wystąpię, dowiedziałam się jakieś dwie godziny przed nagraniem :/

- BM - 12-11-2009

Odcinek 6 - jakoś nie bardzo mi przypadł do gustu. Tak trochę na sztywno wyszedł. Zaproszeni klubowicze wyglądali na mocno zdystansowanych względem siebie (nie wiem - może tylko ja odniosłem takie wrażenie ale coś mi leciutko zgrzytało jednak). Jakby w towarzystwie Kelley'a Karol stracił cały swój luz. I nawet koszulę ubrał. Dajcie spokój. :wink:

Odcinek 7 - świetny, przezabawny, nie wiem czy nie najlepszy jak do tej pory (no może jeden z najlepszych). Widać, że Karol i Artemis rozumieją się bez słów i znakomicie się uzupełniają. Domagam się częstszych występów tej pary bo wypadają jak jakieś patologiczne, filmowe rodzeństwo, które ogląda się naprawdę świetnie. :mrgreen: <ok>

btw
Będzie w końcu jakiś odcinek z Adim?

- tomashec - 14-11-2009

zgadzam się z BM. Odcinek 7 najlepszy z dotychczasowych. Karol wyluzowany, czuje się w temacie jak ryba w wodzie. Artemis świetnie partneruje.

patologiczne, filmowe rodzeństwo -> yeah babe! :)