Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott (/Thread-Alien-Covenant-2017-re%C5%BC-Ridley-Scott--3138)

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Grievous - 09-05-2017

(09-05-2017, 00:27)Mierzwiak napisał(a): Na forum avpgalaxy już spekulują że w kolejnym filmie okaże się, że skamieniałym pilotem jest właśnie David :)

A że będzie cztery razy mniejszy niż w Alienie? Scott ma w dupie ciągłość, skoro nie potrafi się nawet trzymać historii którą zapoczątkował w Prometeuszu, filmie sprzed pięciu lat, to co dopiero mówić o zgodności z filmem sprzed lat czterdziestu.

Nah... skoro "Przymierze" to "przepraszamy za Prometeusza", to kolejna część pewnie będzie "przepraszamy za Przymierze" i w końcu dostaniemy olbrzymów z trąbką. Tak jak z prequelami Lucasa - do trzech razy sztuka ;)

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Predator895 - 09-05-2017

Wytykamy błędy, nielogiczności scenariusza, głupotę postaci a tak czy inaczej zawitamy w piątek w kinie :P Nienawidzę za to Scotta, bo pomimo wszystko intryguje mnie to w jaki sposób przedstawi tym razem tę historię :P

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - shamar - 09-05-2017

Mów za siebie. Co tu może intrygować? Dostaniesz jakąś kolejną gimbo-opowiastkę (nie czytałem spoilerów) z alienami w tle. Nie ma żadnej potrzeby wyjaśniania czegokolwiek, szczególnie, że zaczęto to robić "od dupy strony" więc pewnie w tym kierunku pójdzie.

6ty film z serii, z czego 3 ostatnie będą nikomu niepotrzebne./

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Monika - 09-05-2017

(09-05-2017, 00:38)Predator895 napisał(a): Wytykamy błędy, nielogiczności scenariusza, głupotę postaci a tak czy inaczej zawitamy w piątek w kinie :P

Ja nie pójdę. Zrobiłam ten błąd idąc do kina na Prometeusza i więcej takiego fopa nie popełnię. Obejrzę jak film pojawi się w internetowych wypożyczalniach. Do pójścia do kina może mnie przekonać tylko jedna rzecz. Pozytywne opnie z tego w forum. A wątpię bardzo by takie się tutaj pojawiły.

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Proteus - 09-05-2017

Ja zgaduję, że kilka względnie pozytywnych może się pojawić. Film pierdoli wprawdzie kanonicznośc serii Alien, ale z zapowiedzi wygląda jakby nie był aż tak pretensjonalny i pseudo-filozoficzny jak Prometeusz, a w warstwie czysto rozrywkowo-slasherowej miewa dobre momenty.

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Mental - 09-05-2017

Monika napisał(a):Pozytywne opnie z tego w forum. A wątpię bardzo by takie się tutaj pojawiły.

Moja będzie pozytywna. Ale ja lubię "Prometeusza" (z każdym obejrzeniem coraz bardziej), więc...

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Monika - 09-05-2017

(09-05-2017, 18:06)Proteus napisał(a): Ja zgaduję, że kilka względnie pozytywnych może się pojawić.

Nie twierdzę, że tak nie będzie. Ważne będzie dla mnie kto i jakie recenzje wystawi. Na przykład nie lubię bufoniastego tonu Mierzwiaka, który niemiłosiernie mnie wqurwia ale trzeba mu oddać, że na filmach się zna. Więc na przykład jego recenzja/opinia będzie dla mnie mocno wiążąca. Mentala też by była ale Mental ostatnio w sferze filmowej robi sobie jaja a skupia się i zmienia świat na forum w tematach ogólnoświatowych.

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - zombie001 - 09-05-2017

(09-05-2017, 00:47)shamar napisał(a): 6ty film z serii, z czego 3 ostatnie będą nikomu niepotrzebne./

Mów za siebie. Seria o Alienie ma jeden zbędny film. Seria o Davidzie ma swoich fanów i przypuszczam, że ich grono będzie się tylko powiększać. 

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Mental - 09-05-2017

Monika napisał(a):Mental ostatnio w sferze filmowej robi sobie jaja

Z filmów Ridleya Scotta nigdy nie robię sobie jaj.

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - al_jarid - 09-05-2017

A ja się wcale nie zdziwię, jeśli na forum wysypią się pochwalne recenzje, jeśli tylko film nie będzie aż tak zły jak "Prometeusz". Do dziś uważam, że lawina zachwytów nad "Rogue one" brała się tutaj tylko stąd, że film nie okazał się aż tak spartolony jak "Force awakens". Czasem ludziom do szczęścia wystarczy, że jakaś seria choć trochę odbije się od dna.

