![]() |
|
Thor (2011) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54) +---- Wątek: Thor (2011) (/Thread-Thor-2011--597) |
- Danus - 29-07-2010 Mi na usta ciśnie się jedno po obejrzeniu trailera: Go, Go Power Rangers!! Jak na razie wygląda to na niezłe gówno. - jarod - 29-07-2010 Branaghowi naprawdę musi kasy brakować :-) Kto by pomyślał, że facet o takiej artystycznej renomie wkopie się w tak potencjalnie gówniany projekt. - Bogdan - 29-07-2010 Hm. Liczę, że film będzie lepszy od tego trailera. Sweet focia:
- Mierzwiak - 29-07-2010 Bezpłciowe sceny akcji? Check. Nudne przemowy? Check. Natalie Portman wyglądająca bosko? Check. Gratuitous Shirtless Shot głównego aktora? Check. Stuprocentowa zawartość nijakości w nijakości? Check. Ależ top będzie super film! - EL-Kal - 29-07-2010 Cytat:Jak na razie wygląda to na niezłe gówno.Racja, bohaterowie rozmawiają, rozmawiają, rozmawiają... A gdzie wielkie roboty zamieniające się samochody? Albo te, no, avatary.? Przy okazji - stroje prezentują się całkiem fajnie w ruchu. SonnyCrockett napisał(a):Dziwne że film wychodzi za blisko rok a już tyle materiału z efektami jest...widać dają sobie dużo czasu na dokrętki :PDokładnie, zostało jeszcze ponad 10 miesięcy. Jestem pod wrażeniem tego, co już zdołano nakręcić, zmontować i oprawić, choć znając życie - wielu scen z tej "prezentacji" nie będzie w oficjalnych trailerach oraz samym filmie. - Mierzwiak - 29-07-2010 EL-Kal napisał(a):Racja, bohaterowie rozmawiają, rozmawiają, rozmawiają... A gdzie wielkie roboty zamieniające się samochody? Albo te, no, avatary.?Kiepska złośliwość, a jaki będzie przytyk do mnie? - BezcelowyAlbatros - 30-07-2010 Danus coś ostatnio ostro po nienakręconych filmach jedzie. Dobrnął do tego wieku, kiedy cynizm i malkontenctwo zastępują młodzieńczy zapał i nadzieje na lepsze jutro? ;) - Craven - 30-07-2010 Tandeta z deszczem w slow mo... W sumie poza natalką i sceną agencikiem na końcu lipa. Lipa tak wielka, że aż Sir Anthony Hopkins zapłakał. - Mefisto - 30-07-2010 Film o kolesiu, który w innych rzuca młotkiem - podziękować :) - Gieferg - 30-07-2010 O ile po samych fotkach mi się nie podobało tak po obejrzeniu tego materiału stwierdzam, że to może się jakoś z Iron Manem skomponuje. Pierwsze skojarzenie - Masters of Universe z Lundgrenem :mrgreen: w unowocześnionej wersji. Not that bad at all. - Gal Anonim - 11-12-2010 Zwiastun Thora: http://www.comicbookresources.com/?page=article&id=29838 - Snappik - 11-12-2010 Wygląda to 2x lepiej niż przewidywałem, ale wciąż za słabo abym poszedł do kina. - Mierzwiak - 11-12-2010 Tak, wiadomo to samego początku. Konwersja ofkorz. - Gieferg - 11-12-2010 Do kina się najpewniej wybiorę, choć żeby to była dla mnie jakaś bardzo wyczekiwana premiera powiedzieć nie mogę. Ciekaw jestem jak wypadnie w zestawieniu z Green Lanternem. - Mierzwiak - 11-12-2010 Po co ja tu wszedłem? Aha, trailer Thora. No, obejrzałem. Eee... yyyy... no. Zostało mi jeszcze 6 darmowych wejściówek do Silver Screena ważnych do 30 czerwca, jeśli jakimś cudem jedna się ostanie i będzie mi się chciało wsiąść w tramwaj obejrzę Thora w kinie. W 2D oczywiście. - Azgaroth - 11-12-2010 Mi się nawet podoba, może być fajne połączenie sci-fi z fantasy. - Lawrence - 13-12-2010 Teraz to się tylko zastanawiam, który zwiastun gorzej wypada: "Thora" czy "The Green Lantern" :???: - EL-Kal - 14-12-2010 No, trudna sprawa. Z oceną wartości poznawczych i intelektualnych 80% Twoich postów też miałbym niejako problem. Co to ma do rzeczy? Wracając do tematu - wygląda świetnie. Wiem, że czegoś mi brakowało w kinie SF mniej więcej od czasów "Stargate", czyli ponownego poruszenia kwestii nauki widzianej jako magii i magii jako nauki. Tego właśnie oczekiwałem po ekranizacji komiksu "Thor" i wyznam, że trailer wydaje się eksponować to, co najlepsze w komiksie. Podobają mi się złote, pustynne (część akcji dzieje się w Meksyku) filtry oraz epa wypływająca ze scen walk Asgardczyków. Póki co - duży kredyt zaufania dla Branagha. - Lawrence - 14-12-2010 EL-Kal napisał(a):No, trudna sprawa. Z oceną wartości poznawczych i intelektualnych 80% Twoich postów też miałbym niejako problem. A to niby co ma znaczyć? Ja tutaj oceniałem tylko wrażenia po zwiastunie, a nie robiłem żadnych wycieczek osobistych. Tak się akurat złożyło, że w niedużym odstępie czasowym pojawiły się zwiastuny do dwóch adaptacji komiksów "Thor" i "Green Lantern". I po obu zwiastunach oceniam, że filmy wyglądają kiczowato i nie zapowiadają, jak dla mnie nic ciekawego. Stąd tylko się zastanawiam, co wygląda lepiej/gorzej z tej dwójki. I tylko tyle. :roll: - Arahan - 14-12-2010 Wawrzyniec_85 napisał(a):I po obu zwiastunach oceniam, że filmy wyglądają kiczowato i nie zapowiadają, jak dla mnie nic ciekawego. Stąd tylko się zastanawiam, co wygląda lepiej/gorzej z tej dwójki. I tylko tyle. I mam dokładnie takie same odczucia. |