Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Righteous Kill [pierwsze zdjęcia] - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+--- Wątek: Righteous Kill [pierwsze zdjęcia] (/Thread-Righteous-Kill-pierwsze-zdj%C4%99cia--648)

Strony: 1 2 3 4

- desjudi - 08-01-2009

znalazłem w sobie pokłady cierpliwości przy oglądaniu filmów Tarkowskiego, ale RK nie zdzierżyłem niestety... Bardzo, baaaardzo słabe, nieangażujące, NIECIEKAWE pierwsze 45 minut. Dlatego wyłączyłem, bo po co tracić życie na takie monotonne dno? Mój faworyt do Hezekara roku 8)

- Bucho - 08-01-2009

No niezle Des, niezle. U mnie zdecydowenie na "podium" choc w tym roku widzialem takie cuda jak Disaster movie (wstydnis) wiec I. miejsca chyba Rajczus Kil raczej nie zajmie. Mysle jednak, ze spokojnie powalczy o bronz w moim Bottom 5

- Jakuzzi - 08-01-2009

45 minut? Niezle. Ja nie wytrzymalem dziesieciu.

- Bucho - 08-01-2009

Ze mnie natomaist jest straszna pazera, wiec skoro wydalem kase na bilet wytrzymalem do konca, a wrazenie mniej wiecej takie (dla ciekawych)

**********!!!!!SPOJLERY!!!!************

De Niro i Pacino powinni chyba sie juz udac na zasluzona emeryture,
ewentualnie nie czytac scenariuszty po pijaku i na dobitke wyrzucic swoich
agentow, a wtedy moze znow zagraja w czyms godnym uwagi. Poki co mozna ich
podziwiac w nudnym sredniaku rezysera takiego "klasyka" jak "88 minut". Nie
spodziewalem sie drugiej "Goraczki", ale liczylem chociaz na ciekawa
intryge z solidnym twistem, a wszystko doprawione solidnym aktorstwem. No i niestety nie dostalem nawet tego.
Aktorsko srednio, Pacino zagral swoje, De Niro odstrzelil standard grajac na permanentnym wkurwie( czyt. z mina
srajacego kota) a obydwaj rzucaja wyswiechtanymi madrosciami w stylu
"wiekszosc ludzi szanuje odznake, bron szanuja wszyscy" i tyle tego bylo.
Intryga wraz z wrecz niemolziwa do rozwiazania zagadka wbila mnie w fotel
swoja naiwnoscia. De Niro juz na poczatku filmu przyznaje sie do winy, a
potem kreowany jest na soczystego, porywczego skurwiela, a mimo to przez
caly film przy zadnym morderstwie (a jakie sa to morderstwa? Ano same grube
ryby i twardziele min. alfons na deskorolce ;) nie widac sprawcy, wiec ktoz
mogl zabijac jesli nie jego przeciwienstwo, lagodny, wyluzowany i dowcipny
Pacino. Oczywiscie rezyser stara sie o zmylki, ale robi to z urokiem mlotu
pneumatycznego w magazynie nitrogliceryny. Ogolnie strata czasu, chyba ze
chcecie zobaczyc obwisle cialo De Niro, ktory w pol mroku baraszkuje z
Carla Gugino....ughhhh :/

P.S. Carla nie pokazala cyca, zrobil to natomiast De Niro swoja droga niezle ma chlopak bimbaly <ale ja glupi jestem>

- Anonymous - 28-04-2009

Ja tam jestem cały czas zdziwiony, dlaczego ludzie tak jadą po tym filmie. Nie jest to nic nadzwyczajnego, ale fajny, solidny produkcyjniak w starym stylu. No kryminal po prostu i już. Jeśli stawiać zarzuty, to Pacino, którego rola jest jedną ze słabszych w dorobku, za to De Niro - miodzio, jedna z lepszych w ostatnich latach, choć trzeba przyznać, że udanych ról dużo nie miał ostatnio.
Nie mam ochoty wdawać się w szczególy, ale mam tak, że jak w kinie film mnie wciąga i nie nudzi, to już jest sporo. Ten nie nudził i ciekawił, więc to trochę więcej niż dobrze. Dobry film i tyle. Czuję się w moralnym obowiązku wziąć go w obronę. :)

RE: Righteous Kill [pierwsze zdjęcia] - military - 23-02-2013

Ale nuda. Film klasy C z aktorami klasy B (bo niestety do wyższej już Ala i Boba zaliczyć się nie da). Jeśli byłby to film telewizyjny na środę z dramatem kryminalnym, dałbym nawet 6/10, ale że to miało być wielkie spotkanie gigantów kina, a wyszedł odcinek byle serialu o gliniarzach, więcej niż 3/10 nie będzie. Słabizna, o której zapomina się w minutę po obejrzeniu.

BTW: śmieszni są dwaj dziadkowie w rolach napisanych ewidentnie z myślą o aktorach młodszych o jakieś 15-20 lat.

RE: Righteous Kill [pierwsze zdjęcia] - Mental - 23-02-2013

Cytat:z aktorami klasy B (bo niestety do wyższej już Ala (...) zaliczyć się nie da

Wstrzymałbym się z tą opinią do czasu premiery tego --> link

RE: Righteous Kill [pierwsze zdjęcia] - nawrocki - 23-02-2013

Akurat mocno wątpię, czy akurat ten film znacząco poprawi pozycję aktorską Ala. Dobrze, że chociaż w telewizji się jeszcze odnajduje...