![]() |
|
Weeds - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: Weeds (/Thread-Weeds--880) |
- Azgaroth - 05-08-2010 Pierwszy odcinek szóstego sezonu całkiem ciekawy i może będzie to udany sezon. Na razie skupiono się na Nancy i wypadkach po Tak więc nawet ciężko powiedzieć czy wrócą postacie drugoplanowe jak Doug. - Perfik - 05-08-2010 Generalnie wciąż mnie nosi jak pomyślę sobie o katordze jaką było oglądanie 4 i 5 sezonu tego serialu, ale z ciekawości rzucę okiem na dwa pierwsze odcinki. Jest na początku odcinka jakieś przypomnienie poprzedniego sezonu? Bo za cholerę, oprócz ostatniej sceny, nic nie pamiętam, a naprawdę nie chciałbym już do tego wracać... - Azgaroth - 06-08-2010 Tak jest przypomnienie. - BezcelowyAlbatros - 06-08-2010 Powiem szczerze, że jak na początek sezonu, to raczej nie ten odcinek nie powala. Najbardziej jednak wkurzającym elementem stał się ostatecznie - bo już wcześniej mnie irytował - Shane z ta postawą młodocianego psychopaty i te jego mdłe, socjopatyczne teksty. - Azgaroth - 26-08-2010 Cóż niestety jest coraz gorzej i chyba zakończę oglądanie serialu. Drugi plan zniknął zupełnie. Shane jako dziecko psychopata tylko denerwuje, a fabuła niczym nadzwyczajnym nie zaskakuje. Tylko Nancy jak zwykle świetna. - BezcelowyAlbatros - 30-09-2010 Co jest? Nikt "Trawki" już nie ogląda? Zgoda, serial stracił na jakości, a pomysły serwowane w ostatnich sześciu odcinkach to bajka, która "zupełnie innymi drogami chodzi" niż to, co znamy z pierwszych sezonów, ale jest kilka zabawnych momentów. Motyw z hotelem fajny był... cóż, był, bo zanim zdążył się na dobre rozwinąć to się skończył. Szkoda, bo pewnie już nie zobaczymy więcej Lindy Hamilton i Petera Stormare. Fajnie, że powrócił Doug, chociaż to, jak "upokorzyli" tą postać, to się w głowie nie mieści. Ogólnie kilka razy zdarzyło się mi pośmiać i nawet Shane już tak nie drażni. Najlepsze jednak serial ma już za sobą. Sądzę, że szósty sezon będzie ostatni... - Azgaroth - 30-09-2010 Ja jeszcze oglądam, ale jakoś bez większego entuzjazmu :) - Artemis - 30-09-2010 Ja oglądam. Tyle, że doskwiera mi brak Celii... - Azgaroth - 30-09-2010 Mi doskwiera wszystko co wypisał BezcelowyAlbatros plus moje narzekanie. Przy okazji fajnie, że pojawił się Doug, ale mogli wymyślić lepszy sposób na pojawienie się go w serialu. - Artemis - 30-09-2010 Ja akurat lubię w Weeds brak hamulców, nie lubię natomiast Douga, który śmierdzi. - Azgaroth - 18-11-2010 Obojętnie jaki byłby poziom każdego sezonu Trawki zawsze wymyślą taki zakończenie, że chce się oglądać dalej. A już myślałem o pożegnaniu się z serialem :) - Artemis - 18-11-2010 Było w tym sezonie kilka świetnych odcinków, pierwsze dwa, potem oba z Cesarem, odcinek w przyczepie, kiedy Andy chrzcił, a Nancy zaspokajała żądze:) I w końcu ostatni epizod, z klasycznym dla Zielska cliffhangerem... Reszta rozczarowywała, trochę za długo to trwało. Poza tym z formuły serialu wyciekło trochę ludzkiego dramatu - powraca on praktycznie dopiero w ostatnich scenach: ![]() Tak więc czekam. Może Celia wróci? Z Celią, czy bez Celii - Mary-Louise Parker i Justin Kirk nie pozwalają rzucić nałogu. Na koniec dwie