Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Zwiastuny filmów animowanych - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Filmy i seriale animowane (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-i-seriale-animowane--23)
+--- Wątek: Zwiastuny filmów animowanych (/Thread-Zwiastuny-film%C3%B3w-animowanych--4152)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

RE: Zwiastuny filmów animowanych - slepy51 - 11-09-2024

RE: Zwiastuny filmów animowanych - slepy51 - 12-09-2024

Oby odrestaurowali też "The Plague Dogs".

RE: Zwiastuny filmów animowanych - OGPUEE - 20-09-2024

I w sumie nadarza się okazja, by dorobić polski dubbing, by był komplet.

Nawet Gremliny wracają po latach:

RE: Zwiastuny filmów animowanych - Pelivaron - 09-10-2024

Sylvain Chomet wraca z nową animacja!!

RE: Zwiastuny filmów animowanych - simek - 09-10-2024

Dupy nie urywa, ale miło, że chłop żyje i coś tam tworzy :)

RE: Zwiastuny filmów animowanych - Żółte Krzesło - 16-10-2024

Krótka zajawka nowego Wallace'a i Gromita.

RE: Zwiastuny filmów animowanych - OGPUEE - 20-10-2024

Odrestaurowują Felidae w 4K:

Swoją drogą byłaby to okazja do polskiego wydania (i to nie z bieda-lektorem, a pełnym dubbingiem -  w roli Francisa zawsze widziałem Waldemara Barwińskiego).

RE: Zwiastuny filmów animowanych - Żółte Krzesło - 21-11-2024

Zwiastun "The Bad Guys 2" od Dreamworks.

I kolejny zwiastun nowego Wallace'a i Gromita".

RE: Zwiastuny filmów animowanych - OGPUEE - 10-01-2025

The Lost Tiger, poklatkowe animacja o wilku tasmanskim chowanym przez kangury-wrestlerów:

RE: Zwiastuny filmów animowanych - Mefisto - 10-01-2025

Ani Ty nie sądziłeś pewnie, że kiedykolwiek napiszesz takie zdanie, ani ja, że takowe przeczytam :)

RE: Zwiastuny filmów animowanych - slepy51 - 26-01-2025

RE: Zwiastuny filmów animowanych - OGPUEE - 06-02-2025

Nowe Smerfy:

Czemu Hollywood ostatnimi czasy musi ze Smerfów adaptować 9. sezon wersji Hanny-Barbery? Przy czym lepiej zapowiada się niż ta live action abominacja...

RE: Zwiastuny filmów animowanych - al_jarid - 06-02-2025

Bądźmy szczerzy - zapowiada się beznadziejnie. Dziękuję za uwagę.

Smerfy w naszym prawdziwym świecie? No tego jeszcze nie grali. A nie, zaraz...
Smerf Influencer, noż kurde, oni się już nawet nie starają.

RE: Zwiastuny filmów animowanych - slepy51 - 29-03-2025

Że też jeszcze żaden serwis streamingowy nie złożył kolesiowi propozycji nakręcenia tego dla nich za większą kasę. Niepojęte. No nic, tak czy srak fenomenalnie to wygląda i zapowiada się kolejna uczta dla fanów szeroko pojętej paleosztuki.

RE: Zwiastuny filmów animowanych - slepy51 - 07-04-2025

Cytat:Nominated for an Academy Award® for Best Animated Feature Film, The Illusionist unites the creative team of Sylvain Chomet (director of the Oscar®-nominated Triplets of Belleville) with the late comic genius Jacques Tati, who penned the enchanting script. In the late 1950s an aging magician travels the globe with his top hat, white rabbit and series of out-dated magic tricks. But as the flashy rock ‘n’ roll age creeps up, the Illusionist is forced to accept increasingly obscure engagements to get by. Traveling to Scotland, he encounters Alice, and although they don’t speak the same language, the two lonely strangers begin to discover the true magic of human connection.

RE: Zwiastuny filmów animowanych - al_jarid - 07-04-2025

Jakiś kontekst?

W sensie, to stary film. Na sto procent w zamierzchłych czasach oglądałem to na TVP Kultura. Robią jakieś wznowienie? "Re-release", czy jak to się tam nazywa?

RE: Zwiastuny filmów animowanych - slepy51 - 07-04-2025

Pojęcia nie mam, myślałem że to jakaś nowa animacja ;) I co, polecasz, warto się tym zainteresować?

RE: Zwiastuny filmów animowanych - simek - 07-04-2025

Nie jest to ten sam poziom co Trio z Belleville, ale nadal bardzo fajny film.

RE: Zwiastuny filmów animowanych - Mefisto - 07-04-2025

To film sprzed 15 lat - jeden wielki hołd dla Tatiego, wedle jego scenariusza zresztą zrealizowany. A zatem dialogi praktycznie nie istnieją, całość skupiona jest na opowiadaniu obrazem i dźwiękiem, a historia jest prosta, ale ujmująca. Jeśli lubisz wszystko powyższe, to jest to pozycja obowiązkowa.

Zwiastuny filmów animowanych - slepy51 - 07-04-2025

W takim razie będzie trzeba sprawdzić, dzięki :)

Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka