Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Thor (2011) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54)
+---- Wątek: Thor (2011) (/Thread-Thor-2011--597)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

- Danus - 29-07-2010

Mi na usta ciśnie się jedno po obejrzeniu trailera:
Go, Go Power Rangers!!
Jak na razie wygląda to na niezłe gówno.

- jarod - 29-07-2010

Branaghowi naprawdę musi kasy brakować :-) Kto by pomyślał, że facet o takiej artystycznej renomie wkopie się w tak potencjalnie gówniany projekt.

- Bogdan - 29-07-2010

Hm. Liczę, że film będzie lepszy od tego trailera.

Sweet focia:

[Obrazek: cast.jpg]

- Mierzwiak - 29-07-2010

Bezpłciowe sceny akcji? Check.
Nudne przemowy? Check.
Natalie Portman wyglądająca bosko? Check.
Gratuitous Shirtless Shot głównego aktora? Check.
Stuprocentowa zawartość nijakości w nijakości? Check.

Ależ top będzie super film!

- EL-Kal - 29-07-2010

Cytat:Jak na razie wygląda to na niezłe gówno.
Racja, bohaterowie rozmawiają, rozmawiają, rozmawiają... A gdzie wielkie roboty zamieniające się samochody? Albo te, no, avatary.?
Przy okazji - stroje prezentują się całkiem fajnie w ruchu.

SonnyCrockett napisał(a):Dziwne że film wychodzi za blisko rok a już tyle materiału z efektami jest...widać dają sobie dużo czasu na dokrętki :P
Dokładnie, zostało jeszcze ponad 10 miesięcy. Jestem pod wrażeniem tego, co już zdołano nakręcić, zmontować i oprawić, choć znając życie - wielu scen z tej "prezentacji" nie będzie w oficjalnych trailerach oraz samym filmie.

- Mierzwiak - 29-07-2010

EL-Kal napisał(a):Racja, bohaterowie rozmawiają, rozmawiają, rozmawiają... A gdzie wielkie roboty zamieniające się samochody? Albo te, no, avatary.?
Kiepska złośliwość, a jaki będzie przytyk do mnie?

- BezcelowyAlbatros - 30-07-2010

Danus coś ostatnio ostro po nienakręconych filmach jedzie. Dobrnął do tego wieku, kiedy cynizm i malkontenctwo zastępują młodzieńczy zapał i nadzieje na lepsze jutro? ;)

- Craven - 30-07-2010

Tandeta z deszczem w slow mo... W sumie poza natalką i sceną agencikiem na końcu lipa. Lipa tak wielka, że aż Sir Anthony Hopkins zapłakał.

- Mefisto - 30-07-2010

Film o kolesiu, który w innych rzuca młotkiem - podziękować :)

- Gieferg - 30-07-2010

O ile po samych fotkach mi się nie podobało tak po obejrzeniu tego materiału stwierdzam, że to może się jakoś z Iron Manem skomponuje. Pierwsze skojarzenie - Masters of Universe z Lundgrenem :mrgreen: w unowocześnionej wersji. Not that bad at all.

- Gal Anonim - 11-12-2010

Zwiastun Thora:

http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=29838

- Snappik - 11-12-2010

Wygląda to 2x lepiej niż przewidywałem, ale wciąż za słabo abym poszedł do kina.

- Mierzwiak - 11-12-2010

Tak, wiadomo to samego początku.

Konwersja ofkorz.

- Gieferg - 11-12-2010

Do kina się najpewniej wybiorę, choć żeby to była dla mnie jakaś bardzo wyczekiwana premiera powiedzieć nie mogę. Ciekaw jestem jak wypadnie w zestawieniu z Green Lanternem.

- Mierzwiak - 11-12-2010

Po co ja tu wszedłem? Aha, trailer Thora. No, obejrzałem. Eee... yyyy... no.

Zostało mi jeszcze 6 darmowych wejściówek do Silver Screena ważnych do 30 czerwca, jeśli jakimś cudem jedna się ostanie i będzie mi się chciało wsiąść w tramwaj obejrzę Thora w kinie. W 2D oczywiście.

- Azgaroth - 11-12-2010

Mi się nawet podoba, może być fajne połączenie sci-fi z fantasy.

- Lawrence - 13-12-2010

Teraz to się tylko zastanawiam, który zwiastun gorzej wypada: "Thora" czy "The Green Lantern" :???:

- EL-Kal - 14-12-2010

No, trudna sprawa. Z oceną wartości poznawczych i intelektualnych 80% Twoich postów też miałbym niejako problem.

Co to ma do rzeczy?

Wracając do tematu - wygląda świetnie. Wiem, że czegoś mi brakowało w kinie SF mniej więcej od czasów "Stargate", czyli ponownego poruszenia kwestii nauki widzianej jako magii i magii jako nauki. Tego właśnie oczekiwałem po ekranizacji komiksu "Thor" i wyznam, że trailer wydaje się eksponować to, co najlepsze w komiksie. Podobają mi się złote, pustynne (część akcji dzieje się w Meksyku) filtry oraz epa wypływająca ze scen walk Asgardczyków. Póki co - duży kredyt zaufania dla Branagha.

- Lawrence - 14-12-2010

EL-Kal napisał(a):No, trudna sprawa. Z oceną wartości poznawczych i intelektualnych 80% Twoich postów też miałbym niejako problem.

Co to ma do rzeczy?

A to niby co ma znaczyć? Ja tutaj oceniałem tylko wrażenia po zwiastunie, a nie robiłem żadnych wycieczek osobistych.
Tak się akurat złożyło, że w niedużym odstępie czasowym pojawiły się zwiastuny do dwóch adaptacji komiksów "Thor" i "Green Lantern". I po obu zwiastunach oceniam, że filmy wyglądają kiczowato i nie zapowiadają, jak dla mnie nic ciekawego. Stąd tylko się zastanawiam, co wygląda lepiej/gorzej z tej dwójki. I tylko tyle. :roll:

- Arahan - 14-12-2010

Wawrzyniec_85 napisał(a):I po obu zwiastunach oceniam, że filmy wyglądają kiczowato i nie zapowiadają, jak dla mnie nic ciekawego. Stąd tylko się zastanawiam, co wygląda lepiej/gorzej z tej dwójki. I tylko tyle.

I mam dokładnie takie same odczucia.