Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Texas Chainsaw Massacre - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Forum wewnętrzne: HORRORY, KINO WAMPIRYCZNE, GORE (https://forumkmf.pl/Forum-Forum-wewn%C4%99trzne-HORRORY-KINO-WAMPIRYCZNE-GORE--19)
+---- Wątek: Texas Chainsaw Massacre (/Thread-Texas-Chainsaw-Massacre--300)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Texas Chainsaw Massacre - marsgrey21 - 28-11-2021

Kiedyś kochałem horrory, teraz wszystkie te serie muszą spierdolić pod dyktando zakompleksionych twitterowych osłów...

RE: Texas Chainsaw Massacre - slepy51 - 28-11-2021

Zawsze "łowili" tam, gdzie są pieniądze. Nic nowego, po prostu się zestarzałeś ;)

RE: Texas Chainsaw Massacre - nawrocki - 28-11-2021

(28-11-2021, 11:28)slepy51 napisał(a): Ale Freddy nie był leworęczny i nie wyszło. Teraz dali radę z Chucky'm w serialu pod tym samym tytułem (spojler - ogólnie fabuła skupia się na perypetiach głównego bohatera geja i jego czarnoskórego chłopaka) to i tutaj coś nowoczesnego wymyślą :)
Przecież drugi Koszmar to najbardziej homoerotyczny horror w historii kina, nie dadzą rady tego przebić :)

No przecież przed chwilą o tym samym pisałem, różnica jest taka, że teraz to robią "prosto w pysk", bo taka moda. To co kiedyś było pójściem na nieznane rejony i wbrew schematom, dziś tym schematem jest. Jak to rymuje Fred Durst w nowym kawałku Limp Bizkit, "were always out of style". No i tak to się kręci.

RE: Texas Chainsaw Massacre - marsgrey21 - 28-11-2021

Akurat drugą część Freddy'ego lubię, bo tam jest "podtekst", ale nie ma "the message", dlatego nowy Candyman ssie w opór, bo oryginał miał elementy związane z rasizmem, podziałem klasowym, ale to było pod warstwą fabularną, mitologią, a w nowym filmie "the message is the story".

Po pierwsze, to drugi Freddy ma zajebisty, duszny, senny klimat - żaden film z serii tego nie ma - tam się odpierdalają tak dziwne, nieoczekiwane rzeczy jak mordercza papuga na dragach. "Podtekst" to dopisali sobie teraz, bo tak czy srak hetero miłość w tym filmie pokonuje złego, jakby ktoś nie pamiętał ;)

I tak, widziałem ten doku jak główny aktor miał przez całe swoje życie problem ze scenarzystą - słabe to było. Ale jakby to powiedział król "woke" komedii Jimmy Valmer - szanuję, to są wspaniali ludzie :)

Btw - chyba nic śmieszniejszego w najbliższym czasie nie powstanie, plus jest żart o Polakach:)

RE: Texas Chainsaw Massacre - shamar - 03-12-2021

"Texas chainsaw" i "LeatherFace".
Myślałem, że do filmów kręconych "dzisiaj" bardziej się przyłożą. A gdzie tam. Wciąż durnoty i brak konsekwencji. Nawet względem samych siebie! Bo przecież te dwa stanowią niby nową oficjalną trylogię ignorującą stare kontynuacje.

Nie znam drugiej tak niespójnej serii filmowej (choć przede mną jeszcze "Halloweeny").

Za jakiś czas powtórzę sobie Rimejk oraz jego prequel. I na tle tych wszystkich starych i najnowszych "originalej" serii wypadną chyba najlepiej.

RE: Texas Chainsaw Massacre - nawrocki - 03-12-2021

Pierwsza fota Leatherface'a z nowego filmu:
[Obrazek: Texas-Chainsaw-Massacre.jpeg?resize=1024...C682&ssl=1]

Plus mięso armatnie:
[Obrazek: image.jpeg?resize=1024%2C575&ssl=1]

Premiera 18 lutego na Netfliksie.

RE: Texas Chainsaw Massacre - SonnyCrockett - 03-12-2021

Te ofiary po lewej to chyba jacyś transseksualiści. W sumie pasuje. :)

RE: Texas Chainsaw Massacre - shamar - 03-12-2021

Kolejny nonsensowny film w nonsensownej serii.

RE: Texas Chainsaw Massacre - raven.second - 04-12-2021

Cytat:Nie znam drugiej tak niespójnej serii filmowej (choć przede mną jeszcze "Halloweeny").
Nie ma serii, która jest tak niespójna jak Halloween właśnie. Wspierając się internetem: jest Halloween z 78, potem "bezspośredni" sequel z 1981, po którym są dwie ścieżki, z Laurie żywą (H20 i Resurrection) i z Laurie martwą (4,5,6), ale jest też "bezpośredni" sequel z 2018 i 2021 ignorujący wszystko co było pomiędzy (ale nie do końca), do tego są jeszcze dwie części w wersji Zombiego, a także istnieje Halloween 3, gdzie w ogóle nie ma Michaela.

