Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Zapowiedzi - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy polskie (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-polskie--13)
+--- Wątek: Zapowiedzi (/Thread-Zapowiedzi--806)

RE: Zapowiedzi - Tomkiewicz - 22-02-2012

Wywiad z Bugajskim, reżyserem "Układu zamkniętego".
Trudno cokolwiek powiedzieć na pewno. Facet kreuje się na niezależnego partyjnie i niewygodnego politycznie, a osoba przeprowadzająca wywiad zadaje ni z gruchy ni z pietruchy kretyńskie pytanie, czy pana film będzie antykapitalistyczny? (o so chozi?). Film opowiadający o zbrodniczej działalności masywnego aparatu biurokratycznego, który dokonuje łupiestwa z pomocą postkomuszych aparatczyków i ich kumotrów sprawujących funkcje państwowe, miałby być manifestem antykapitalistycznym?
Dziwię się, że Bugajski na to nie zareagował, np. tak: potrzaskało panią? Ja tu się chcę rozprawić z zaśmierdłą, złodziejską, socjalistyczną sitwą, a pani mi indukuje wrogość wobec kapitalistów? Kończymy ten wywiad... dla kogo w ogóle pani pracuje?! Jebać to! Proszę kasować zapis.. przy mnie..

No, ale to jest przecież "Newsweek", więc czego oczekuję? Wypada też roboczo nie ufać Bugajskiemu.

Cytat:Newsweek: ?Przesłuchanie? nazywano filmem antykomunistycznym, a jaki będzie ?Układ zamknięty?? Antykapitalistyczny czy może antypolski?
Ryszard Bugajski: To są hasła piarowsko-reklamowe, które nie ja wymyślałem. Sukces ?Przesłuchania? zawdzięczam generałowi Jaruzelskiemu. Gdyby miał dość rozumu w głowie, to w 1982 czy 1983 roku pozwoliłby wpuścić mój film na ekrany gdzieś w Ursusie czy na Kamionku [część warszawskiej Pragi ? przyp. red.]. Szedłby przez tydzień. A tak powstał mit filmu zakazanego. Ktoś mi opowiadał, że oglądał ?Przesłuchanie? u Kwaśniewskiego na tajnym pokazie w piwnicy. Była atmosfera sensacji.

RE: Zapowiedzi - soldamn - 22-02-2012

(22-02-2012, 17:00)Tomkiewicz napisał(a): Dziwię się, że Bugajski na to nie zareagował, np. tak: potrzaskało panią? Ja tu się chcę rozprawić z zaśmierdłą, złodziejską, socjalistyczną sitwą, a pani mi indukuje wrogość wobec kapitalistów? Kończymy ten wywiad... dla kogo w ogóle pani pracuje?! Jebać to! Proszę kasować zapis.. przy mnie..

Dlatego to on jest reżyserem tego filmu, a nie ty :). Trzeba promować swoje dzieło, a nie obrażać się na głupotę innych.

Wywiad jest dość stary, ma ok. pół roku. Nie wiedziałem, że Bugajewski ma takie poglądy, myślałem, że to będzie tylko o postkomunie, a zapowiada się że dostać mają wszystkie strony, również PiS z Kaczyńskim.

RE: Zapowiedzi - Tomkiewicz - 22-02-2012

(22-02-2012, 18:41)soldamn napisał(a): a zapowiada się że dostać mają wszystkie strony, również PiS z Kaczyńskim.

Widzisz jakieś strony, bo ja nie bardzo. Dostrzegam jedynie socjalistyczne, biurokratyczne, antywolnościowe państwo realnie rządzone przez spec-służby, a jego oficjalna morda-atrapa dla ludu, to dobrze znany wszystkim partyjny kartel, rotujący się w rytm wyborów. Nie ma żadnych istotnych różnic, nie ma najmniejszego znaczenia, czy to PiS, SLD, PO czy cokolwiek. Co ustalono przy okrągłym stole, skrzętnie jest realizowane i kropka.

