Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
DVD z importu - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Kino domowe (https://forumkmf.pl/Forum-Kino-domowe--43)
+--- Dział: Kupię/Sprzedam/Gdzie kupić (https://forumkmf.pl/Forum-Kupi%C4%99-Sprzedam-Gdzie-kupi%C4%87--46)
+--- Wątek: DVD z importu (/Thread-DVD-z-importu--390)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

- Danus - 09-04-2008

Bzyku jednak udało ci się zamówić za pomocą ekarty??

- Bzyku - 09-04-2008

Tak udało - dzięki za pomoc. Choć ja 3 dni czekałem aż kasę ściągną.

Ale i tak chyba psu na budę się to zdało i kasa poszła w błoto.

Że też nie ma tam opcji wysyłki poleconym... wrrrr

- piXi - 09-04-2008

Bzyku napisał(a):Że też nie ma tam opcji wysyłki poleconym... wrrrr
Jest wysyłka kurierska, chyba 25 funtów kosztuje z tego co pamiętam... ;-)

- Danus - 09-04-2008

Czyli więcej niż większość filmów tam dostępnych:) A nie można jakoś dowiedzieć sie na poczcie co sie stało z paczka bo nie wierzę że tak poprostu film wsiąkł. A jak tak to napewno to się stało w polsce. Jak coś to pozwij poczte polskę. :D

- Bzyku - 10-04-2008

Niestety - to idzie jako list zwykły, a taki nie jest nigdzie rejestrowany (podobnie jak miliony kartek wysyłanych przed świętami itp.). Dlatego też nie ma szans go ewentualnie odnaleźć i na takie listy poczta nie przyjmuje reklamacji.

Gdyby to był polecony, to co innego...

- Tomek-1 - 17-04-2008

Czy ktoś się orientuje czy sklep HMV sprzedaje nadal "Speed" w wydaniu Definitive Edition w metal-boxie, czy przypadkiem nie zrobili tak samo jak z Predatorem i przepakowali to do kartonu/pudełka (cena zeszła z 9 GBP do 5,5 GBP...)? Może ktoś będący na stałe w UK się orientuje? Dzięki za pomoc.

- Tyler Durden - 18-04-2008

Nie jestem pewien na 100% ale chyba generalnie już wszystkie "Definitive Edition" są dostępne w kartonach i można już co najwyżej dorwać niedobitki po metal boxach.

- Tomek-1 - 18-04-2008

Dzięki za pomoc. Zamówienie złożone, więc niedługo się przekonam na własne oczy. Jest to wyprzedaż, więc liczę że to jakaś końcówka nakładu. Nawet jak będzie w kartonie, to i tak lepszego w Polsce nie dostanę ;)

- Sana - 28-07-2008

jak wyglada sprawa laczonych kosztow przesylki w hmv.com?

- piXi - 28-07-2008

Sana: Z tego co wiem to każdy film wysyłają oddzielnie i każda paczka 2,5 funta... Przynajmniej tak kiedyś było jak zamawiałem u nich... ;-)

Czyli do każdego filmu doliczają 2,5Ł

- Danus - 28-07-2008

Pixi dobrze prawisz, tak jest w HMV. Do każdego filmu trzeba doliczyć 2,5 funta mimo że zamawiane w ty samym czasie, to paczki idą oddzielnie.

- Sana - 28-07-2008

dzieki, chlopaki (:

- Ronaldinho - 01-10-2008

Ostatnio trochę się zainteresowałem kupowaniem w UK przez internet, jeszcze żadnego zakupu nie robiłem, przed mam kilka pytań:
1. Amazon.co.uk czy HMV.com ? (a może jest jeszcze jakiś inny, tani sklep)
2. Płatność kartą elektroniczną. Mam konto w mBanku, wystarczy eKarta (karta wirtualna) do tych zakupów? Jakie wiążą się z tym koszty? Wiem o 25 zł na rok za posiadanie tej karty, ale chodzi mi o same zakupy, bo wstępnie patrzyłem, że są dostępne na Euro i Dolary, co jak płace funtami?
3. Na HMV.com mają strasznie ubogo opisane wydania DVD, często jest zero informacji o napisach, więc jaka jest najlepsza strona z informacją czy dane wydanie ma napisy PL?
4. Czy jest właściwie jakiś temat na forum lub czy można taki stworzyć, w którym by się podawało, które filmy mają polskie napisy z wydań UK, takiego czegoś brakuje w wydaniu zbiorczym.
5. Jak jest z dostawą. Jaki mniej więcej % nie dociera, w czym wysyłają listy zwykłe, bo np u mnie w bloku skrzynki są te według standardów UE, czyli koperta bąbęlkowa plus dwa ammaraye wejdą bodajże. Listonosz ma tylko tą klapkę do dyspozycji. Wyglądają mniej więcej TAK, bo nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby listonosz miał powód, aby tej paczki nie zostawić, choć u mnie takich problemów nigdy nie było. No i oczywiście interesują mnie koszty wysyłki z UK.