RE: Texas Chainsaw Massacre - marsgrey21 - 04-12-2021

Halloween < Halloween 2 < H20 (H20 timeline)
Halloween 3 (solówka niepowiązana z niczym)
Halloween < Halloween 2 < Halloween 4 < Halloween 5 < Halloween 6 (Thorn Trilogy timeline)
Halloween < Halloween 2018 < Halloween Kills (new trilogy)
Halloween (2007) < Halloween (2009) (remakes)

Jeśli chodzi o Texańską Masakrę, to nie jestem fanem, tzn. doceniam oryginał, sequele (te pierwsze), ale nigdy to do mnie tak nie docierało, ale tu już po tych fotkach widać totalne niezrozumienie oryginału który był "brzydki i ziarnisty", wyglądem przypominał trochę dokument, a tutaj wszystko czyste, wszystko wymuskane, do granic możliwości, wygląda to jak Netflix originals, pommo tego, że ten film został tylko kupiony przez netflix.

Do tego z tego co czytam fani są źli, bo w przeciwieństwie do wielu innych serii, w przypadku TCM oni naprawdę lubią oryginalne sequele, a tutaj postąpili podobnie jak z Halloween, usunęli wszystko i powiedzieli "my zrobim to lepiej", coś o co nikt ich nie prosił, to już był first strike, a teraz dochodzi sam wygląd tego filmu.

RE: Texas Chainsaw Massacre - Corn - 04-12-2021

Cytat:Nie ma serii, która jest tak niespójna jak Halloween właśnie.
Jest jeszcze Nieśmiertelny :D
Jest pięć oficjalnych timeline’ów do wyboru do koloru:
1. Highlander i koniec
2. Highlander i Highlander 2 kinowe
3. Highlander i Highlander 2 Renegade
4. Highlander i Highlander 3
5. Highlander i Highlander: TV series i Highlander 4 i 5
Jest jeszcze animowany film, animowany serial z Ramirezem i czeka nas remake

RE: Texas Chainsaw Massacre - marsgrey21 - 04-12-2021

Highlander brzmi bardziej pogmatwanie jak dla mnie.

RE: Texas Chainsaw Massacre - shamar - 04-12-2021

Highliglander.jest prosty. To w sumie 1 film + alternatywne zakończenia. Nawet nie bo 4 to kontynuacja serialu i należy ją tak traktować. Czyli wychodzi: Jedynka + nonsensowna kontynuacja 2. Oraz Jedynka + mniej nonsensowna kontynuacja 3.

(04-12-2021, 09:55)marsgrey21 napisał(a): Do tego z tego co czytam fani są źli, bo w przeciwieństwie do wielu innych serii, w przypadku TCM oni naprawdę lubią oryginalne sequele, a tutaj postąpili podobnie jak z Halloween, usunęli wszystko i powiedzieli "my zrobim to lepiej", coś o co nikt ich nie prosił, to już był first strike, a teraz dochodzi sam wygląd tego filmu.

Oryginalny sequel jest tylko jeden. Jest to Dwójka, która jest... autoparodią. Nie wiem jak można to lubić bo strasznie irytujące.
Kolejne 2 części można uznać za rimejki/rebuty. I dopiero po nich wchodzi kontynuacją sprzed kilku lat do oryginalnego filmu.
Która jednak "przeczy" tamtemu i dopisuje nowe wątki.

Cytat:Highliglander.jest prosty. To w sumie 1 film + alternatywne zakończenia. Nawet nie bo 4 to kontynuacja serialu i należy ją tak traktować. Czyli wychodzi: Jedynka + nonsensowna kontynuacja 2. Oraz Jedynka + mniej nonsensowna kontynuacja 3.
No przecież rozpisałem wyżej, jest tego znacznie więcej. Możesz ignorować, ale faktów nie zmienisz :D
A serial jest kontynuacją filmu ignorującą zakończenie. W pilocie pojawia się nawet Lambert

RE: Texas Chainsaw Massacre - shamar - 04-12-2021

Lambert nie pojawia się tylko w pilocie.
Mówimy o filmach - kontynuacjach Jedynki. Serial nie jest kontynuacją filmu a alternatywną historią.

Edyta - Wiki podaje, że "tylko w pilocie".. więc to albo moja skleroza albo "efekt Mandeli". Bo jestem pewny, że był jeszcze w przynajmniej 1, 2ch odcinkach.

Tak, pojawia się w tym samym uniwersum w którym DiCaprio grał w Chinatown. Chłopie, serial jest alternatywną kontynuacją. Nawet 4 film kontynuuje zarówno serial jak i pierwszy film

RE: Texas Chainsaw Massacre - Trailery Srailery - 05-12-2021

RE: Texas Chainsaw Massacre - slepy51 - 05-12-2021

No wygląda tak jak myślałem - bardziej sequel rimejku niż oryginału. Zresztą, nic lepszego niż niedoceniony "The Beginning" nie nakręcą.

[Obrazek: V7BeWrv.gif]