Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
The White Lotus (HBO) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: The White Lotus (HBO) (/Thread-The-White-Lotus-HBO--6504)

Strony: 1 2 3 4

RE: The White Lotus (HBO) - simek - 01-04-2025

(01-04-2025, 15:51)Spoilerowo napisał(a): a najlepiej niech ich wytłuką tam wszystkich za ten nudny sezon
Prawda :) Ten sezon może uratować chyba tylko jakaś epicka strzelanina z wybuchami, laserami i latającymi, urwanymi kończynami.

RE: The White Lotus (HBO) - Spoilerowo - 07-04-2025

koniec tej męczącej buły

naprawdę, jeszcze dojebane 1,5 godziny na koniec sezonu

przewidywania kto wyciągnie kopyta miałem słuszne, ale w jednej sytuacji scenarzyści postanowili nie nadawać dodatkowej dramaturgii - słabo

pomyliłem się tylko co do

obsługa hotelu to nieporozumienie w tym sezonie

ogólnie 2/10

RE: The White Lotus (HBO) - simek - 08-04-2025

Dotychczas jeszcze mniej więcej broniłem poziomu trzeciego sezonu, ale finał był fatalny - w kilku momentach aż prychnąłem z zażenowania, że wybrano najbardziej przewidywalne możliwe zakończenie, ale zabrakło jaj, aby przynajmniej wątek syna pociągnąć do końca, tylko zdecydowano się na cudowne uzdrowienie (swoją drogą, to w ogóle nie padło pytanie co mi się stało, co takiego zjadłem, że prawie się przekręciłem? Ojciec udawał głupiego, a syn machnął ręką, że spoko, zdarza się???).
Negocjacje puszystej murzynki to jedyna fajna sekwencja w finale, cała reszta to bieda. Cała historia Ricka jest tak beznadziejna, że do teraz nie wierzę jak ktoś mógł coś tak miałkiego puścić na HBO. Strzelanina też fatalna - tak zrealizowana scena to mogłaby spokojnie pojawić się w polskim bieda serialu.

RE: The White Lotus (HBO) - Pelivaron - 22-12-2025

Nowy sezon będzie rozgrywał się we Francji. Kilka obsadowych plotek większych i mniejszych już jest:

RE: The White Lotus (HBO) - simek - 23-12-2025

Dakota super. Czekam mocno, chociaż znając życie to fabuła będzie licha podobnie jak w trzecim sezonie, ale i tak chętni obejrzę.

RE: The White Lotus (HBO) - simek - 11-01-2026

[Obrazek: lFQIBjXN3Aknb879qkPlFQc5HiRMTKbQERAgUBz5.jpg]
Château de La Messardière w okolicy Saint-Tropez to miejscówka czwartego sezonu, zaczynają kręcić na wiosnę.

RE: The White Lotus (HBO) - Spoilerowo - 25-04-2026

Helena Bonham Carter odchodzi z obsady nowego sezonu, niby nie sprawdza się na planie po kilku nakręconych scenach więc jej postać ma być napisana na nowo i obsadzona inną aktorką

RE: The White Lotus (HBO) - simek - 26-04-2026

W takich sytuacjach marzyłbym o rozbudowanym materiale zza kulis, udostępnieniu tych kilku scen, które Helena zagrała. Przecież to musiało być albo cudownie śmieszne, albo tragiczne: no wyobraźcie sobie te rozmowy Mike White'a, producentów i samej aktorki, zapewne najpierw próbowali zrobić kilka dubli, zagrać to inaczej, aż w pewnym momencie ktoś (no właśnie ciekawe od kogo wyszedł ten pomysł, od aktorki czy reżysera?) mówi, że nie no kurwa, to nie działa, wymieniamy aktorkę/nie no kurwa to nie działa, nie będę grała tej roli, szukajcie zastępstwa.

Kilka postów wyżej pisałem o Dakocie Johnson będącej w obsadzie, ale wygląda na że albo to była plotka, albo ona też jakoś straciła rolę, albo gdzieś mi mignęło że chcą z nią pracować przy serialu, ale może dopiero przy kolejnym sezonie. Szkoda.

RE: The White Lotus (HBO) - Corn - 27-04-2026

Wydaje mi się, że to PRowe gadanie, a sprawa poszła tak naprawdę o co innego. Jeśli podajesz taki komunikat, to wszystkie strony zachowują twarz.

RE: The White Lotus (HBO) - Spoilerowo - 29-04-2026

Laura Dern w miejsce Heleny