![]() |
|
True Detective [HBO] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22) +--- Wątek: True Detective [HBO] (/Thread-True-Detective-HBO--3402) |
RE: True Detective [HBO] - Scheckley - 13-04-2023 Policjanta z kolczykami w polikach, co może pójść źle w trakcie zatrzymania... Plus akcja ma miejsce na Alasce, w uj zimno, to chyba nie noi się specjalnie na odkrytych fragmentach ciała jakichś metalowych ozdób. True Detective [HBO] - slepy51 - 13-04-2023 raven.second napisał(a):Wygląda lepiej niż poprzednie dwa sezony Nie żartuj nawet albo powtórz sobie drugi, prawdopodobnie najbardziej niedoceniony sezon w historii telewizji. Wysłane z mojego H8216 przy użyciu Tapatalka RE: True Detective [HBO] - Mental - 13-04-2023 Cytat:prawdopodobnie najbardziej niedoceniony sezon w historii telewizji. TAK. RE: True Detective [HBO] - raven.second - 13-04-2023 Cytat: prawdopodobnie najbardziej niedoceniony sezon w historii telewizji.Bardzo możliwe. Raz go tylko widziałem, a oglądanie odcinka tydzień po tygodniu też swoje robiło, zamiast wszystkiego ciągiem, więc... RE: True Detective [HBO] - Reno - 13-04-2023 (13-04-2023, 10:51)slepy51 napisał(a):raven.second napisał(a):Wygląda lepiej niż poprzednie dwa sezony Może gdyby nie nazywał się True Detective, a zamiast Vince'a Vaughna, zatrudnili aktora... RE: True Detective [HBO] - simek - 13-04-2023 Ja mam trzeci do nadrobienia, drugi widziałem raz i się nie podobał, więc przydałoby się powtórzyć, a na dobrą sprawę wybitny pierwszy sezon też tylko raz obejrzany w całości, więc wychodzi na to, że przed czwartym powinienem obejrzeć wszystkie trzy :) RE: True Detective [HBO] - slepy51 - 13-04-2023 No to polecam powtórkę; ten depresyjny klimat jest w dzisiejszych czasach niemożliwy do osiągnięcia: W dodatku warto zobaczyć, jak zbudowano tam postaci silnej niezależnej kobiety i homoseksualisty - nie dziwię się, że współczesnym krytykom ten drugi sezon do dziś na samą myśl staje ością w gardle i zjebali za niego Pizzolatto od góry do dołu jak burą sukę. Reno napisał(a):Może gdyby nie nazywał się True Detective, a zamiast Vince'a Vaughna, zatrudnili aktora... Tyle tylko, że Vince Vaugh jest tam świetny, bo to bardzo dobry aktor - oczywiście jeśli ma cokolwiek ciekawego do zagrania - co zresztą później potwierdził dwa razy u Zahlera. RE: True Detective [HBO] - yacajackowski - 13-04-2023 Drugi sezon jest świetny. Nie siadł ludziom, bo wszyscy się nastawili na pierdolącego smęty Mefju a tutaj wielki szok, że to nie tak jak miało być. RE: True Detective [HBO] - Scheckley - 13-04-2023 Drugi sezon to tak jakby częściowa adaptacja "Wielkiego nic" Jamesa Ellroya. RE: True Detective [HBO] - Reno - 13-04-2023 (13-04-2023, 11:20)yacajackowski napisał(a): Drugi sezon jest świetny. Nie siadł ludziom, bo wszyscy się nastawili na pierdolącego smęty Mefju a tutaj wielki szok, że to nie tak jak miało być. No i te smęty to też element sukcesu pierwszego sezonu. Drugi był niezłym serialem policyjnym z zajebistym głównym bohaterem, ale to wszystko. Mogli by nazwać serial Vinci i nikt by pretensji nie miał. To byłby nawet dobry probierz atrakcyjności. Moim zdaniem, bez tytułu True Detective, nikt by dzisiaj o nim nie pamiętał. @slepy