Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Expendables 2010 - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: The Expendables 2010 (/Thread-The-Expendables-2010--1454)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

- Hannibal - 01-04-2010

Ale jazda się zapowiada, scena w kościele nakręciła mnie podwójnie na ten film. Tylu kultowców razem! Brakuje tam tylko tego z mojego i Mentala awatara, a także Kurta Russella.

- Hitch - 01-04-2010

DeeZee napisał(a):Takiego karatekę to jednym strzałem się załatwia... Wg szkoły Indy Jones'a
Jako, że jesteś nowy zarówno w Klubie, jak i na Forum - tym razem ci wybaczę :)

- Mierzwiak - 01-04-2010

Don Vito napisał(a):Czy tylko ja nie widzę nic specjalnego w tym zwiastunie?
Nie tylko ty. Trailer potwierdza moje podejrzenia że będzie to zwykły szajs i tak też to wygląda. To ma być powrót do akcyjniaków z lat 80-tych? Chyba sobie jaja robią.

Arahan napisał(a):epa i testosteron rozsadza ekran
I tak oto słowo "epa" ostatecznie spowszedniało. Czekam aż ktoś użyje go w odniesieniu do zwiastuna nowego filmu Uwe Bolla.

Mental napisał(a):wytwórnia Lionsgate nie boi się kręcić filmów dla dorosłych
Dla dorosłych ameb będąc dokładniejszym.

- Mental - 01-04-2010

Mierzwiak napisał(a):Dla dorosłych ameb będąc dokładniejszym.

nie wszystko, nie wszystko. tak czy siak, logo Lionsgate dobrze mi sie kojarzy. w odróżnieniu od logo Foxa, ktore kojarzy mi sie fatalnie.

- Mierzwiak - 01-04-2010

Fox = ostateczny argument <ok>

- Gal Anonim - 01-04-2010

Don Vito napisał(a):Zmontowane, jakby to był Bourne 4, nie pada żaden bluzg, anie nie leje się krew
To jest ZWIASTUN. Musi być dynamicznie zmontowany, nie może mieć bluzgów i nie może mieć krwi.

- Craven - 01-04-2010

A ostatnio to nawet w zwiastunie nie można do kogoś celować... :roll:

- vast - 01-04-2010

to mogą robić tylko predatorzy

- Hannibal - 02-04-2010

I tylko do chudych żydków:)

- Kadaver - 10-04-2010

Na Imdb pisze, że The Expendables będzie trwało 99 minut. Nie wiem jak wy, ale ja myslę, że to za mało, żeby pomieścić tylu kozaków.

- Mierzwiak - 10-04-2010

Ja myślę że to o 99 minut za dużo.

- shamar - 10-04-2010

Mierzwiak napisał(a):Ja myślę że to o 99 minut za dużo.

Nie jęcz. Albo dostaniemy dobry film albo słaby. Nic się nie traci.

- Craven - 10-04-2010

Półtorej godziny to w sam raz na intensywny film akcji i tyle. 2h wymagałoby ambitniejszej fabuły :P

- Kadaver - 10-04-2010

Lethal Weapon trwało 110, Die Hard 131 min, oba filmy nie miały specjalnie ambitnej fabuły.Nie było tam z kolei aż tylu badassów.

- Mierzwiak - 10-04-2010

To są filmy z czasów kiedy akcyjniaki były DOBRYMI filmami.

- Kadaver - 10-04-2010

A to się świetnie składa, bo The Expendables ma być w stylu filmów z tamtych czasów.

- Craven - 10-04-2010

Cóż no... widać, jak nie ma się do czego przyjebać to patrzymy na czas trwania filmu :P

- Kadaver - 10-04-2010

A ja myślałem, że na kategorie wiekowe. Albo na to, że w trailerach nie wolno celować :razz:

- Hitch - 10-04-2010

A ja myślę, że raczej będzie w stylu "Rambo" niż "Szklanych Pułapek" Z resztą co to za kretyńskie porównanie "Die Hard' z "Expandables"?

Rambo - 93 min
Rambo 2 - 96 min
Rambo 3 - 102 min
Rambo 4 - 92 min

"Expandables" trzyma się granicy metrażowej. Tak w ogóle, czepianie się czasu projekcji jest głupie.

- Kadaver - 10-04-2010

W jakim będzie stylu przekonamy się po premierze. No, chyba że już widziałeś film.
Zresztą, co to za kretyńskie porównanie Rambo z The Expandables? W Rambo jest tylko jeden gwiazdor, w The Expendebles jest ich cały odzdział.

Mam wiele ciekawych mocy, jak np. właśnie ocenianie filmów po trailerach. To NIE jest styl "Szklanej Pułapki". W razie dalszych wątpliwości odsyłam do mojej sygnaturki. Nie kłóćmy się :)

Pierwszej Szklanej Pułapki nie, ale czwartej? Ja oceniam film dopiero po obejrzeniu całości, więc proponuje odłożyć dyskusję do czasu, aż będziemy po seansie.