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Mierzwiak - 09-05-2017

(09-05-2017, 18:51)al_jarid napisał(a): Czasem ludziom do szczęścia wystarczy, że jakaś seria choć trochę odbije się od dna.
A czasem wystarczą ładne zdjęcia i kolorki, patrz: Ghost in the Shell. Myślę że nowy Blade Runner też się spodoba :)

(09-05-2017, 18:30)Monika napisał(a): Na przykład nie lubię bufoniastego tonu Mierzwiaka, który niemiłosiernie mnie wqurwia ale trzeba mu oddać, że na filmach się zna. Więc na przykład jego recenzja/opinia będzie dla mnie mocno wiążąca.
LOL

Weź pod uwagę, że na ten moment moja ocena Prometeusza to 7/10 choć na początku byłem wkurwiony i sfrustrowany. Na Covenant idę myśląc o tym filmie, a nie o Alienach, więc to jest dla mnie punkt odniesienia i... spodziewam się czegoś równie wkurwiającego i frustrującego :)

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Gieferg - 09-05-2017

Proteus napisał(a):Film pierdoli wprawdzie kanonicznośc serii Alien

Tak?

(09-05-2017, 18:34)zombie001 napisał(a): Seria o Davidzie ma swoich fanów...

Różne są zboczenia. Jedni śnią o androidach a androidy o owcach, czy coś.
Jak rzekoma "seria o Davidzie" może mieć fanów skoro póki co wszyscy widzieli tylko 1 film?

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Bucho - 09-05-2017

Sceny z CGI Alienem biegajacym po sluzach i korytarzach kompletnie morduja klimat, czy tylko ja tak mam?

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - zombie001 - 09-05-2017

(09-05-2017, 00:34)shamar napisał(a): Nie będzie następnego filmu :)  

Realizację tego filmu mogłyby przerwać tylko dwie rzeczy:
- finansowa ultra wtopa "Przymierza",
- Ridley Scott.

A dziadek akurat wydaje się dość zdeterminowany, żeby skończyć co zaczął. Z ostatniego wywiadu:
Ridley Scott napisał(a):“We’re writing [a sequel] now, as we speak. I’ll be filming that within 14 months,”

Zobaczysz :)

(09-05-2017, 22:56)Bucho napisał(a): Sceny z CGI Alienem biegajacym po sluzach i korytarzach kompletnie morduja klimat, czy tylko ja tak mam?

Nigdy nigdzie czegoś takiego nie widziałeś? Np. w klimatycznym Alien3 czy grach?

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Grievous - 09-05-2017

W zasadzie nawet cieszy mnie ta perspektywa n-tej ilości sequeii Promka. Fox i tak nie dałby zdechnąć marce, a mam wrażenie, że każda inna produkcja w rękach nowego pokolenia, byłaby niczym innym jak fanfiction w stylu Blomkampowego "Alien 5". Już chyba wolę te głupotki Scotta. Może za którymś razem mu coś zajebistego wyjdzie :)

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Mierzwiak - 09-05-2017

Prometeusz kosztował więcej niż Covenant i też nie wiadomo jak wielkim hitem nie był (choć końcowe 400 baniek to bardzo ładny wynik), więc skoro Fox kontynuuje to temat to znaczy że im się to kalkuluje. Powrót Oybcego może zrobić swoje i myślę że Covenant sprzeda się lepiej, czego mu życzę! Scott bredzi i miesza w ustanowionym przez samego siebie kanonie, ale SF o takiej tematyce nigdy za wiele, zresztą jaką mamy alternatywę?

---

Super hiper tajne fotki z planu, UWAGA, jest tam mega spoiler:
http://www.avpgalaxy.net/2017/05/09/leaked-behind-scenes-stills-alien-covenant/

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - shamar - 10-05-2017

The Predator :)

RE: Alien: Covenant (2017) reż. Ridley Scott - Doppelganger - 10-05-2017

Bilet kupiony na piątek, kolejny raz daję szansę Ridleyowi w kinie. Oczekuję tylko odbicia się od dna, nic więcej.
Mało spoilerów łyknąłem, poza chyba tym najważniejszym dotyczącym Davida.

Myślałem o maratonie Obcego w Heliosie, ale perspektywa wyjścia z kina o 7-8 rano już mnie odstrasza bardziej niż kiedyś. Tak jakby nie można zacząć maratonu np o 20.00.