Tyle, że właśnie nie jest. A Block 99 tylko to potwierdza. Vince tylko dobrze wygląda w garniaku i na kadrach z baru. RE: True Detective [HBO] - slepy51 - 13-04-2023 Kompletnie się nie zgadzam i tyle :) RE: True Detective [HBO] - Reno - 13-04-2023 (13-04-2023, 11:34)slepy51 napisał(a): Kompletnie się nie zgadzam i tyle :) Kumam, peace! :) RE: True Detective [HBO] - deymos - 13-04-2023 Moim zdaniem największy problem drugiego sezonu to fakt, że jest kompletnie odmienny od pierwszego w każdym aspekcie. Sposób prowadzenia akcji, kilku różnych bohaterów z mniej związanymi ze sobą wątkami, bardzo odmienny klimat itd. Absolutnie wszystko. Między sezonami 1 i 3 jest znacznie więcej podobieństw i czuć, że to jedna seria. Ja siadając do 2 spodziewałem się czegoś innego, ale jednak trochę podobnego i byłem rozczarowany. Liczyłem na taki efekt, jaki właśnie dostałem przy 3. Ma parę fajnych momentów, depresyjne sceny w barze do muzyki Lynn są świetne, ale to jednak nie to. Liczę, że czwarty sezon pójdzie jednak tropem poprzednika a nie będzie znów kompletnie inny. True Detective [HBO] - Nemo - 13-04-2023 Drugi się sezon jest świetny i lepszy od 3. I nawet nie chodzi mi o same wąsy Raya Velcoro. Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk RE: True Detective [HBO] - yacajackowski - 13-04-2023 Jego wąs to +1 do ostatecznej oceny więc to ważny element S02 RE: True Detective [HBO] - slepy51 - 13-04-2023 deymos napisał(a):Moim zdaniem największy problem drugiego sezonu to fakt, że jest kompletnie odmienny od pierwszego w każdym aspekcie. Sposób prowadzenia akcji, kilku różnych bohaterów z mniej związanymi ze sobą wątkami, bardzo odmienny klimat itd. Absolutnie wszystko. Zgadzam się, tyle tylko, że dla mnie to działa to wyłącznie na jego korzyść, bo zamiast dwóch podobnych do siebie opowieści dostałem dwie zupełnie inne, równie dobre kryminalne historie - nie rozumiem, jak można to uznawać za wadę drugiego sezonu. Dlatego m.in. trzeci mógłby dla mnie nie istnieć, bo stoi w rozkroku między byciem podobnym do pierwszego a próbą opowiedzenia czegoś nowego i przez to jest żaden. Inna sprawa, że jest też nudną bułą z absolutnie antyklimatycznym finałem, który przekreśla jakikolwiek sens oglądania tego drugi raz. RE: True Detective [HBO] - Mental - 13-04-2023 3 sezon to jakieś nieporozumienie, nigdy nie powinien był powstać, a przynajmniej nie z takim pseudorealistycznym finałem. Pizza skończył się na drugim. RE: True Detective [HBO] - yacajackowski - 13-04-2023 3 sezon ma Stephena Dorffa w jeden z glowych ról i to już należy uznać za wielki plus. RE: True Detective [HBO] - slepy51 - 13-04-2023 Oczywiście, i jest to niestety jeden z nielicznych plusów tego sezonu :) A czwarty zapowiada się jeszcze gorzej, bo pigmentowo dodatnia pani już na etapie zwiastuna pajacuje i wkurwia, aż strach pomyśleć co będzie w całym sezonie. Nemo napisał(a):nawet nie chodzi mi o same wąsy Raya Velcoro Bez wąsów też daje radę: RE: True Detective [HBO] - Mental - 21-05-2023 Tak jak bardzo uwielbiam TD2, to gość ma rację w krytyce. Fragment, w którym streszcza fabułę drugiego sezonu, jest mistrzowsko prześmieszny. Całość trwa prawie półtorej godziny, ale naprawdę warto posłuchać. |