Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Black Widow (2020) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54)
+---- Wątek: Black Widow (2020) (/Thread-Black-Widow-2020--5208)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

RE: Black Widow (2020) - Pelivaron - 03-12-2019

[Obrazek: mm5RxTo.jpg]

RE: Black Widow (2020) - marsgrey21 - 03-12-2019

Z tego co się orientuję akcja dzieje się pomiędzy Civil War, a Infintiy War.

Sam zwiastun to miękka faja, nic ciekawego, za późno i nie potrzebnie.

RE: Black Widow (2020) - Snappik - 03-12-2019

Scena w kuchni z wyrywaniem sobie pistoletów to przykład tego, czego nie lubię u Marvela. Efekciarskośc przebijająca poziom żenuły.

Reszta - wygląda jak totalnie przeciętny marvel. Gdyby to jeszcze miało skalę Bourne'a, elementy szpiegostwa itd. (generalnie gdyby to było choć trochę świeże) to może bym czekał, ale tutaj zapowiada się kolejny szablonowy rozpierdol na koniec, tym razem gdzieś na Alasce/Antarktydzie.

Gienek opisuje ten zwiastun idealnie:

RE: Black Widow (2020) - Craven - 03-12-2019

Spoko... Jak na znikomy potencjał filmu o Black Widow wygląda ok. Do tego jeszcze Comrade Marks czy kto to tam jest. Może być fajnie.

RE: Black Widow (2020) - Huntersky - 03-12-2019

MCU dobrze zrobiłaby 3-letnia przerwa w wydawaniu filmów / seriali, po to, aby Endgame mogło odpowiednio wybrzmieć. Tymczasem ciągle mam wrażenie, że moje zaangażowanie tą serią skończyło się na ostatnich Avengersach i póki co nic nie chce tego zmienić.

RE: Black Widow (2020) - SonnyCrockett - 03-12-2019

Teaser zapowiada dokładnie to czego można się było spodziewać czyli rzeczone już nic ciekawego. Jedyny interesujący element to czy ten film potrzyma passe 500+ w BoxOfficie.

RE: Black Widow (2020) - Gieferg - 03-12-2019

Cytat:Tymczasem ciągle mam wrażenie, że moje zaangażowanie tą serią skończyło się na ostatnich Avengersach i póki co nic nie chce tego zmienić.

Jak wyżej. Chyba zrobię sobie conajmniej rok przerwy we własnym zakresie. Wszystko wskazuje na to, że to idealny moment.

RE: Black Widow (2020) - Danus - 03-12-2019

Slabe to strasznie i jak na opowiesc o Wdowie, ktora swoja droga jak juz wspomnieliscie spóźniona o jakies dwie fazy Marvela, zbyt efekciarska. Podsumowujac, mialem racje, ze po Endgame to zmierza do nikad i juz nie ma takie ekscytacji kolejnymi filmami.
Moze obejrze jak nic w kinie nie bedzie:)

RE: Black Widow (2020) - Kuba - 03-12-2019

Podsumowując nie miałeś żadnej racji, nie da się określić przed obejrzeniem chociażby jednego z tych projektów 4 Fazy gdzie to zmierza i czy gdziekolwiek. Po prostu.

Sam zwiastun oczywiście maksymalnie średni i gdyby nie obsada oraz znaczny przypływ sympatii do Wdowy po Endgame zapewne nawet nie brałbym pod uwage seansu. Akcent jest fatalnym pomysłem (oby nie zabił on gry Pugh którą uwielbiam, Red Guardian już widac ze moze byc najwiekszym nieporozumieniem tego filmu), sceny akcji są zbyt efekciarskie, tutaj mam nadzieje, że to efekt trailera i postawią jednak na choreografie chociaz w stylu Winter Soldiera. Brakuje niestety też jakiegoś klimatu.
Zobaczymy.

RE: Black Widow (2020) - Danus - 03-12-2019

Oczywiscie, ze mialem racje, bo dokad zmierza film o Wdowie po takim filmie jak Endgame gdzie zginęła?
To tylko pierwszy przyklad 4 fazy. Ten film tylko potwierdza to co mowilem wczesniej.

