Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Evil Dead 2013 - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Forum wewnętrzne: HORRORY, KINO WAMPIRYCZNE, GORE (https://forumkmf.pl/Forum-Forum-wewn%C4%99trzne-HORRORY-KINO-WAMPIRYCZNE-GORE--19)
+---- Wątek: Evil Dead 2013 (/Thread-Evil-Dead-2013--2913)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

RE: Evil Dead 2013 - Gwahlur - 04-01-2013

Dobry trailer ale mam wątpliwości czy zapowiada dobry film. Nie podobają mi sie faceci w tym trailerze. Jacyś tacy kompletnie wyzbyci jakiejkolwiek charyzmy.

RE: Evil Dead 2013 - Szaman - 04-01-2013

W oryginale faceci również są torturowani przez kobiety i to one mają najlepsze partie do zagrania.

RE: Evil Dead 2013 - Corn - 04-01-2013

Cytat: Jacyś tacy kompletnie wyzbyci jakiejkolwiek charyzmy.
Dzisiaj to chyba norma.

RE: Evil Dead 2013 - military - 04-01-2013

To je fakt. Kiedyś patrzyło się na bohatera i można było coś o nim powiedzieć. Dzisiaj ich wygląd mówi jedno: są modni.

RE: Evil Dead 2013 - Gal Anonim - 04-01-2013

W sumie dobrze, że robią rimejk, który nie próbuje iść w stronę dwójki i trójki. Bez Campbella to nie byłoby to samo. Ten zwiastun wygląda ciekawie, choć gore i slasher z mnóstwem krwi, cięcia się i takich tam motywów to zupełnie nie moja brocha.

RE: Evil Dead 2013 - shamar - 04-01-2013

Nie za dużo scen w dzień?
Ja jako jedyny się wyłamię- nie zrobiło to na mnie większego wrażenia. Cały czas obstawiam, że to będzie kolejny nieudany rimejk.

RE: Evil Dead 2013 - Strummer - 04-01-2013

W dobrym horrorze nie musi być cały czas "ciemno" i "mrocznie", żeby było pełno napięcia - patrz "The Hills Have Eyes" albo "The Long Weekend". A trailer jest naprawdę świetny. Zapowiada krwawe wejście z buta i rimejk na poziomie.

RE: Evil Dead 2013 - Mefisto - 04-01-2013

(04-01-2013, 05:37)Albertino napisał(a): Filmiki od Raimiego już się strasznie zestarzały, szczególnie jedynka - nigdy też nie były szczególnie straszne.

A miały być? :)

RE: Evil Dead 2013 - MauZ - 04-01-2013

zapowiada się taka ilość masakry i juchy, że prawdopodobnie od nadmiaru i przesadnej jatki film zacznie być śmieszny. niestety niezamierzenie. no, ale pożyjemy zobaczymy.

RE: Evil Dead 2013 - Critters - 04-01-2013

No, jedynka ED miała być w pełni na poważnie i mega hiper straszna. Dopiero dwójka zaprezentowała typowo komediowe podejście. Raimi chciał sprawdzić obwa warianty, dlatego też nakręcił dwa takie same filmy, każdy w innej tonacji :) Trójka to już rasowe jaja.

Nie zgodzę się, że oryginał nie robi wrażenia i bardzo się postarzał. W sumie nie postarzał się wcale. Byłem ostatnio na kinowym pokazie w Poznaniu gdzie większość ludzi to byli 'widzowie niedzielni' i chociaż przed seansem byłem pewien, że śmiechom i drwinom nie będzie końca, to okazało się zupełnie inaczej. Wszyscy na sali zamknęli mordy i oglądali w napięciu i bez komentarzy - niespotykane!

Tylko dwie, średnio urodziwe aktorki w remaku - nie oglądam ;)

RE: Evil Dead 2013 - Mental - 04-01-2013

Niektóre ujęcia strasznie ohydne. To dobrze. Film od dawna był na mojej liście must see w 2013, więc zwiastun niczego w tej kwestii nie zmienia. Zgadzam się jednakowoż z moimi szanownymi przedmówcami, którzy - okręciwszy po sarmacku wąsy umoczone w rosole - zwrócili uwagę na pozbawione wyrazu postacie męskie. To akurat niedobrze.

Critters napisał(a):Nie zgodzę się, że oryginał nie robi wrażenia i bardzo się postarzał. W sumie nie postarzał się wcale.

