Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Atlanta (FX, 2016-) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Atlanta (FX, 2016-) (/Thread-Atlanta-FX-2016--4433)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Atlanta (FX, 2016-) - PropJoe - 10-11-2020

Nie kumam tego tłita. On tak na serio? Nie znam go za bardzo, ale nie wygląda mi na gościa, który się przechwala w ten sposób. Taki po prostu mega entuzjazm i duma z wykonanej roboty z przymrużeniem oka? Czy jakiś żart, którego nie załapałem. 

Muszę w końcu nadrobić dwa pierwsze sezony, bo nawet nie pamiętam ile widziałem, więc jest okazja, żeby po prostu machnąć całość. 

RE: Atlanta (FX, 2016-) - Krismeister - 10-11-2020

Donald to gość, który jest świadomy swojego potencjału i talentu, znając go zaraz znowu wszystko skasuje z twittera i nie będzie się odzywał przez minimum rok.

RE: Atlanta (FX, 2016-) - Krismeister - 12-12-2020

Cytat:Seasons three and four will function like “part one and two” of a new chapter in the show’s life, according to Landgraf. The first ten episodes will come out in January 2021 and the next batch of eight episodes will be out in the fall of that year. The episodes are being shot in sequence both in Atlanta and outside of the country.
Będzie na Disney+ Kuuuurrrrr nie mogę się doczekać!!!!
https://www.vulture.com/2020/12/atlanta-renewed-for-season-3-and-4-return-in-2021.html?utm_source=tw&utm_campaign=vulture&utm_medium=s1

RE: Atlanta (FX, 2016-) - Pelivaron - 19-04-2021

Nadrabiam sobie "Atlantę" wreszcie. Dziwy to twór, ale niesamowicie intrygujący. W ogóle epizod z tym programem telewizyjnym to 10/10 :D

Opowieść o Harrisonie, lałem - to ostatnie 30 sekund MISTRZOSTWO HAHA.

RE: Atlanta (FX, 2016-) - Krismeister - 19-04-2021

Właśnie zaczęli nagrywać 3. sezon.

RE: Atlanta (FX, 2016-) - nawrocki - 03-11-2021

Na końcu zamiast logo FX powinno być A24. :)

RE: Atlanta (FX, 2016-) - Krismeister - 03-11-2021

W końcu...

RE: Atlanta (FX, 2016-) - nawrocki - 31-12-2021

24 marca.

RE: Atlanta (FX, 2016-) - Krismeister - 17-02-2022

4. sezon będzie ostatnim, premiera tej jesieni.

RE: Atlanta (FX, 2016-) - Krismeister - 25-03-2022

Wyszły dzisiaj dwa pierwsze odcinki. Dużo nie mam do napisania. Pierwszy to nawet dobra beka z białych lesbijek, a przy drugim już się obawiałem ale końcówka mnie rozwaliła. Rozbawił mnie blackface u dzieciaka, który wpadł do kominka, ale nie kumam już reszty. Cóż, po 4 latach mam nadzieję na więcej.

RE: Atlanta (FX, 2016-) - Krismeister - 10-04-2022

Ktoś ogląda? Jestem po czterech odcinkach i sorry ale ten sezon jak na razie nie trafia do mnie absolutnie. Cały czwarty odcinek wręcz mnie wkurwił.

RE: Atlanta (FX, 2016-) - Gal Anonim - 10-04-2022

Na razie nie mam czasu. Nadrobie pewnie jak wyjdzie całość.

RE: Atlanta (FX, 2016-) - Krismeister - 10-04-2022

Czekam na twoją opinię o czwartym odcinku, bo może nie wyczułem jakiegoś przekazu Glovera.

https://www.interviewmagazine.com/culture/donald-glover-interviews-donald-glover
Crov, musisz to przeczytać. Donald udzielił wywiadu... Samemu sobie. Nawet Kanye nie odwalił nigdy czegoś takiego xd
Na Twitterze już krzyczą, jakie to pretensjonalne, ale ten wywiad to 100% Donalda w Donaldzie.
Mówi parę ciekawych rzeczy, w tym, że Phoebe odeszła z Mr and Mrs Smith.

W sumie po tym wywiadzie nie skreślam tego sezonu. Widzę, że Twitter jest oburzony tym czwartym odcinkiem także taki pewnie był cel.

