![]() |
|
Trylogia Back to the Future (1985-1990) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Trylogia Back to the Future (1985-1990) (/Thread-Trylogia-Back-to-the-Future-1985-1990--68) |
- Gal Anonim - 25-11-2010 BezcelowyAlbatros napisał(a):A z tego, co widać na obrazkach, to pewnie będzie podróż do młodości Doca Browna.Hmm... Co na obrazkach to sugeruje? Cytat:Nie rozumiem jednak tego 'episode 1'? Co to? Będzie znowu w częściach wydawane? W odcinkach?Tak. - BezcelowyAlbatros - 25-11-2010 wujo444 napisał(a):I gra chyba nie jest kontynuacją BttF, ale adaptacją filmów... Crov napisał(a):the game is set to be 6 months after the story of Back to the Future Part III Crov napisał(a):Hmm... Co na obrazkach to sugeruje? Jest jeden screenshot z młodym Dokiem Brownem, ubranym jak docent z uniwersytetu z lat 30 :) EDIT: O ten, właśnie:
- wujo444 - 25-11-2010 ok, nie doczytałem. Tylko kiedy to jest 6 miesięcy po BttF3? :D - Mefisto - 25-11-2010 Karol napisał(a):Swoją drogą pochwalę się, że wygrałem na Ale Kino! trylogię na DVD, z czego się bardzo cieszę, bo moje wersje na vhs powoli dogorywają :D. Biorąc pod uwagę jak bardzo przezajebiste wydanko Blu właśnie ujrzało światło dzienne, aż mnie drgawki biorą na myśl o powrocie do dvd :) Właśnie skończyłem całą trylogię w HD i mnie zmiotło. Fakt, efekty w tym formacie są znacznie bardziej widoczne (acz o dziwo najbardziej nie raziła mnie pod tym względem słynna scena z ogniem z jedynki, lecz nakładanie scen i finał z trójki), ale cała reszta wygląda w prost cudownie, a przy niektórych scenach kapelusz spada sam z głowy wraz z włosami. MOC! Ocena filmów: wciąż 10/10 każdy z osobna i razem Ocena wydanka: 100/10 - Karol - 25-11-2010 Mefisto napisał(a):Biorąc pod uwagę jak bardzo przezajebiste wydanko Blu właśnie ujrzało światło dzienne, aż mnie drgawki biorą na myśl o powrocie do dvd No, oczywiście zakładając, że posiada się odtwarzacz BluRay ;). (sorry za offtopa) - Mefisto - 25-11-2010 odtwarzacze są już w miarę tanie, więc DONT PANIC! ;) - Karol - 26-11-2010 Poprawka - jednak to jest wydanie na BD :D. Tyle, że jeszcze nie bardzo mam na czym oglądać, PS3 planuję dopiero na przyszły rok... Ale dość tego przechwalania, przepraszam za offtop. - Artur - 22-12-2010 http://multikino.pl/zabrze/maratony,pokaz,3460.html Jak to przeczytałem to nie mogłem się na niczym innym skupić. - gigacz - 22-12-2010 Jakby u mnie grali..... ale nie grają... to oczywiście bym się przeszedł i oddał za to życie :razz: . Może helios albo novekino coś wymyśli. Swoją drogą to jednak odrestaurowali wszystkie trzy filmy, a nie tylko "jedynkę". Heh..... pewnie jak zawsze tylko ja o tym nie wiedziałem. - Mefisto - 22-12-2010 Hell yeah!! Co prawda całkiem niedawno zaliczyłem całośc na blu, ale zobaczyć to znowuż, na dużym ekranie (szczególnie w Multikinie, które ma z reguły wyczesany dźwięk i ekran), cóż będę tam! :cool: - Predator895 - 23-12-2010 Nie podniecałbym się bo to pewnie będzie pewnie właśnie zrzutka z Blu albo gorzej z DVD :P PS. Właśnie wyczytałem "pokaz z nośnika Blu-ray" :P - Mefisto - 23-12-2010 Gdzie tak jest napisane? - gigacz - 23-12-2010 1080P da się bez problemu oglądać na dużym ekranie. Jeśli się nie mylę to orawdopodobnie skalują w kinie obraz do 2K. Nawet jeśli nie skalują, a tylko wyświetlają to może nie będzie tak źle. Nowa Trylogia "Gwiezdnych wojen" powstała w zaledwie 1080p :wink: ..... - Predator895 - 23-12-2010 Mefisto napisał(a):Gdzie tak jest napisane? Drobnym maczkiem w lewym dolnym rogu plakatu. Każda projekcja czy to z DVD czy z Blu-ray w tym kinie wygląda do dupy. Wiem bo pracowałem tam przez rok :P Zresztą jaki jest sens wydawania kasy na coś co ma się w domu z lepszym efektem a nie jakimś gównem przeskalowanym na płótnie :P - Mefisto - 23-12-2010 Eee to faktycznie tandeta - zostaję w domciu. - Mierzwiak - 24-12-2010 W USA nie wiem czy wszystkie trzy, ale pierwszą część grali w kinach jak należy, ze zremasterowanej, cyfrowej kopii. - Mefisto - 24-12-2010 niestety nie jesteśmy w USA... czarnuchu :P - BezcelowyAlbatros - 25-12-2010 Kawałek gameplaya. Cóż, graficznie tak sobie, ale scenariusz całkiem ciekawie się zapowiada: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wMZ3nvL13jM[/youtube] - gigacz - 26-12-2010 Grałem już w część pierwszą i skończyłem. Zabawa na kilka godzin. Sporo aluzji, nawiązań itp. Na początku miałem sporo frajdy, ale w dwóch miejscach zagadki są odrobinkę irytujące. Głos Marty'ego bardzo dobry, Doktorka oczywiście najlepszy. Niestety Tannen mało podobny. I tyle. Poczekamy aż pojawi się cała gra. Tak czy siak, fajna gierka. - Gal Anonim - 26-12-2010 Ja także ukończyłem pierwszy odcinek. Powiedziałbym, że zabawa to jakieś maks dwie godziny, kiedy słucha się wszystkich dialogów i klika po wszystkim, czym się da. To połowa drugiego Call of Duty Modern Warfare, więc tragedii nie ma, a gra się przyjemnie. Wesołe, jest klimat, Doc nawet mówi shit, tak jak w filmie, i w ogóle. Zobaczymy jak to się sprawdzi jako całość. |