Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: TRANSFORMERS UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-TRANSFORMERS-UNIVERSE--68)
+---- Wątek: Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay (/Thread-Transformers-The-Last-Knight-2017-re%C5%BC-Michael-Bay--4318)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

RE: Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay - Arahan - 06-12-2016

(06-12-2016, 11:29)raven.second napisał(a):
Cytat:planeta jedząca planety
Jedynie Unicron się kojarzy, ale całościowo to wygląda jak fanowska sklejka materiałów znaleziona gdzieś w otchłani youtube - smoki, naziści, rycerze, dwunożne machiny wojenne, jakieś zniszczenia, świat niemal postapo... a Hopkins jako narrator mnie zaskoczył.

No właśnie miałem pytać co tam robi ED 209 :)
Z tego co czytałem mamy mieć dwie linie czasowe. Teraźniejsza i taka w której naziści wygrali wojnę,  wygrali ją dzięki artefaktom z epoki Króla Artura.
Artefakty pomógł zdobyć Decepticon. A co z Unicronem? Cholera wie. 

Z tego fragmentu może wynikać, że Optimusa mogło spotkać to:

przez co chce zabić Bee.

RE: Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay - nawrocki - 06-12-2016

Bez przesady, niektórzy nawet twierdzili, że jest lepsza od trójki. :)

RE: Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay - Arahan - 06-12-2016

(06-12-2016, 11:42)nawrocki napisał(a): Bez przesady, niektórzy nawet twierdzili, że jest lepsza od trójki. :)

Jedyny prawilny ranking filmów z TF to:

1. The Movie z 86
2. Transformers 
3. Transformers 3
4. Transformers 4 
5. Transformers 2

RE: Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay - Gieferg - 06-12-2016

Zmienili AR na 1.78:1? W Transformers?

A, nie, po prostu zwiastun ze zmiennym AR... uff, ciekawe jak będzie wyglądała wersja "podstawowa".
Oczywiście jestem w kinie.

Cytat:Jedyny prawilny ranking filmów z TF to:

Wygląda tak:

TF
ROTF
DOTM
AOE

A animowanego nie jestem w stanie z tym zestawić, w każdym razie na pewno wolę od niego pierwszy film Baya.

RE: Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay - Mierzwiak - 06-12-2016

Czy ja dobrze widzę że zniszczyli nam księżyc (widać na niebie w jednym ujęciu)? Niech zgadnę: nie będzie to miało żadnego wpływu na ziemię.

RE: Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay - Gieferg - 06-12-2016

W komiksach był tez taki motyw z post-apo-alternatywną linią czasową w której Decepticony podbiły ziemię. I z niej do tej podstawowej linii czasowej przybył Galvatron porwany przez sługusów Unicrona.

Ciekawe czy cokolwiek z tych wątków wykorzystają.

RE: Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay - Dr Strangelove - 06-12-2016

Miał być Hitler, a jest Antony Hopkins.
Bleee...

RE: Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay - Proteus - 06-12-2016

Łeeee. Myślałem, że bardziej zaszaleją. Że zobaczymy roboty stylizowanie na wojowników w płytówkach, napierdalających się transofrmującymy się mieczami i toporami. A tu pewnie będzie z 10 minut flashbacków do czasów średniowiecza, by wytłumaczyć jakiś idiotyczy background, a reszta to będzie taka sama miejska, betonowa pirotechnika z popierdalającym w tle Wahlbergiem jaką mieliśmy już kilka razy.

RE: Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay - shamar - 06-12-2016

(06-12-2016, 11:30)jarod napisał(a): Nowa narracja:)

Ja pomyślałem też o czym sobie myśli taki aktor grając w czymś takim.

Po 2- ziew. Po 3 - rzeczywiście średni zlepek, nawet AR zmienia się co 2 ujęcia.

RE: Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay - SonnyCrockett - 06-12-2016

O czym myśli taki aktor? Hmmm...o dużym przelewie na konto? Zresztą Hopkins znany jest z tego że traktuje aktorstwo jako pracę zarobkową a nie misję więc zupełnie to nie dziwi.

Ale wiem, że kasa. Wiem, że grywa też w nie-lotach.

(06-12-2016, 14:05)Phil napisał(a): Mam pewną teorię :).

O tym, że chwilę temu obcował z nagimi robocicami a teraz musi pierdzielić bzdety o kanciastych giga-robotach z kosmosu? ;)

Za grosz romantyzmu w was :(

RE: Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay - Grievous - 06-12-2016

Te zmienne AR fatalnie się prezentuje.

A sam trailer? Ok. To i tak będzie to samo co cztery poprzednie filmy. O tym czy będzie to "najlepsza" czy "najgorsza" część, standardowo zadecyduje ilość zjebożartów.

RE: Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay - Juby - 06-12-2016

(06-12-2016, 16:32)Grievous napisał(a): Te zmienne AR fatalnie się prezentuje.

Jak zwykle, gdyby Gieferg o tym nie wspomniał, nigdy nie zwróciłbym na to uwagi. :P

RE: Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay - Lawrence - 06-12-2016

(06-12-2016, 14:02)shamar napisał(a):
(06-12-2016, 11:30)jarod napisał(a): Nowa narracja:)

Ja pomyślałem też o czym sobie myśli taki aktor grając w czymś takim.

Check please! ;)

Pojswienie się Unicrona niby spoko, ale... Hm, jak myślicie będzie miliard dochodów?

Trudno powiedzieć. W USA pewnie zanotuje kolejny spadek względem poprzedniej części, w reszcie świata też, ale Chiny mogą znowu pomóc.

RE: Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay - mcp - 06-12-2016

(06-12-2016, 11:29)raven.second napisał(a):
Cytat:planeta jedząca planety
Jedynie Unicron się kojarzy, ale całościowo to wygląda jak fanowska sklejka materiałów znaleziona gdzieś w otchłani youtube - smoki, naziści, rycerze, dwunożne machiny wojenne, jakieś zniszczenia, świat niemal postapo... a Hopkins jako narrator mnie zaskoczył.

Bez kitu, jakbym drugą część Kung Fury oglądał. Męczący zwiastun.

RE: Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay - Snappik - 06-12-2016

Niesamowite, że Bay po raz kolejny wciśnie do kin takie gówno i zgarnie +1 mld w box office, po czym poinformuje, że się wycofuje z uniwersum TF by...cofnąć swoją decyzję i zrobi kolejną trylogię. #zazdrośćbitches

Zwiastun nie prezentuje się specjalnie lepiej lub gorzej od poprzednich części, widać że montuje je ta sama ekipa która wie jak zareklamować ten film takim, jaki nigdy nie będzie.

(06-12-2016, 18:32)Juby napisał(a): ... nigdy nie zwróciłbym na to uwagi. :P

Nie zwróciłeś uwagi na to, że co chwila zmienia się obraz?
Może już czas udać się do specjalisty od wzroku? ;)

Nie, nie zwróciłem uwagi. Skupiam się na tym co pokazuje trailer, nie na czarnych paskach lub ich braku.