![]() |
|
The Dark Knight Rises (2012) [temat spoilerowy] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: The Dark Knight Rises (2012) [temat spoilerowy] (/Thread-The-Dark-Knight-Rises-2012-temat-spoilerowy--2747) |
RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Mierzwiak - 18-11-2012 (18-11-2012, 00:32)Phil napisał(a): Istnieje coś takiego jak własność intelektualna.Jest też coś takiego jak dozwolony (przez prawo) użytek osobisty. Koniec tematu. RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - military - 18-11-2012 Nie wspominając o tym, że ci, co podpierdalają, jednocześnie kupują więcej niż ci, co tego nie robią. RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Mental - 18-11-2012 Cytat:Nie chcę zagłębiać się w temat, bo się zwyczajnie nie znam Punkt za szczerość. RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Predator895 - 18-11-2012 Wracając do filmu to wyłapałem kolejną głupotkę. Po kiego wała Gacek podczas pierwszego pościgu w ogóle się zatrzymywał i strzelał impulsem magnetycznym ?? Wystarczyło by jakby przejechał obok wszystkich sprawców napadu to by ich spowolniło , albo kompletnie wyłączyło ( patrz akcja z dziennikarzami ) i wpadli by automatycznie w ręce policji ;] RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Juby - 18-11-2012 Jak to po kiego wała? Po to, aby popisać się nową zabawką. ;) RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Mierzwiak - 18-11-2012 Z dodatków: RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Lawrence - 18-11-2012 @Mierzwiak Dziękuję, bardzo dziękuję umiliłeś mi dzień ;) RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Mefisto - 18-11-2012 ciekawe czy zaiwaniła ten kostium z planu i nosi go w nocy? :D RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - nawrocki - 18-11-2012 Tak właśnie zrobiła. Przy okazji, wzięła też maskę Bane'a, dla męża :) RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Lawrence - 18-11-2012 (18-11-2012, 19:27)nawrocki napisał(a): Tak właśnie zrobiła. Przy okazji, wzięła też maskę Bane'a, dla męża :) Dzięki i całe moje fantazje szlag trafił! ;) RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Proteus - 19-11-2012 Fuck Yeah: RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - shamar - 21-11-2012 Czasami używanie tych ujęć IMAX jest po prostu IDIOTYCZNE i nie wiem jaki był tego cel. W TDK też to było więc żadna nowość i to nie jest psioczenie dla psioczenia ale... W kinie może 2 sekundowe ujęcia IMAX panoramy miasta robi wrażenie ale w wersji domowej? A z drugiej strony- mamy sekwencję imaginacji Alfreda, która to pokazuje ludzi w kawiarence. I tak to skacze- raz Alfred w "oryginale" za chwilę imaginacja w IMAX. W ogóle co tam takiego wspaniałego, ze trzeba to pokazywać na Full Screena? Bez sensu i widzę, że wiecej takich rzeczy. RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Mierzwiak - 21-11-2012 W TDK niektóre sceny IMAXa niewymagające też były nim nakręcone, ale w zasadzie zawsze były to ujęcia układające się w dłuższe sekwencje, jak list Rachel czy końcowy montaż. Tutaj za dużo jest naprawdę krótkich rzeczy, które są wręcz antywidowiskowe. Po co Wayne'a śpiącego w łóżku kręcić w IMAX? Żeby wydobyć więcej detali z pościeli? Zresztą w ogóle patrząc sobie teraz na TDKRa spokojnie, na mniejszym ekranie, stwierdzam że tak pod względem zdjęć w ogóle, jak i zastosowania IMAXa ustępuje on TDKowi. Może dlatego, że tamten był pierwszy? A może po prostu dlatego, że ma lepsze sceny nim nakręcone :) RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - shamar - 21-11-2012 (21-11-2012, 08:26)Mierzwiak napisał(a): Zresztą w ogóle patrząc sobie teraz na TDKRa spokojnie, na mniejszym ekranie, stwierdzam że tak pod względem zdjęć w ogóle, jak i zastosowania IMAXa ustępuje on TDKowi. Może dlatego, że tamten był pierwszy? A może po prostu dlatego, że ma lepsze sceny nim nakręcone :) To jest prawda. I nie dlatego, że tamten był pierwszy. Właśnie dlatego, że tam są lepsze sceny. Tam wydaje się, że prawie każda scena jest dopieszczona wizualnie. A tu tak sobie przeglądam i widzę np. że wejście gliniarzy do kanałów/Bane przy bombie jest IMAXowe a już chwilę później obraz wraca na normalny. I za chwilę znowu IMAX. Bez sensu bo to przecież ciągle ta sama scena. W ogóle TDKR wygląda jakoś mizernie. Jakiś taki szary, smutny, jakby bez żadnych filtrów i obróbki. Wygląda jak jakiś bardzo zwyczajny dramat. RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - leMur - 21-11-2012 Materiały z DVD dotyczące Bane'a. Jak wyglądały prace: rzeźbienie maski, concept arty, itede. RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - shamar - 21-11-2012 Na pierwszym - łysy Joker w masce. RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Mefisto - 21-11-2012 ostatnie trzy: nie mogę przestać się śmiać :D swoją drogą: http://www.dvdbeaver.com/film4/blu-ray_reviews_58/the_dark_knight_rises_blu-ray_/large/large_the_dark_knight_rises_blu-ray_07.jpg - trza skopiować linka, inaczej się nie wyświetla AŁA! RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - nawrocki - 21-11-2012 Te ostatnie trzy to chyba jakiś żart ze strony twórców, bo nie wierzę, że takie coś było w ogóle brane pod uwagę przy kreowaniu bane'owskiego wizerunku. RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - leMur - 21-11-2012 Kreowanie concept artów - nie tylko w przemyśle filmowym - odbywa się często na zasadzie burzy mózgów. To znaczy: pozwalamy grafikom zrobić WSZYSTKO, nawet jeśli od początku wiadomo, że dany projekt odpadnie. Nawet przegrane rzeczy bowiem mogą mieć jakiś wpływ na finalną kreację [np. przód maski jest do dupy, ale jeden z elementów tyłu wydaje się interesujący]. RE: The Dark Knight Rises - wrażenia z seansu - Mierzwiak - 21-11-2012 Dokładnie. Nie żeby ostateczny wygląd Jar Jar Binksa był czymś szczególnym, ale gdy zobaczyłem concept arty tej postaci, spadłem z krzesła. Na początkowym etapie przelewa się na papier wszystko co przyjdzie do głowy. |