Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The Dark Knight Rises (2012) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+--- Wątek: The Dark Knight Rises (2012) (/Thread-The-Dark-Knight-Rises-2012--1845)

- Bogdan - 30-07-2010

A ja bym chciał zobaczyć Batmana z akcją osadzoną w realiach lat 30/40, w zwykłym, materiałowym kostiumie z wyszytym nietoperzykiem na piersi, a nie w super-niezniszczalnej-zbroi.

[Obrazek: batman1943.jpg]

:)

Trudno było by uniknąć kiczowatości, ale kurczę, ja bym się ucieszył na taki projekt :D

- Azgaroth - 30-07-2010

Beyond mógłby być ciekawy:) Za to mam nadzieję, że nie zrobią z Batmanem żadnej Ligi Sprawiedliwych czy duetu z Supermanem :)

- jarod - 30-07-2010

Cytat:ja bym chciał zobaczyć Batmana z akcją osadzoną w realiach lat 30/40,
Trochę nie ten okres co prawda, ale obadaj Batman: The Movie ;-)

- Mierzwiak - 30-07-2010

Azgaroth napisał(a):Za to mam nadzieję, że nie zrobią z Batmanem żadnej Ligi Sprawiedliwych czy duetu z Supermanem
Było blisko!

http://www.batcave.stopklatka.pl/index2.php?id=jl_movie

- Bogdan - 30-07-2010

jarod napisał(a):Trochę nie ten okres co prawda, ale obadaj Batman: The Movie ;-)

Właśnie. Muszę sobie to zobaczyć w końcu w całości, bo widziałem tylko fragmenty na YT i konałem ze śmiechu :mrgreen:
Chociaż jakby teraz miał powstać Batman według mojej koncepcji, to wolałbym, żeby to było na poważnie : P

W latach 40 też w sumie powstała jedna wersja Gacka, właśnie ta, z której pochodzi podlinkowana wyżej przeze mnie fotka. Ciekawie się to teraz ogląda :)

- Rodia - 30-07-2010

Zaraz, zaraz. Chcesz:

-Bodzio- napisał(a):zobaczyć Batmana z akcją osadzoną w realiach lat 30/40, w zwykłym, materiałowym kostiumie z wyszytym nietoperzykiem na piersi, a nie w super-niezniszczalnej-zbroi.

i jednocześnie:

-Bodzio- napisał(a):Chociaż jakby teraz miał powstać Batman według mojej koncepcji, to wolałbym, żeby to było na poważnie : P

?? Powiedz mi, jak sobie wyobrażasz Batmana w papierowym kostiumie z nietoperzykiem na poważnie? :P

- Rodia - 30-07-2010

Oooooookej, no spoko :D

- Don Vito - 30-07-2010

A nie przemoknie mu kostium na deszczu? ;)

- Don Vito - 30-07-2010

Zbroi przynajmniej nie trzeba prać :P

- Bogdan - 30-07-2010

I drożej wychodzi niż materiałowy kostium :P

Ale w sumie co to za różnica dla Wayne'a :lol:

- Don Vito - 30-07-2010

Ale pranie trzeba wieszać, a zbroi nie ;)

Tak na poważnie: Jak sobie wyobrażasz Batmana biegającego po ulicy w piżamie zrobionego na poważnie? Bo zaprezentowane na poprzedniej stronie zdjęcie wygląda raczej na niezamierzony kicz.

- Don Vito - 30-07-2010

Widziałem dawno temu i kostium z materiału jest według mnie największą wadą tego filmu.

- Bogdan - 30-07-2010

Ale tak na chłopski rozum - gdyby akcja filmu faktycznie toczyła się w latach 30, to Batman nie mógłby mieć zbroi takiej jak u Nolana, bo zwyczajnie technologia by na to nie pozwalała.
Trudno - wyglądałoby to kiczowato czy nie, aby utrzymać konsekwencję, Batman musiałby ubierać się jak pajac :D

No i poza tym byłoby to wierne oryginalnemu wyglądowi w komiksach:

[Obrazek: f_batman1939m_f05b6d2.jpg]

Chyba odeszliśmy od tematu ;)

- Don Vito - 30-07-2010

-Bodzio- napisał(a):Trudno - wyglądałoby to kiczowato czy nie, aby utrzymać konsekwencję, Batman musiałby ubierać się jak pajac

I właśnie dlatego taki film nie powinien powstać.

- Corn - 30-07-2010

U Burtona chodził w gumie i było okej.

- Lawrence - 31-07-2010

E tam nic nie pobije kostiumu Batmana z filmów Schumachera. Ale mam nadzieję, że Nolan nie wpadnie na podrasowanie kostiumu w tym stylu:

[Obrazek: 61276019yi8.jpg]

:razz:

- Mierzwiak - 31-07-2010

Jakiego podrasowania? To jest ujęcie dupy. Bale też ma dupę, ale Nolan jej nie pokazuje.

Właśnie straciłem 20 punktów IQ.

- Lawrence - 31-07-2010

Chcesz mnie przekonać, że kostium Batmana u Nolana też jest stringopodobny?

- Mierzwiak - 31-07-2010

Właśnie napisałem że Nolan nie pokazał jego dupy, więc skąd mam wiedzieć? Helllllloł!

- Rodia - 31-07-2010

Mam nieodparte wrażenie, że Batman Nolana nie ma suwaka w asshole :D