![]() |
|
Pitch Black (wielkie zaskoczenie) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Pitch Black (wielkie zaskoczenie) (/Thread-Pitch-Black-wielkie-zaskoczenie--480) |
RE: Pitch Black (wielkie zaskoczenie) - shamar - 06-03-2012 A Pitch Black to nie był typowy C-klasowy horrorek SF, co to w nim kolejne monstra polują na grupkę ludzi? Tak to zapamiętałem. Wolę już przesadzoną wersję galaktyczną z Kronik. I Ucieczkę z Butcher Bay. I w tym miejscu mam obawy bo ponoć nowy film ma być taki jak PB. RE: Pitch Black (wielkie zaskoczenie) - Anielski_Pyl - 06-03-2012 Cytat:A Pitch Black to nie był typowy C-klasowy horrorek SF, co to w nim kolejne monstra polują na grupkę ludzi? To po przecinku się zgadza. Ale na pewno nie był to C-klasowy s-f. Cytat:Tak to zapamiętałem. Polecam odświeżyć każdy film, zanim się wypowiesz, bo to nie pierwszy raz, kiedy twoje niepopularne opinie na temat jakiegoś filmu w dalszej dyskusji zamieniają się w żenułę :) RE: Pitch Black (wielkie zaskoczenie) - Mierzwiak - 06-03-2012 (06-03-2012, 13:00)shamar napisał(a): nowy film ma być taki jak PB.Zatem Twohy uczy się na błędach. Czekam na nowego Riddicka. RE: Pitch Black (wielkie zaskoczenie) - Mefisto - 06-03-2012 C-klasowy może nie, ale B na pewno - co nie umniejsza faktu jego zajebistości A czy trzeci Riddick będzie taki, jak pierwszy? Cóż, biorąc pod uwagę jak kończy się dwójka i że bohaterowie z tejże będą obecni w trójce, to raczej bym na to nie stawiał. RE: Pitch Black (wielkie zaskoczenie) - Craven - 31-10-2012 http://boxofficemojo.com/schedule/?view=mpaa&p=.htm Riddick (2013) - R "strong violence, language and some sexual content/nudity." RE: Pitch Black (wielkie zaskoczenie) - nawrocki - 31-10-2012 No, ja myślę. W końcu po to Vin Diesel zgodził się wystąpić praktycznie za darmo. RE: Pitch Black (wielkie zaskoczenie) - Craven - 23-03-2013 nie wiem czy jest temat dla całej serii... RE: Pitch Black (wielkie zaskoczenie) - nawrocki - 23-03-2013 Rzeczywiście wygląda jak zapowiadany powrót do korzeni. Nawet CGI rodem z pierwszego filmu. RE: Pitch Black (wielkie zaskoczenie) - military - 23-03-2013 Mogliby zekranizować Escape from Butcher Bay - gotowy genialny scenariusz i nawet pełna kultowa obsada (Perlman i Rooker między innymi). Ostatnio sobie powtarzałem tę grę - mistrzostwo świata. Byłby z tego najlepszy film w historii kina.:)
RE: Pitch Black (wielkie zaskoczenie) - Szaman - 23-03-2013 Efekciarstwo z dwójki ubrane w szaty jedynki, tak mógłbym podsumować ten trailer. Twohy od 2001 roku i Impostora nie nakręcił niczego ciekawszego więc nie jestem jakoś szczególnie podekscytowany. RE: Pitch Black (wielkie zaskoczenie) - Mierzwiak - 23-03-2013 (23-03-2013, 00:46)nawrocki napisał(a): Rzeczywiście wygląda jak zapowiadany powrót do korzeni.Hmmm, chyba nawet aż za bardzo, ale zobaczymy. Grunt, że nie będzie to znowu plastikowo-tekturowa wymiocina próbująca udawać coś na kształt space opery. Co do samego Pitch Black, to kiedyś bardzo, ale to bardzo nie lubiłem tego filmu. Lata później wpadła mi śliczna wersja HD i bam! dobre, mega klimatyczne kino z charakterem. Mocne 7/10, po kolejnym razie może nawet i 8? RE: Pitch Black (wielkie zaskoczenie) - shamar - 23-03-2013 Nie wiem czemu ludzie tak wychwalają "PB". Oglądałem bez tej całej otoczki (bo jej jeszcze nie było) i zobaczyłem średni film klasy B czy C, rodem z lat 80. NIC NOWEGO. "Kroniki" były przynajmniej rozbudowane.A teraz widzę jakiś CGI-koszmarek na bluboxie. Podziękował. RE: Pitch Black (wielkie zaskoczenie) - Juby - 23-03-2013 Ja tam nic nie wiedziałem o Pitch Blacku a słyszałem same superlatywy o Kronikach (jak się okazało, pierwszy film był całkiem klimatycznym sci-fi, a drugi tylko WIĘKSZYM i słabszym sequelem). Trójeczka póki co zapowiada się dobrze (może powróci klimat pierwszej części). Czekam na prawdziwy trailer. RE: Pitch Black (wielkie zaskoczenie) - Lawrence - 23-03-2013 Tutaj o dziwo zgodzę się poniekąd z shamarem, gdyż mnie jakoś "Pitch Black" nie zawładnęło. Nie powiem, że film mi się ten oglądało źle, ale w sumie motyw z grupą wykańczaną przez jakieś monstrum jest już tak znany i wykorzystany, że nie czułem się, aby obcował z czymś zaskakującym. Od spoko kino klasy B, ale obiekt kultu. Pewnie przez rolę Vina Diesela. RE: Pitch Black (wielkie zaskoczenie) - Gieferg - 01-05-2013 Obejrzałem sobie Pitch Black i... ...słabawe toto. Może Diesel nawet jako tako daje radę (i w sumie tylko on), trafia się tu i ówdzie jakaś udana wymiana zdań, końcówka też ma parę dobrych momentów, ale ogólnie to dość usypiający, schematyczny filmik, który w dodatku irytuje nieciekawymi stworkami, biednymi efektami i wkurzającą kolorystyką scen dziennych. No i o co chodzi z tym znęcaniem się twórców nad wyznawcami Allacha? Trzech białych gówniarzy w turbanach robi tylko i wyłącznie za karmę dla kosmitów, a ich czarny ojciec (?) nawet się tym faktem jakoś szczególnie nie przejmuje. W sam raz na jeden raz. 5/10 RE: Cykl Riddicka - decard - 15-05-2013 Mój bosze... prawie jak Gravity... RE: Cykl Riddicka - Juby - 15-05-2013 Klimacik Pitch Blacka jest, ale i mały budżet widoczny jest. Mam mieszane odczucia, ale obejrzeć nie omieszkam. RE: Cykl Riddicka - military - 15-05-2013 Tak, cóż, rzeczywiście powrót do jedynki - i pod względem fabuły, która zapowiada się identycznie, jak i poziomu efektów. RE: Cykl Riddicka - Gieferg - 15-05-2013 Tylko po co kolejny temat, skoro już w tym http://forumkmf.pl/Thread-Pitch-Black-wielkie-zaskoczenie mówiło się o całej serii? RE: Cykl Riddicka - wujo444 - 15-05-2013 Fabularnie bryndza z jedynki, ale Starbuck i Riddick w jednym filmie? Biorę w ciemno :) |