![]() |
|
G.I. Joe: Retaliation (2013) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: G.I. Joe: Retaliation (2013) (/Thread-G-I-Joe-Retaliation-2013--2230) |
RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Gieferg - 25-03-2013 5 recenzji daje na starcie 80% na RT. Pierwsza negatywna: http://filmink.com.au/reviews/gi-joe-retaliation-3d-film/ Narzekanie na PG-13 w G.I.Joe... fucking idiot. RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Pitero - 25-03-2013 Trzeba zobaczyć chociaż nie lubię Johnsona. Ani jeden film z nim nigdy nie był dobry. RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Lawrence - 25-03-2013 Wiadomo, że tutaj na forum to jest wielki kult The Rock, ale dla mnie osobiście to ten film posiada inną postać, którą ja zawsze lubiłem, pewnie też dlatego, że zagrał Dartha Maula: RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Gieferg - 25-03-2013 Cytat:Ani jeden film z nim nigdy nie był dobry. Fast Five był. Innych dobrych filmów z nim nie kojarzę. RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Ash - 28-03-2013 Już tylko 42% na Pomidorach... ;) RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Szaman - 28-03-2013 Budżet dwójki to 130 mln$, spore odchudzenie względem 175 mln$ wpompowanych w pierwszą część. Widocznie Paramount i Hasbro są wyjątkowo zdeterminowane aby dokonać reaktywacji franczyzy podobnej do tej przy Transformersach. Świadczą też o tym dokrętki i wsadzenie 3D aby przypodobać się rynkom zagranicznym. 42% na Pomidorach jakoś specjalnie mnie nie dziwi, widocznie Willis już nie czyta scenariuszy, Tatumowi nie przybyło talentu ani charyzmy a John Chu po Step Up i biografii Biebera "kompletnie zaskakująco" nie znalazł w sobie talentu do kina akcji. Do tego film po tylu męczarniach montażowych i wsadzeniu na siłę większej ilości Tatuma przypomina pewnie narzeczoną Frankensteina lub Reanimatora. RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Gieferg - 28-03-2013 Raczej nie wsadzono większej ilości Tatuma. Przynajmniej po tym co piszą na hisstank nic na to nie wskazuje, a nawet jeśli wsadzono więcej niż pierwotnie zamierzano, to i tak wciąż nie ma go za wiele. No a fani którzy mieszali z błotem RoC wydają się być zachwyceni, przynajmniej większość. RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Szaman - 28-03-2013 Najpierw utrzymywano, że dokrętki są potrzebne dla efektów 3D (co byłoby dziwne bo budżet eksplodowałby przy ponownym kręceniu scen akcji), potem, że Paramount zaczął panikować po kasowych sukcesach "The Vow" i "21 Jump Street" chcąc większej ilości Tatuma. Czyli jednak trzecia wersja- fatalne opinie po pokazach testowych wydaje się najbliższa prawdziwej przyczynie ewakuacji z poprzedniego sezonu letniego. RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Gieferg - 28-03-2013 Pierwsza część zasadniczo się nie zwróciła. Ale tego się nie da rozpatrywać w kategorii samego Box Office'u bo film nakręcil sprzedaż wszystkiego co się wiąże z marką i bardzo dobrze się sprzedawał na BD/DVD, ostatecznie był na tyle opłacalny, że nakręcono sequel (choć o niższym budżecie, jeśli to faktycznie "tylko" 130 mln, źródła podają różnie, ale recenzje zdają się potwierdzać, że film jest na mniejszą skalę). Fanom podoba się bardziej, ma w obsadzie znane nazwiska, nie musi zarobić tyle, ile część pierwsza i znowu podkręci sprzedaż zabawek, komiksów etc. Ja bym tej serii jeszcze nie przekreślał, no chyba że wynik w BO faktycznie będzie fatalny. Cytat:ok 90-100 mln$ na koniec Decydujący jest wynik z całego świata, nie tylko z USA. RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Szaman - 28-03-2013 A