piosenki: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3rZrgu-8mw0[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jJlEsJ6E_iU[/youtube] - BezcelowyAlbatros - 21-11-2010 Zakończenie ten sezon zaliczył całkiem przyzwoite, aczkolwiek spodziewałem się czegoś w tym stylu, od momentu, kiedy pojawił się "plan C". Co do całości to wypada mi się zgodzić z Artemis - rzeczywiście dość nierówny sezon, aczkolwiek kilka odcinków to prawdziwe perełki (zwłaszcza epizody hotelowe). W zasadzie taka seria była, że nie wiadomo czego się spodziewać po każdym kolejny odcinku - normalnie "kino drogi". Szkoda, że na trasie wędrówki nie wyskoczyło Majestic (obecnie "Re-grestic")... Chyba jednak ten sezon podobał mi się bardziej niż "meksykański". Ciekawe, jak to twórcy pociągną teraz, bo zakończenia za domknięcie serialu uznać nie można. RE: Weeds - BezcelowyAlbatros - 29-06-2011 7x01 Nawet nie zwróciłem uwagi, jak to szybko zleciała przerwa między sezonami, a tu okazuje się, że u bohaterów "Trawki" minęło... 3 lata! Dość nietuzinkowe zagranie ze strony twórców. Czegoś takiego nie widziałem dotąd w żadnym serialu. Odnajdujemy więc Nancy i spółkę w dość nietypowych sytuacjach i momentach ich życia, następuje solidne przetasowanie w bohaterach drugoplanowych. Klimat pierwszych sezonów to już prehistoria, a seria siódma zapowiada się na taki sam misz - masz, jak sezon poprzedni. Humor, jak dotąd całkiem przyzwoity, choć na wtórność pewnych żartów można sarkać, zwłaszcza na te, których centralnymi postaciami są Doug i Andy. Podsumowując: jako początek sezonu dużego wrażenia to-to nie robi, ale mimo wszystko fajnie jest znowu powrócić do "Weeds", bo nawet namiastka klimatu tego serialu, jest lepsza niż jego brak :) RE: Weeds - wujo444 - 29-06-2011 Między 4 a 5 sezonem Desperate Housewives następuje 5 lat przerwy. Jak to wyszło, nie mam pojęcia, bo odpuściłem właśnie po 4. RE: Weeds - smackey - 03-01-2013 powiedzcie mi, czy ktoś ogląda teraz jeszcze ten serial? ja jakoś tak z przyzwyczajenia sobie włączę i ten ósmy sezon to trochę taka powtórka z rozrywki i mogłoby się już dawno skończyć stąd moje pytanie : wiecie ile ma być sezonów weeds? RE: Weeds - simek - 03-01-2013 Ja podziekowalem w okolicach 4 sezonu, a wszystko co dobre kończy się wraz z wyprowadzka po chyba 2 sezonie. Potem zaczynaja się żałosne motywy a tych dobrych jak na lekarstwo. RE: Weeds - smackey - 03-01-2013 (03-01-2013, 03:37)wojtky napisał(a): Przecież Trawka się skończyła kilka miesięcy temu po 8miu sezonach. 3 sekundy w googlach nawet jeśli nie pamiętasz.byłem odcięty od weeds przez długi okres i bardziej mi chodziło o to żeby ktoś napisał jak tam mu podchodził ósmy sezon i przy okazji dowiedzieć się kiedy się kończy RE: Weeds - Snuffer - 03-01-2013 Ósmy sezon naprawdę średniawka - puść sobie finał i tyle, i tak jest przed nim kolejny skok czasowy - i to na tyle duży że wydarzenia z 8 sezonu mają mały wpływ na finał (który jest.. ok. świetna ostatnia scena, ale raczej tyle) ;) RE: Weeds - leszek samo zuo - 03-01-2013 U mnie 8 sezon leży na dysku. Jeden odcinek na miesiąc tylko dam radę obejrzeć. Nudne to, bez pomysłu. Prawie cały serial jest robiony na siłę. Tylko 2 pierwsze sezony były w miarę ale też szału nie było. Chyba zastosuję się do rady Snuffera i skoczę do finału. |