![]() |
|
The Punisher (2004) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: The Punisher (2004) (/Thread-The-Punisher-2004--291) |
RE: Punisher z 2004 roku - Mental - 26-12-2014 Jest tylko jedna słuszna, kanoniczna, pobłogosławiona przez bugów epy ekranizacja Punishera i chyba nie muszę mówić jaka? Dla porządku jednak powiem: RE: Punisher z 2004 roku - Corn - 28-12-2014 Cytat:Także tego, no smutno, że scenarzysta nie pokusił się o poprawienie tekstu, kiedy dostali eRkę od studia.Było odwrotnie. Najpierw powstał scenariusz w oparciu o komiks War Zone, gdzie Punisher za pośrednictwem Mickey'a Fondozy (w filmie Mickey Duka), którego "torturuje" lodami i palnikiem gazowym, wkrada się do pewnej rodziny mafijnej i jako cyngiel rozwala całą organizacją od środka przy okazji biorąc udział w wojnie gangów. Niestety scenarzyście wpadł w łapy "Welcome back Frank", który jest groteskowy i zawiera wszystkie te motywy, które Ci przeszkadzają i nie pasują do reszty. RE: Punisher z 2004 roku - Predator895 - 09-07-2015 No to to dziś po raz kolejny postanowiłem dać jeszcze jedna szanse Thomasowi Jane i jego interpretacji Punishera z 2004 roku. No i muszę przyznać, że tym razem podszedł mi o wiele lepiej. Teraz kupiłem groteskowy komiksowy świat w którym się obraca, a Jane i jego charyzma rekompensuje wszystko. Owszem znaleźć tu można kilka głupotek w postaci Ruska i grajka zabójce w stylu Desperado , oraz fakt, że Frank jakiś czas po wymordowaniu jego rodziny , tak po prostu zjawia się w mieście i nikt mu nie zadaje pytań, przesłuchuje ,albo nie zamyka w psychiatryku wtf ?? :) Zabrakło tej tajemniczości jak u Lundgrena w wersji z 1989 roku. Mimo to przyjemnie się to oglądało a kameralny klimat i zachowana legenda postaci Punishera skutecznie podbija ocenę do 7/10 :) Kusi aby zamówić steelbooka - stoi obecnie za 6 funciaków na zavvi :) RE: The Punisher (2004) - Arahan - 18-03-2017 Problemem tego filmu jest to, że miesza mocny klimat i zemstę z groteską. Mimo wszystko 8/10 bo TJ jest najlepszym Punisherem :) RE: The Punisher (2004) - Gieferg - 18-03-2017 Mimo paru problemów to jest najlepszy film z Punisherem. Do dziś żałuję, że nie dostał sequela. RE: The Punisher (2004) - Juby - 18-03-2017 <myśli, intensywnie myśli, przypomina sobie> ... So true. Z trzech fabularnych filmów o Punisherze, ten był najlepszy. Też chciałbym zobaczyć jego sequel, tyle że bardziej brutalny. Niestety, musimy się zadowolić tylko krótkometrażówką Dirty Laundry. RE: The Punisher (2004) - shamar - 21-02-2018 Może ktoś się wypowiedzieć czy i ile (jeśli) ten film czerpie z komiksów? Bo nie jest on zły tylko te humorystyczne wątki mnie denerwują - ciekawi mnie czy podobne były w komiksach. EDIT - dobra. Widzę, że odpowiedź jest kilka postów wyżej. Ba, ktoś miał dokładnie takie same odczucia RE: The Punisher (2004) - harlequinade - 31-05-2018 Jigsaw: Kiepsko myślałam że będzie prawie jak Oldman w Hannibalu RE: The Punisher (2004) - Szaman - 31-05-2018 Pewnie chcieli jak najdalej uciec od efekciarskiej wersji Dominica Westa. Przypomina mi to różnicę między serialowymi Bestiami w parze z Piękną. Od lwiej twarzy Rona Perlmana do kilku blizn w wersji z Kristin Kreuk. RE: The Punisher (2004) - Gieferg - 31-05-2018 Co to ma wspólnego z tym tematem? |