Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Kupić, nie kupić, gdzie kupić... - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Kino domowe (https://forumkmf.pl/Forum-Kino-domowe--43)
+--- Dział: Kupię/Sprzedam/Gdzie kupić (https://forumkmf.pl/Forum-Kupi%C4%99-Sprzedam-Gdzie-kupi%C4%87--46)
+--- Wątek: Kupić, nie kupić, gdzie kupić... (/Thread-Kupi%C4%87-nie-kupi%C4%87-gdzie-kupi%C4%87--361)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

- ALIEEN - 17-02-2007

Link pokazuje wydanie w digi-packu, ktore wyszlo w Polsce, ale obecnie
ciezko jest je gdziekolwiek dostac (unikat). A w wydaniu Ultimate Edition
nie ma polskich napisow, za to jest polski lektor... Terminator UE pojawia
sie dosc czesto na Allegro, w cenie chyba 70 zl + przesylka.

- romeck - 17-02-2007

To wydanie o którym pisze Gieferg też mam, zlokalizowane na Polskę, tzn. z digipakiem po polsku. :) Polskie napisy istotnie są w tym wydaniu. Aha - całkiem niedawno było na Allegro, poszło za 50,00 PLN.

- Mental - 17-02-2007

Polskie napisy do Terminatora? Ludzie, przecież znacie ten film na pamięć. Zresztą są napisy angielskie.

Jeśli chodzi o mnie, to zamówiłem Ulitmate Edition z dwu powodów:

a) bo jestem snobem: muszę mieć na półce najlepsze wydania w najlepszych kartonowych pudełkach. Gdzieś słyszałem, że DUX ma 3-płytowe wydanie T2 z mrugającym okiem Arnolda. Też bym takie chciał - postawiłbym sobie na szafce, zgasił światło i zerkał z ukosa na migającą diodę :)

b) ze względu na DTS (T1 może poszczycić się jedną z najlepszych ścieżek dźwiękowych, jakie słyszałem, tuż-tuż za SE7EN)... Wydanie Gieferga jest z DTS-u ogołocone.

- Anonymous - 17-02-2007

Cytat:Polskie napisy do Terminatora? Ludzie, przecież znacie ten film na pamięć.
Oglądam filmy z dziewczyną, ona go nie zna na pamięć i jednak lubi jak film jest tłumaczony, a lektora zasadniczo nie trawimy.

Mi DTS dynda i powiewa, nie mam sprzętu, który by go odtwarzał i mieć w najbliższym czasie nie zamierzam. Wydanie T2 mam jednopłytowe w paskudnej szarej okładce, więc nie muszę szaleć z jedynką, zwlaszcza że wolę polskie napisy niż lektora i taką cenę w funtach 5.97 od takiej 12.99.

- Mental - 17-02-2007

Nie masz sprzętu, więc ci dynda. Gdybyś dysponował odpowiednią maszynerią, byłbyś odmiennego zdania. W końcu mówimy o standardzie DVD, nie VHS. Wydaje kasę, żeby mieć to, co najlepsze. Nie cierpię, gdy pozbawia się klienta przywileju rozkoszowania się krystalicznie czystym dźwiękiem, a zamiast tego umieszcza się jakiegoś lektora dla niepiśmiennych. Na Zachodzie jakoś nie mają takich rozterek: DTS czy lektor - co to w ogóle za dylemat? Żaden dylemat. Urojony polski problem.

- Anonymous - 17-02-2007

Cytat:Wydaje kasę, żeby mieć to, co najlepsze
Jak cię stać, to wydawaj :) ja się 10 razy zastanawiam zanim wydam na film 40zł (a to mi się często nie zdarza), a jak mogę zaoszczędzić kupując go w wersji bez bajerów to zwykle tak robię, taka cena jak za tego T1 UE dla mnie po prostu nie wchodzi w grę, dlatego szukam czegoś tańszego. Może ktoś się chce pozbyć tamtego wydania? ;)

- Mental - 17-02-2007

A myślisz, że ja się nie zastanawiam? Myślisz, że wchodzę do sklepu, kupuję 25 sztuk DVD, po czym wychodzę, rzucając ekspedientowi w twarz na dowidzenia moją złotą kartą kredytową? Tak się robi na Zachodzie w piątek po wypłacie, ale nie u nas. Chodzi, Gieferg, o to, żebyś nie mówił, że DTS jest niepotrzebny, bo nie masz sprzętu. DTS jest konieczny, lektor - nie. Polska pod tym względem zaniża standardy i tyle. Kilka miesięcy temu miałem okazję kupić Terminatora w Polsce z polskimi napisami, z polskim pudełkiem, słowem, miałem okazję wykonać patriotyczno-narodowy gest i wesprzeć finansowo jednego z naszych kochanych dystrybutorów. Nie zrobiłem tego, bo nie było DTS-u. Nie twierdzę, że każdy film powinien być w DTS 9.3 EX THX MASTER QUALITY, ale sorry - Terminator powinien :)

