![]() |
|
Thor: Ragnarok (2017) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54) +---- Wątek: Thor: Ragnarok (2017) (/Thread-Thor-Ragnarok-2017--4170) |
RE: Thor: Ragnarok (2017) - SonnyCrockett - 04-10-2016 Sprawa dwóch pozostałych kamieni to jedno, drugie to kwestia pozyskania ich przez Thanosa. Czy Infinity War będzie filmem o tym jak pozbiera wszystkie te kamienie z Asgardu, Knowhere, Xandaru i łba Visiona, czy obejdą to lakonicznym zajebał i ma.;) RE: Thor: Ragnarok (2017) - Baretto - 29-10-2016 Thor w nowym zajebistym stroju. ![]() Zobaczymy jak się będzie prezentował w gotowym filmie, ale to jest chyba jego najlepszy kostium. Serio, Hemsworth wygląda w nim świetnie i z tą dłuższą brodą też. Do jego poprzedniego ciuchu nic nie mam, ale najlepszy jak dla mnie do tej pory był ten z pierwszego Thora. RE: Thor: Ragnarok (2017) - Szpeku - 29-10-2016 Ja w ogóle uwielbiałem jego wygląd w całości (strój, "WŁOSY", bródka) z pierwszego Thora, wtedy wyglądał najlepiej. Jeśli chodzi o kostiumy bez rękawów, to muszę się zgodzić, że ten wyglądał najlepiej, aczkolwiek do samego filmu mam mieszane uczucia, wszystko co do tej pory zobaczyłem zapowiada wielką przygodę z akcją i humorem i już się przy Torach do tego przyzwyczaiłem i lubię poprzednie części nawet,, aczkolwiek to film o "Ragnaroku" i chciałoby się, aby to było epickim fantasy, ale tak nie będzie :( RE: Thor: Ragnarok (2017) - Mierzwiak - 29-10-2016 Rzadko się zdarza by kostiumy wyglądały dobrze na takich zwykłych fotkach. Ten prezentuje się rewelacyjnie. RE: Thor: Ragnarok (2017) - nawrocki - 29-10-2016 Podobnie jak bicek Hemswortha. :) RE: Thor: Ragnarok (2017) - Mefisto - 29-10-2016 Nie no, jasne - fota ma 300x300, ale wszystko prezentuje się rewelacyjnie. Forum KMF - stan umysłu :) RE: Thor: Ragnarok (2017) - raven.second - 29-10-2016 Proszę, większa focia. RE: Thor: Ragnarok (2017) - Mefisto - 29-10-2016 A dziękuję, przynajmniej COŚ widać. Ale zachwytów dalej nie ogarniam - pierwsze lepsze zdjęcie z planu, nawet nie w pełnym rynsztunku. Stan umysłu jak pisałem. RE: Thor: Ragnarok (2017) - Szpeku - 29-10-2016 Ja się zachwycałem z pamięci, bo już je wczoraj widziałem :) RE: Thor: Ragnarok (2017) - Baretto - 29-10-2016 Jeszcze jeden fajny kostium. Nie wiem kiedy ta fotka wyszła, ale dopiero teraz się na nią natknąłem. RE: Thor: Ragnarok (2017) - SonnyCrockett - 29-10-2016 Na tych fotach jest ten sam kostium. Teraz to taka mniej zbroja a bardziej strój BDSM. :D RE: Thor: Ragnarok (2017) - Baretto - 30-10-2016 Faktycznie to ten sam, ale tak czy siak wygląda bardzo dobrze. RE: Thor: Ragnarok (2017) - Szpeku - 30-10-2016 Ta druga fotka to już stara jak świat, chyba zaraz po rozpoczęciu zdjęć i wycieku dużej ilości zdjęć z planu się pojawiła xD RE: Thor: Ragnarok (2017) - shamar - 31-10-2016 WTF? Kolejny raz postać skandynawską gra murzyn?
RE: Thor: Ragnarok (2017) - Mierzwiak - 31-10-2016 Nie, kolejny raz murzyn(ka) gra nadludzką postać z innego świata. Oglądałeś w ogóle Thora? RE: Thor: Ragnarok (2017) - shamar - 31-10-2016 Nie. Nie oglądałem. Czyli rzeczywiście mogłem przegapić, że skandynawscy Bogowie mają oblicza afro-Afrykanów. W sumie... o ile mnie pamięć nie myli Idris Elba grał jakiegoś szwedzkiego bożka-imigranta. Więc pewnie masz rację/. RE: Thor: Ragnarok (2017) - SonnyCrockett - 31-10-2016 Chuj tam z czarnymi bogami. Jeżeli scena po napisach Dr Strange'a zapowiada na poważnie to co zapowiada to trzeci Thor będzie prawie jak Civil War i jaram się jeszcze bardziej. :) RE: Thor: Ragnarok (2017) - Szpeku - 31-10-2016 Co nie zmienia faktu, że te postacie są wzorowane na skandynawskich Bogach, chciałbym zobaczyć pianę ludu, gdyby nagle zdecydowano, by T'Challa był biały i argumentowano tym, że "nie chcą popadać w stereotypy", a ukazanie T'Challi z nowej perspektywy, jako odludka, historii białego człowieka, która prowadzi go do tronu Wakandy, byłaby odświeżeniem postaci... ;) RE: Thor: Ragnarok (2017) - Grievous - 31-10-2016 Akurat Azjata nie jest Asgardczykiem. Jego planetę odwiedzamy na początku "The Dark World". RE: Thor: Ragnarok (2017) - Szpeku - 31-10-2016 Wg założenia, wywodzą się oni od konkretnej rasy, bo tak jakby teraz zaadaptowali Herculesa i pojawił się Zeus który jest hindusem, a Hera chinką ;) Tak czy owak, te "fantasy", bazuje na konkretnych rzeczach i zamiast tworzyć nowe postaci różnych ras (w komiksach po prostu na robią kolejne czarne wersje tych samych postaci, ostatnio czarna dziewczyna jako iron man), po prostu zmieniają te istniejące, co wpływa moim zdaniem na odbiór. W Doctorze Strange'u, mieliśmy głównego bohatera przeniesionego 1:1 z komiksu, a Baron Mordo, to po prostu afroamerykanin w zielonej pidżamie... gdyby był białym mężczyzną z długimi czarnymi włosami i angielskim akcentem... to inaczej by ta postać byłą odbierana, moim zdaniem lepiej. Żeby zobrazować, ja bym widział w tej roli np. tego pana :) Dla porównania, komiksowy Baron: |