właśnie przed chwilą usunąłem fragment o Box Officie'ie bo zorientowałem się, że film wychodzi jednak w czwartek, sorry. W każdym razie pisałem o 37.5 mln$ z weekendu i przy tym pewnie ok 100 mln$ na koniec, jednak jeśli GI Joe zanotują dzisiaj ładny wynik przy tych 37.5 to sytuacja może wyglądać o wiele lepiej. Nie da się na dłuższą metę kręcić niedochodowych filmów dla podtrzymania serii gadżetów, w końcu trzeba będzie znaleźć inny sposób "dostarczania tlenu" marce. Bardziej cenią wynik z USA bo z niego dostają 50-55%, ze świata ten procent jest znacznie niższy, mimo, że zwyczajowo przyjęło się dzielenie ogólnego wyniku na pół. W każdym razie film potrzebuje 260 mln$ z całego świata abyśmy mogli zacząć podejrzewać ich o kolejny sequel. PS. Film zarobił 2.25 mln$ z pokazów o północy i 22. Solidny wynik. RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Szaman - 29-03-2013 Bardzo dobre 11 mln$ z czwartku, wygląda na to, że tym razem się udało. RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Craven - 29-03-2013 Na Io9 napisali ze sequel jest tak dobry ze powinnismy zapomniec o jedynce. Ale podchodzilbym do ich zachwytow z duza rezerwa. RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Szaman - 29-03-2013 Od widzów A- na Cinema Score. RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Gieferg - 29-03-2013 O jedynce zapominać nie mam zamiaru bo to świetne kino rozrywkowe, w sumie to wątpię, żeby sequel miał być lepszy. Podobno kompletnie olano wyjaśnienie powrotu Storm Shadowa, po tym co go spotkało na końcu jedynki. RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Ash - 29-03-2013 Cytat:Though arguably superior to its predecessor, G.I. Joe: Retaliation is overwhelmed by its nonstop action and too nonsensical and vapid to leave a lasting impression. http://www.rottentomatoes.com/m/gi_joe_retaliation/ P.S. teraz już tylko 30%. ;] RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Proteus - 29-03-2013 Im więcej widzę zapowiedzi nadchodzących akcyjniaków, tym bardziej przekonuje się do tego, że Dwayne "The Rock" Johnson, teraz po zakończeniu kariery w filmach familijnych, jest prawdziwym amuletem szczęścia dla chujowych marek. Niech go obsadzają w wszystkim, dopóki dobra passa trwa. Aż się chyba przejdę do kina :) Pytanie z choinki: czy ktoś z was pamięta czy oryginalne, animowane "dziajdżoły" puszczane były w latach 90 na jakimkolwiek polskim kanale? Czy to raczej był casus Transformersów, czyli fenomen VHS? RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Szaman - 31-03-2013 Po trzech dniach w USA (czwartek, piątek, sobota) film ma ok. 41 mln$. Dla porównania pierwsza część miała po 3 dniach (piątek-niedziela) 54,7 mln$ ale aż o 40 mln$ większy budżet. Teraz wiele zależy od spadków w następnych tygodniach ale jak na razie wygląda to całkiem nieźle. Edit: 51.7 mln$ z USA w 4 dni, na świecie łącznie 132 mln$. RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Gieferg - 31-03-2013 Źle nie jest. (29-03-2013, 18:17)Proteus napisał(a): Pytanie z choinki: czy ktoś z was pamięta czy oryginalne, animowane "dziajdżoły" puszczane były w latach 90 na jakimkolwiek polskim kanale? Czy to raczej był casus Transformersów, czyli fenomen VHS? Nie było tego u nas w TV. Gdyby było na pewno bym oglądał :) RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Szaman - 31-03-2013 Variety podaje, że Paramount rozpoczął prace nad kolejną częścią http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=76719 RE: G.I. Joe: Retaliation (2013) - Gieferg - 31-03-2013 Typowa okołopremierowa gadka-szmatka, z której nic nie musi wyniknąć (choć serii życzę jak najlepiej). |