RE: Atlanta (FX, 2016-) - Gal Anonim - 04-05-2022

Nadrobilem na razie cztery odcinki.

Mnie ten trzeci sezon się podoba na podobnym poziomie co poprzednie. Roznie odcinki mnie chwytaja, ale generalnie fajnie. IMO Glover i ekipa robią taką satyrę i komentarz na temat rasy i rasizmu jaki holiłud myśli, że Jordan Peele robi. Czwarty odcinek jest trochę grubo ciosany i brakuje mu jakiegoś ciekawszego zakończenia, ale to fajna "horrorowa" miniatura. Czegoś mu jednak brakuje. Nie wiem tylko czego.

Najbardziej chyba poki co podobal mi sie odcinek na imprezie i motyw "cancellingu" Azjatki.

RE: Atlanta (FX, 2016-) - marsgrey21 - 05-05-2022

(04-05-2022, 23:59)Crov napisał(a): Nadrobilem na razie cztery odcinki.

Mnie ten trzeci sezon się podoba na podobnym poziomie co poprzednie. Roznie odcinki mnie chwytaja, ale generalnie fajnie. IMO Glover i ekipa robią taką satyrę i komentarz na temat rasy i rasizmu jaki holiłud myśli, że Jordan Peele robi. Czwarty odcinek jest trochę grubo ciosany i brakuje mu jakiegoś ciekawszego zakończenia, ale to fajna "horrorowa" miniatura. Czegoś mu jednak brakuje. Nie wiem tylko czego.

Najbardziej chyba poki co podobal mi sie odcinek na imprezie i motyw "cancellingu" Azjatki.

Wciąż się waham czy zacząć Atalantę, ale przybliżysz o to chodzi z Peelem w kontekście tego serialu? 

RE: Atlanta (FX, 2016-) - Gal Anonim - 05-05-2022

No wątki rasowe w Altancie są ważne i jednocześnie przedstawione w dużej mierze w satyryczno-komediowym tonie, czasem horrorowym - czyli podobnie jak u Peele'a, tylko IMO ciekawiej. To podobny punkt wyjścia - bo biorą sprawy międzyrasowe i przedstawiają je w przerysowany sposób, ale u Glovera to nie jest taka łopata zwykle. No i też Atlanta nie boi się mówić o tym jak czarni krzywdzą samych czarnych (swietny odcinek jak Paper Boi spotyka swoich fanów, a potem dyma przez las całą noc). Nie powiedziałbym, że może serial jest jakiś super obiektywny, ale zdecydowanie wgryza się bardziej w temat i przez to ma więcej do zaoferowania.

Dla mnie Atlanta to wciąż jeden z ciekawszych seriali ostatnich lat i powinien zapisać się w historii seriali na zawsze. A podobieństwo między Peele'em a Gloverem jest dość oczywiste tylko to trochę tak, jakby ten pierwszy oglądał klasyczne stare horrory podchodzące pod exploitation, a ten drugi Davida Lyncha i innych surrealistycznych twórców. (I chyba tak zresztą było. ;))

RE: Atlanta (FX, 2016-) - marsgrey21 - 05-05-2022

Dzięki, właśnie tego chciałem się dowiedzieć, muszę znaleźć chwilę i zerknąć.

RE: Atlanta (FX, 2016-) - Pelivaron - 26-07-2022

Wziąłem się za nadrabianie Atlanty i oglądam drugi sezon. Myślałem, że odc. zatytułowany "B.A.N." to szczyt nie do przeskoczenia. Myliłem się - "Teddy Perkins" mnie powalił. W ogole oglądam i myślę sobie cały czas, że skądś znam aktora, który gra tytułowego bohatera. Kilka minut mi zajęło żeby ogarnąć kto to i to bardziej po głosie :D

ps. odcinek z Fryzjerem tez genialny.

RE: Atlanta (FX, 2016-) - Krismeister - 26-07-2022

Ja stanąłem w połowie trzeciego i coś nie chce mi się oglądać dalej.

RE: Atlanta (FX, 2016-) - nawrocki - 26-07-2022

Mam podobnie. To niby wciąż ten sam serial co w dwóch poprzednich sezonach, ale nie wiem, jakoś mnie nie ciągnie, żeby to oglądać. Męcze ten trzeci sezon już drugi miesiac.