RE: Black Widow (2020) - simek - 03-12-2019

Średni tej trailer, no ale ja się jeszcze przejdę do kina bo to Scarlett, ale kolejne MCU, jakieś Eternals, które mi nic nie mówi to odpuszczam nawet jakby miał za darmo obejrzeć.

Oczywistym jest, że ten film poza ewentualnym dopowiedzeniem historii Wdowy (imo niepotrzebnym) rozwija uniwersum o postacie które mogą mieć kluczowe znaczenie w przyszłości, głównie mowa o Yelenie wobec której mają podobno duże plany.

Co do reszty 4 Fazy to jakim niby cudem jesteś w stanie już teraz określić, że Eternals, sequel Stranga, film o Shang Chi, seriale o Falconie i Winterze, Wandzie i Visionie czy takim Moonie zmierzają do nikąd? Bo to już totalnie bez sensowna gadanina, jasne, że nie trzeba sie tym jarać i rozumiem jak kogoś te projekty nie interesują, ale stwierdzenie ze zmierza to do nikąd bez obejrzenia chociażby JEDNEGO projektu z post-endgamowego MCU jest po prostu głupie. Zwłaszcza, że nie rozpisuje tego Zack Snyder tylko Kevin Feige.

RE: Black Widow (2020) - nawrocki - 03-12-2019

Trailer zapowiada taki typowy, pozbawiony charakteru film, na który nie było pomysłu, za to była wyznaczona wcześniej data premiery i kontrakcik gwiazdy do wypełnienia. Kiedyś, do kotleta, kino odpuszczam na 99%, ale obejrzeć, obejrzę, bo obsada jest fajna - Scarlett, Harbour, Pugh.

RE: Black Widow (2020) - Mickey - 03-12-2019

Na tym forum trwa jakiś plebiscyt z cyklu kto bardziej nie czeka na nowe filmy z MCU ? Czy może jakaś licytacja kto wiecej razy napisze, że nie pójdzie do kina na nowego Marvela ?

RE: Black Widow (2020) - marsgrey21 - 03-12-2019

Wiem, że Czarna Wdowa od samego początku była przedstawiana jako nadczłowiek, ale mimo wszystko, mogliby sobie dać trochę siana z takimi akcjami, bo jakoś z Hawkeyem nigdy nie popadali w taką przesadę.

[Obrazek: giphy.gif?cid=790b76114e85158809147c685d...=giphy.gif]

RE: Black Widow (2020) - Grievous - 03-12-2019

Poor man Fast & Furious. Quo Vadis, Feige?

RE: Black Widow (2020) - Ash_9001 - 03-12-2019

Ten gif mi śmierdzi ostatnimi Terminatorami, też bym chciał, żeby oszczędzili nam takich scen... ale w kinie i tak jestem, a jak będzie dobrze to przewiduję nawet drugi spacerek ;) To już będzie maj, ciepło... idealna rozgrzewka przed letnim sezonem.

Podoba mi się ta muza, jak się trailer rozkręca. Jak to będzie motyw przewodni, to nawet spoko.

Cytat:ale stwierdzenie ze zmierza to do nikąd bez obejrzenia chociażby JEDNEGO projektu z post-endgamowego MCU jest po prostu głupie.

Widziałem Far From Home. Jak dla mnie zmierza to wszystko donikąd ;)

Far From Home to jeszcze część 3 Fazy, bardziej epilog do Endgame. Cięzko to zaliczac do nowego etapu MCU po tym finale..

No to Wdowę tym bardziej ciężko, skoro jej akcja dzieje się wcześniej.
Widać co chcą zrobić - zastąpią ją nową postacią, która będzie Black Widow drugiej generacji na następne 10 lat. Głównie temu ten film ma służyć - ScarJo już była "za stara", najwyższy czas młodszą dupeczkę wypromować, tylko wybrali taką dość antypatyczną, przynajmniej w tym zwiastunie tak wypada. Fail I smell.