Otóż to.

RE: Evil Dead 2013 - Mefisto - 04-01-2013

(04-01-2013, 23:15)Critters napisał(a): No, jedynka ED miała być w pełni na poważnie i mega hiper straszna. Dopiero dwójka zaprezentowała typowo komediowe podejście.

No ja tam już jedynkę widziałem jako owszem, horror, ale z przymrużeniem oka.

Dla mnie jedynka to powaga. Widziałem oryginał dwa tygodnie temu i to naprawdę super filmik.

RE: Evil Dead 2013 - shamar - 04-01-2013

(04-01-2013, 23:11)MauZ napisał(a): ... film zacznie być śmieszny. niestety niezamierzenie. no, ale pożyjemy zobaczymy.

No chyba nikt tu nie uważa, że panie wyglądające jak Regan na sterydach, z tymi soczewkami albo ten fragment z śmisznym głosem: "U're all going to die tonight" jest na poważnie.

A tak w ogóle, to od wujka YT macie-

Ja uważam, że to jest na poważnie. I mam nadzieję, że ta powaga utrzyma się przez cały film. Mam nadzieję, że reżyser i scenarzyści mieli kija w dupie, kiedy to kręcili, i na każdą sugestię typu "a może jakiś dowcip na rozluźnienie?" reagowali agresją i palili wsie.

RE: Evil Dead 2013 - Gal Anonim - 05-01-2013

Oczywiscie, ze zwiastun jest na poważnie. Mental, nie trzes portkami. Shamar tak tylko sobie żartuje. W zwiastunie nie czuć przecięż ni grama przymrużonego oka. I dobrze. Myślę, że filmowcy wiedzieli, że jakby bawili się za bardzo w mruganie okiem to by od razu zaczęto ich porównywać do klasyków - Evil Dead 2 i AoD.

RE: Evil Dead 2013 - Szaman - 05-01-2013

Jedynka jest na poważnie, brak jej gagów charakterystycznych dla dwójki, ma jedynie parę scen z bardzo czarnym humorem, groteskowe ujęcia i surrealistyczną przemoc. Od wielu lat trwają o to spory ale kluczem do interpretacji jest właśnie poważne "Within In The Woods" odróżniające się od slapstickowego "It's Murder" z okresu krótkometrażówek Raimiego.

Wszystko wskazuje na to, że remake będzie zawierał dokładnie te same elementy co oryginał, nerd z "Ain't Cool News" widział na targach filmowych scenę z wyjmowaniem igły z oka widoczną przez moment na zwiastunie. Była nakręcona dokładnie tak jak trzeba, z pokręconymi ujęciami i odpowiednią dawką obrzydliwości.

RE: Evil Dead 2013 - shamar - 05-01-2013

(05-01-2013, 00:02)Crov napisał(a): W zwiastunie nie czuć przecięż ni grama przymrużonego oka. I dobrze.

No dobra ale czy np. ta scena z panienką cedzącą śmiesznym demonicznym głosikiem spod podłogi: "Cut! Cut!" wydaje Ci się... hmmm... straszna?
Bo mnie to raczej wygląda na, jak ktoś napisał, poważne podejście, które nie będzie wyglądało poważnie.

Bo jak poważnie mają wyglądać takie straszydła z kolorowymi soczewkami?

I znowu- nie wiem czy oryginał miał być całkiem serio ale to nie wyszło. Same te szybkie najazdy na twarze bohaterów powodowały sympatyczny uśmiech na mózg.

RE: Evil Dead 2013 - Mefisto - 05-01-2013

(05-01-2013, 00:14)Szaman napisał(a): Jedynka jest na poważnie, brak jej gagów charakterystycznych dla dwójki

Od kiedy to gagi są wyznacznikiem powagi filmu?

Cytat:ma jedynie parę scen z bardzo czarnym humorem, groteskowe ujęcia i surrealistyczną przemoc.

aj rest maj kejs

RE: Evil Dead 2013 - MOLQ - 05-01-2013

Zwiastun w kinie na pewno bedzie sie prezentowal bardzo dobrze :) ogladam juz po raz kolejny i nadal mi sie podoba. Jednak tak jak juz wczesniej pisano, plasitkowy gogus zupelnie sie nie nadaje na jakiegokolwiek bad assa :) Mam nadzieje, ze na koncu sam zostanie opetany.