Wszystko się zaczęło od tego, że zamarzyłem sobie mieć "Terminatora" (2DVD). Na allegro chcą 50-60 zł, więc odpada. Zorientowałem się, że funt kosztuje aktualnie ~4,20 zł, czyli za wydanie zwykłe 2DVD np na Amazonie chcą 5 funtów, a za Definitive, które jest i na HMV i na Amazonie chcą po 6 funtów, co daje w miarę fajną cenę. Tylko z tego Definitive nie zachęca mnie okładka, jest to wydanie lepsze?

- military - 01-10-2008

Amazon czy HMV? AMAZON! W 99% przypadkow duuuzo taniej. Tylko ze z dostawa do Polski moze byc problem.

- Eorath - 01-10-2008

Z dostawą z amazonu do Polski nie ma raczej problemów :) testowałam co prawda amerykańska, ale doszło wszystko po tygodniu, tyle, że w ogromnej pace.

- Jakuzzi - 01-10-2008

Mam pytanie do zorientowanych: jak jest z polskimi napisami w wydaniach dvd z HMV? Zdarzaja sie, sa czesto, a moze w ogole ich nie ma? Najchetniej sam bym sobie sprawdzil, ale na stronie sklepu takich informacji nie podaja (przynajmniej nie zawsze).

- Danus - 01-10-2008

Zdarzają się ale niestety to nie jest rzecz którą można spotkać często. Najlepiej patrzeć na jakiejś stronie typu:
http://www.dvdcompare.net/ czy są napisy w angielskim wydaniu. Bo albo na HMV nie ma napisanego, albo jest napisane, że napisy są a tak naprawdę ich nie ma. Więc trzeba uważać.

- majkel78 - 02-10-2008

możesz też sprawdzać na. http://www.laserdisken.dk to jest sklep dunski ale ma wszystkie wydania UK i każdy ma zeskanowany tył okładki więc możesz przeczytać "z pudełka" czy są napisy czy nie :)

- piXi - 02-10-2008

majkel78 napisał(a):możesz też sprawdzać na. http://www.laserdisken.dk to jest sklep dunski ale ma wszystkie wydania UK i każdy ma zeskanowany tył okładki więc możesz przeczytać "z pudełka" czy są napisy czy nie :)
Tak znajomy kupił Godfellas gdzie na okładce jest info o napisach PL, a okazało się, że są tylko w dodatkach (do samego filmu brak)... ;-)

- Battonsson - 02-10-2008

Ronaldinho napisał(a):...
2. Płatność kartą elektroniczną. Mam konto w mBanku, wystarczy eKarta (karta wirtualna) do tych zakupów? Jakie wiążą się z tym koszty? Wiem o 25 zł na rok za posiadanie tej karty, ale chodzi mi o same zakupy, bo wstępnie patrzyłem, że są dostępne na Euro i Dolary, co jak płace funtami?
...
5. Jak jest z dostawą. Jaki mniej więcej % nie dociera, w czym wysyłają listy zwykłe, bo np u mnie w bloku skrzynki są te według standardów UE, czyli koperta bąbęlkowa plus dwa ammaraye wejdą bodajże. Listonosz ma tylko tą klapkę do dyspozycji. Wyglądają mniej więcej TAK, bo nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby listonosz miał powód, aby tej paczki nie zostawić, choć u mnie takich problemów nigdy nie było. No i oczywiście interesują mnie koszty wysyłki z UK.

Ad. 2) Ja mam już chyba rok eKartę mBanku i jestem zadowolony. Są tylko dwie opłaty. 25 zł za rok posiadania oraz każdorazowo za przewalutowanie jeśli to konieczne. Ja kupuję w HMV albo w http://www.ezydvd.com.au , a mam kartę w euro, więc zawsze mam przewalutowanie, ale to są jakieś grosze. Np. na kwocie jakichś 30 zł to wychodzi np. 30 groszy - dlatego można nie zważać na tę prowizję.

Ad. 5) Zarówno z HMV jak i z EZYDVD, przychodzi w takiej sztywnej, tekturowej kopercie, która się mieści do tych nowych euro-skrzynek-pocztowych. Jak zamówisz dwa filmy to i tak wyślą oddzielnie (i zapłacisz dwa razy z wysyłkę), więc i tak się zmieści. Co do opłat to jest to zawsze na stronie napisane :). Obecnie chyba 2.5 funta i 4.5 dolara australijskiego w "moich" sklepach. Aha i taka mała ciekawostka, że mi zwykle przychodzi szybciej paczka z Australii niż z Anglii. Czasami to trwa tylko 5 dni roboczych (maksymalnie 10-12)! Za to kocham Australię! Wysyłają z drugiego końca świata paczkę za 9 złotych i trwa to 5 dni, a czasami z takiego polskiego OceanDVD idzie paczka dwa tygodnie i jeszcze chcą za to 11 zł :!:

Aha i na EZYDVD ZAWSZE jest napisane w jakich językach są napisy/lektor i jest sporo filmów z polskimi napisami.