- Anonymous - 17-02-2007

Cytat:Chodzi, Gieferg, o to, żebyś nie mówił, że DTS jest niepotrzebny, bo nie masz sprzętu. DTS jest konieczny, lektor - nie.
Zauważ jedno - ja mówię że DTS jest dla mnie niepotrzebny, że mi to wisi czy na płycie jest DTS, nie mówię, że jest niepotrzebny nikomu i nikogo to nie obchodzi, bo wiem że jest trochętakich ludzi, dla których to warunek konieczny, żeby film kupić.
Cytat:Kilka miesięcy temu miałem okazję kupić Terminatora w Polsce z polskimi napisami, z polskim pudełkiem, słowem, miałem okazję wykonać patriotyczno-narodowy gest i wesprzeć finansowo jednego z naszych kochanych dystrybutorów.
gdzie? kiedy? :D
Cytat:Myślisz, że wchodzę do sklepu, kupuję 25 sztuk DVD
Nie. Myślę, że kupujesz T1 UE :) więc masz większe możliwości finansowe niż ja :) cieszę się razem z tobą :) ale teraz mam zamiar sprowadzić sobie to wydanie bez DTSu, za to z napisami :P

- Mental - 17-02-2007

Za T1 UE dałem w sumie na ebayu (łącznie z kosztami wysyłki) 51 złotych... Czy to dużo? Oceń sam...

Gieferg napisał(a):bo wiem że jest trochę takich ludzi, dla których to warunek konieczny, żeby film kupić.

Jeśli na Zachodzie jest DTS, a u nas nie ma, to krew mnie zalewa. Bo czy ja mam na czole wyryty napis: "Wsiowy Polak nie chce DTS-u"?

Cytat:gdzie? kiedy?

w Starym Browarze w Poznaniu...

- wiking - 17-02-2007

Cytat:Gdzieś słyszałem, że DUX ma 3-płytowe wydanie T2 z mrugającym okiem Arnolda

ja tez mam wydanie 3 plytowe, ale bez mrugajacego oka, cena 36 zloty

absolutnie zgadzam sie z Mentalem, ze DTS musi byc

- romeck - 17-02-2007

Francuzi mają 4-płytowe wydanie T2. Tak w ramach ciekawostki. :) Wersja kinowa + reżyserska + mnogo dodatków + 77-stronicowy album.

[O! Właśnie jest na Allegro (55,00 PLN).]

- Super Green - 17-02-2007

Dokładnie DTS daje zupełnie inne wrażenia słuchowe (ach ten bas). A w Terminatorze scena pościgu samochodowego i jednoczesne strzały z shotgunów słuchane właśnie w DTS-ie dosłownie wbijają w fotel. Niesamowita sprawa, kto oglądał wie o co chodzi...

- Mental - 17-02-2007

Romeck, kupujemy na spółę? :)

- Guzeppe - 17-02-2007

Powiem, że T2 to jeden z moich najukochańszych filmów, ale prawdopodobnie i tak nie oglądnąłym tych wsyzstkich dodatków z wersji 4dvd. W wersji QDVD było tego dużo, obejrzałem wszystko, ale jak to zwykle bywa dodatki na dvd są mdłe, czasami jest to po prostu gadanie: "och on był świetny i ja też i w ogóle było świetnie, film wyszedł świetny, to była ciężka praca, ale wszyscy się świetnie bawiliśmy... itd". Jedyne co mnie BARDZo boli to, że w Polsce nie można na dvd dostać wersji kinowej Terminatora2 (bo chociaż znam dialogi na pamięć, to fajnie byłoby mieć wersję z polskimi napisami- czułbym się psychicznie lepiej). Bo trzeba to powiedzieć, T2 w wersji reżyserskiej trochę się rozwleka.

- wiking - 17-02-2007

w moim wydaniu 3 dvd tez jst wersja kinowa i wersja rezyserska i mnostwo dodatkow 8)

- Anonymous - 18-02-2007

Cytat:Bo trzeba to powiedzieć, T2 w wersji reżyserskiej trochę się rozwleka.

eee tam, dodali tyle co kot napłakał, zresztą i tak bym nie oglądał *** skoro w DC praktycznie niczego poza jedną bodaj kwestią arnolda nie wycięli. Co innego w takim Alien czy Alien 3, ale tutaj nie ma co płakać za wersją kinową tak samo jak w przypadku Aliens.

- military - 18-02-2007

Skąd wy bierzecie takie wydania za 50 zł?! Przeca zwykły podstawowy film bez dodatków i napisów kosztuje niewiele mniej, bo 39. Jak znacie jakiś sklep (NIE allegro), w którym chodzą koło 50 wielopłytowe wydania T1, to dajcie namiary...

- Anonymous - 18-02-2007

Military > przecież już dałem namiary - na Amazonie jest to dwupłytowe wydanie z polskimi napisami, za jakieś 6 funtów + przesyłka, wyjdzie jakieś niecałe 60 zeta.

- romeck - 18-02-2007

Military, a co masz do Allegro? ;)

- military - 18-02-2007

Zasadniczo nic i często korzystam, ale oferta na allegro zmienną jest, a ja nie lubię żyć ze świadomością, że filmu który chcę zamówić może już jutro nie być w ofercie. ;)

Jak się płaci na amazonie? Zwykły przelew z konta na konto w złotówkach jest możliwy?