![]() |
|
Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: DC EXTENDED UNIVERSE (https://forumkmf.pl/Forum-DC-EXTENDED-UNIVERSE--55) +---- Wątek: Superman (2025) / Man of Tomorrow (2027) reż. James Gunn (/Thread-Superman-2025-Man-of-Tomorrow-2027-re%C5%BC-James-Gunn--6540) |
RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Ted - 09-07-2025 Może być, puryści komiksowi dostaną erekcji. Wolałbym boską Sashę. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - shamar - 09-07-2025 Recenzja z FW. 7/10 czyli musi być wyjątkowy kaszan. https://www.filmweb.pl/reviews/recenzja-filmu-Superman-26362 RE: Superman (2025) reż. James Gunn - samuuel - 09-07-2025 (09-07-2025, 21:15)marsgrey21 napisał(a):Te zaburzenia obrazu, jakby to była gra komputerowa, wyglądają paskudnie, w samym filmie pewnie mocno będą wybijać z rytmu. Do tego przerywanie dość dynamicznej walki Luthorem, który musi co chwilę wpisywać swojemu potworowi komendę typu kopnij albo unieś się - to przypomina mi sterowanie Deadpoolem w X-Men Origins. Wisienką na torcie tego gówna jest robienie sobie selfie. J3b@ć ten film :) RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Paszczak - 09-07-2025 Człowiek bez klasy i gustu napisał(a):Może być, puryści komiksowi dostaną erekcji. Wolałbym boską Sashę.Milly jak zwykle cudna, każda scena z nią to automatycznie 10/10. Nie jestem komiksowym purystą, obecnie zmagam się z All-Star Superman. Po trzech zeszytach jest umiarkowanie koszmarnie. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 09-07-2025 2025 rok, komentarz na temat social mediów, wojen, mediów, miliarderów, ale... Super milioner geniusz nie jest w stanie stworzyć AI reagującego w czasie rzeczywistym na supermema, Lex Luthor musi wpisywać komendy jak w szachach. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Paszczak - 09-07-2025 James Gunn to stary człowiek i nie może, poza tym ciężko nadążyć za technologią kiedy w Holly tylu seksownych młodych chłopców do wyruchania. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Ted - 09-07-2025 Ciekawe jak inne komiksy Morrisona by Ci podeszły, bo All Star to w sumie Morrison light dla normików. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Paszczak - 09-07-2025 O, lubię Arkham Asylum i w sumie także Doom Patrol. All-Star wydaje się w porównaniu nieszczery z tą swoją niby prostotą, a wszyscy poza Supkiem zachowują się jak irytujący debile. Zwłaszcza Lois. Aha, rysunki Quitely'ego są zwyczajnie ohydne, a cyfrowe kolorowanie nie pomaga. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - samuuel - 10-07-2025 Quitely jest specyficzny, lubię go, raz przez sentyment, za młodu dorwałem JLA Ziemia 2 od Fun Media (dawnego Semica). Dwa, że rysuje w stylu Moebiusa. Co do Morrisona to bardzo lubię wszystko co jest od niego, ale od All Stara odbiłem się mocno. Pewnie nie zrozumiałem też o co chodzi i wiele nie pamiętam, było tam coś takiego, że Superman bił się z jakimś villainem z Egiptu (egipskim bogiem?), który zadał mu jakieś filozoficzne pytanie, Superman odpowiedział dobrze i przestali się bić. I wiele innych takich niezwiązanych ze sobą epizodów. Dotrwałem gdzieś do ratowania Luthora przed Parasitem. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Paszczak - 10-07-2025 Ten cały villain to Ultra-sphinx, rozwiązanie jego zagadki to nawiązanie do mitu o Edypie i jedna z mityczno-heroicznych "robót'" Supermana w komiksie. Quitely przypomina Moebiusa mniej więcej tak jak wypełniony spermą odbyt przypomina eklera w czekoladzie. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - samuuel - 10-07-2025 XD Ja tam Quiteliego i jego brzydki styl lubię, mega narysował to JLA i historię o Przeznaczeniu w Sandmanie: Nocach Nieskończonych. I inspirację Moebiusem czuć, chociaż trzeba przyznać, że nie umie rysować ładnych kobiet ;) RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Paszczak - 10-07-2025 O ironio, Lois to wizualnie mój ulubiony element komiksu; a treściowo najmniej ulubiony. Poza okładką do trzeciego rozdziału, gdzie wygląda jakby miała Downa. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - marsgrey21 - 10-07-2025 Ew Lol, może to maybelline. Ultramem, wszystkie sceny akcji z tą rybią soczewką, 180 stopni obrotami i shaky cam. Ja pierdolę. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Paszczak - 10-07-2025 Nie bardzo rozumiem jaki jest bezpośredni związek jednej z najpiękniejszych kobiet na tej Ziemi z Entertainment Weekly. Jakby ktoś nie zauważył mojego avatara przez ostatnie 3 lata: ![]() Moja przyszła żona RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Mefisto - 10-07-2025 Ale zdajesz sobie sprawę, jak powstają takie zdjęcia? :) RE: Superman (2025) reż. James Gunn - shamar - 10-07-2025 (10-07-2025, 00:31)marsgrey21 napisał(a): Ew Ona też wygląda jak uposledzona. A do tego jest szpetna. RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Paszczak - 10-07-2025 Mefisto napisał(a):Ale zdajesz sobie sprawę, jak powstają takie zdjęcia? :) RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Lashly - 10-07-2025 Pomimo dobrych recenzji w niektórych krajach np. w Azji i Europie film nie ma tak dobrych wyników w box office jak można by sądzić. Nie wiem, może będzie miał długie nogi ale to dziwne że w takich Włoszech ten film zarabia gorzej niż Kapitan Ameryka 4 i Thunderbolts. WIęc kochający realizm Europejczycy odrzucają ten cały gatunek filmowy? RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Corn - 10-07-2025 Myślę, że ludzie mają już dosyć komiksowych filmów, tak jak w przeszłości mieli już w pewnym momencie dosyć westernów. Nowe pokolenie urosło, teraz czas na adaptacje gier i memów ;) RE: Superman (2025) reż. James Gunn - Lashly - 10-07-2025 Ja na pewno mam. Od ładnych paru lat obejrzałem tylko oba Batmany Burtona (pierwszy to nadal mój ulubiony przedstawiciel całego gatunku). W Stanach te filmy też słabną chociaż Superman wystrzelił tak, że bez takiej konkurencji i z lepszym przyjęciem za granicą to byłby najlepszy kandydat lata na przekroczenie miliarda w box office. No ale w Azji produkuje się filmy z dużą ilością efektów a Europa jak to Europa jest często niechętna wobec kina gatunkowego im bardziej oderwany od rzeczywistości (jak tu mamy Krypto superpsa) tym gorzej. A kino superbohaterskie to taka sama Americana jak westerny Największą siłę przebicia ma jak zawsze Batman. Jest to szalenie uniwersalna postać i jego filmy zawsze się dobrze sprzedadzą. |