Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Fanedity i wszystko co z nimi związane. - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Plakaty, trailery, prasa branżowa, nagrody filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Plakaty-trailery-prasa-bran%C5%BCowa-nagrody-filmowe--17)
+--- Wątek: Fanedity i wszystko co z nimi związane. (/Thread-Fanedity-i-wszystko-co-z-nimi-zwi%C4%85zane--1931)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Fanedity i wszystko co z nimi związane. - Mental - 27-07-2021

Gieferg, jak do ciebie napisać na priv? Możesz odezwać się do mnie? Chodzi o "Pormka" w wersji Gieferg's Cut.

RE: Fanedity i wszystko co z nimi związane. - Gieferg - 27-07-2021

Teraz powinno się dać.
Promka mam tylko w formie 23GB Blu-ray w chwili obecnej. Może być problem.

RE: Fanedity i wszystko co z nimi związane. - szopman - 27-07-2021

Gieferg, twoje fanedity są na IfDB? Kurde, szacun.

Btw z faneditow polecam STAR wars episode IX, w wersji Ascendant (od Hal9009, kto się interesuje faneditami ten na bank kojarzy jego wersje prequeli). w jego wersji film nadal nie jest arcydziełem ale jest w końcu oglądalny. A to już dużo xD

RE: Fanedity i wszystko co z nimi związane. - Gieferg - 27-07-2021

Jeszcze taki klip z JLG:

Jaka to melodia?

Cytat:od Hal9009, kto się interesuje faneditami ten na bank kojarzy jego wersje prequeli

Nie kojarzę, ale akurat fanedity SW mnie nie interesują. Poza zajebistym War of the Stars ma się rozumieć:

RE: Fanedity i wszystko co z nimi związane. - Gieferg - 02-09-2021

szopman napisał(a):Gieferg, twoje fanedity są na IfDB? Kurde, szacun.

A zgadniesz komu wpadł "fanedit miesiąca" za lipiec? :P

RE: Fanedity i wszystko co z nimi związane. - Snappik - 03-09-2021

Gieferg, właśnie zauważyłem wiadomość prywatną (na telefonie słabo widać to powiadomienie). Dzięki i ponownie - gratulacje :)

RE: Fanedity i wszystko co z nimi związane. - Gieferg - 16-05-2022

[Obrazek: MEAIZRS_o.png]

RE: Fanedity i wszystko co z nimi związane. - Gieferg - 20-02-2023

[Obrazek: 641tyoq294ja1.jpg?width=513&format=pjpg&...ca1b44e405]

Zmiany

- dodane kilka scen z innych filmów z Lindenem Ashby, Tagawą, Goddardem i Wilson oraz... Dolph Lundgren
- kilka scen z Annihilation
- kilka ujęć z trailerów
- efekty grindhouse
- trochę fucków w dialogach
- 100% rescore z muzyką z filmów Kung Fu z lat 70-tych, filmów o ninja z 80s, gier z 90s + Morricone i parę innych rzeczy (w tym nawet Pan Kleks)
- częściowo lub w niektórych scenach całkowicie odbudowane SFXy głównie na bazie SFXów z gier MK
- nowe, często  bekowe linijki dialogowe tu i tam (min z MK11 gdzie niektórzy aktorzy z filmu powtórzyli swoje role)
- trochę CGI krwi
- wyleciał cliffhanger ending i parę krótkich fragmentów
- nowe intro

RE: Fanedity i wszystko co z nimi związane. - szopman - 20-02-2023

To twój ?

RE: Fanedity i wszystko co z nimi związane. - Gieferg - 08-03-2023

Ano mój.

---EDIT---

RE: Fanedity i wszystko co z nimi związane. - szopman - 24-03-2023

Kurczę, skala zmian robi wrażenie.
Gość pracuje od lat w branży VFX, pasjonat Star Wars.
Trailer robi wrażenie. Na plus redesign inkwizytora oraz inne wizualne zmiany.
Jestem ciekaw jakich zmian fabularnych dokona autor.

RE: Fanedity i wszystko co z nimi związane. - marsgrey21 - 24-03-2023

Tego inkwizytora trochę zjebał, zrobił mu dziwną górę przez co wygląda jak stożkogłowy.

RE: Fanedity i wszystko co z nimi związane. - szopman - 24-03-2023

I tak wygląda o niebo lepiej niż w serialu :D

RE: Fanedity i wszystko co z nimi związane. - Gieferg - 25-03-2023

Rzygam już na hasło "fanedit starwasów". Jest ich w trzy dupy i co chwilę pojawiają się następne.

edit:

W sumie to rzygam już nawet na haslo "Star Wars" :P

RE: Fanedity i wszystko co z nimi związane. - Ted - 25-03-2023

Gieferg, a kojarzysz temat fan editu Batman Forever? Podobno istnieje jakiś jeden najlepszy, najbardziej uznany w loży fan editowców, który wycina ile może głupiego humoru i dodaje te epicką scenę z Kilmerem i gargantuicznym nietoperzem. Gdy zacząłem patrzeć po tych stronach fan editów, to chyba na kilka różnych Foreverów trafiłem.

Może Red Book Edition (bo innych nie kojarzę), który ostatnio dostał pseudo-HD upgrade, kolesiowi nie chciało się nawet tego wziąc i zmontować na nowo z blu-raya tylko walnął AI-upscala topazem.

https://ifdb.fanedit.org/batman-forever-red-book-edition-the-15th-anniversary-enhanced-edition/

Ale nie widziałem, bo nie interesuje mnie ten film na tyle, żeby oglądac jego fanedity. Kojarzę głównie dlatego, że koleś, który zrobił oryginalną wersję tego faneditu (Scaperat) zrobił też kiedyś fanedit Mortal Kombat, który nic ciekawego co prawda nie wnosił, ale zainspirował mnie, żeby zrobić coś podobnego, tylko lepiej :P

RE: Fanedity i wszystko co z nimi związane. - Ted - 25-03-2023

Batman Forever i Daredevil z Affleckiem mnie dość interesują jako fan edity, bo te filmy obok katastrofalnych decyzji scenariuszowych i realizacyjnych miały też serce do postaci i potencjał. Sam nie umiem nic edytować, może kiedyś zobaczę z czym to się je. Bo uważam, że oba te filmy można by na tyle przerobić, że zyskałyby mocno. A bolączki mają podobne - sceny z okejkami z batsamolotu i bitką na placu zabaw wytniesz bez problemu, ale z głupkowatym Bullseyem, Riddlerem, Two Facem już nic nie zrobisz.

Generalnie niespecjalnie interesuje mnie przycinanie filmów bo coś mi się w nich nie podoba (wyjątkiem jest tu Wiedźmin Netflixa), preferuję przerabianie filmów, które lubię (Rambo, Alien, Mortal Kombat) w... coś innego.
Odkąd wróciłem do tematu dwa lata temu, robię głównie to.

RE: Fanedity i wszystko co z nimi związane. - Corn - 21-08-2024

Czy ktoś (Gieferg?) ma może źródło do tego edita?
https://fanedit.org/ladyhawke-rescored/

Sam film zawsze lubiłem, ale irytowała mnie muzyka, a tutaj wydaje się, że ktoś mógł to odratować

RE: Fanedity i wszystko co z nimi związane. - Gieferg - 21-08-2024

Wypisałem się na dobre z fanedit org (tą stroną kierują takie zjeby, że głowa mała) więc nic nie załatwię.
Zarejestrować się i zapytać autora.