Nie mam zaufania do nikogo, kto jest rozdmuchiwany przez mainstream, z kim mainstream chce rozmawiać, kogo publikuje i kogo zaprasza, ale równocześnie cieszę się, że na ukończeniu jest film rzekomo mający uderzyć w system okradania obywateli z owoców ich pracy i przedsiębiorczości. To, że jak wspomniałem, PISF odwraca się od "Układu zamkniętego" MOŻE BYĆ - ale nie musi - istotną dla mnie przesłanką.

RE: Zapowiedzi - soldamn - 23-02-2012

Ale kino zawsze jest rozdmuchiwane przez mainstream. Czy to polskie, czy to zagraniczne. No chyba, że ograniczasz jeśli chodzi o polskie kino do produkcji prezentowanych przez Gazetę Polską bądź Krytykę Polityczną w swoich klubach lub produkcji zupełnie offowych. Układ Zamknięty to film w 100% mainstreamowy, kręcony przez znanego reżysera i na podstawie głośnego scenariusza.

RE: Zapowiedzi - shamar - 02-03-2012

Zwiastun oficjalny z wokalami. Lepiej brzmiał bez.

Niestety jednak tani film TV, droższy teatr TV. Polecam cyfrowe wybuchy w 0:28. LOL sa nawet cyfrowe samoloty jakości filmików PS2.

RE: Zapowiedzi - Albertino - 02-03-2012

motyla noga co za patałachy, już mi się nawet nie chce z tego śmiać...

RE: Zapowiedzi - military - 02-03-2012

O, Asylum wykupiło prawa do Klossa?

RE: Zapowiedzi - jajcasz - 02-03-2012

(02-03-2012, 13:50)shamar napisał(a): Zwiastun oficjalny z wokalami. Lepiej brzmiał bez.

Niestety jednak tani film TV, droższy teatr TV. Polecam cyfrowe wybuchy w 0:28. LOL sa nawet cyfrowe samoloty jakości filmików PS2.

ale przynajmniej wydac te efekty a nie jak w 1920 cos tam a pozatym fajnie wyglada Marta Żmuda Trzebiatowska jak zwykle O

RE: Zapowiedzi - Kaczor - 05-03-2012

Teledysk do "Historii Roja" jeśli ktoś lubi takie harcersko-bogoojczyźniane klimaty:

RE: Zapowiedzi - Mefisto - 05-03-2012

wygląda trochę jak Janosik albo Robin Hood podczas wojny :D

RE: Zapowiedzi - military - 05-03-2012

Jest parę fajnych ujęć. Ogólnie wygląda to jak niskobudżetowy, ale FILM. Obejrzałbym.

RE: Zapowiedzi - shamar - 05-03-2012

(02-03-2012, 20:34)jajcasz napisał(a): ale przynajmniej wydac te efekty a nie jak w 1920 cos tam a pozatym fajnie wyglada Marta Żmuda Trzebiatowska jak zwykle O

Ale na tym polegają efekty, że nie ma być ich widać.
A Żmuda wygląda durnie. Wole Annę.

RE: Zapowiedzi - Kaczor - 05-03-2012

(05-03-2012, 18:48)Mefisto napisał(a): wygląda trochę jak Janosik albo Robin Hood podczas wojny :D
Tak, tylko ten Robin zabierał biednym ;)

RE: Zapowiedzi - Lawrence - 05-03-2012

Jakoś niezbyt mnie te dżihadowość przekonuje. Ten filmik toż to religijność, modlitwa na przemian z walką i strzelaniem. Ogólnie cały ten film mnie się średnio podoba, ale to akurat żadna nowość, gdyż nie jestem fanem filmów o martyrologii narodu polskiego. A robienie tej całej afery z rzekomą cenzurą już całkowicie mnie do niego zniechęciło.
Ale niech film wyjdzie do kin tego mu życzę i wtedy zobaczymy ile ludzi na to pójdzie. Choć już teraz wiem, że jak frekwencja będzie słaba, to twórcy znajdą "winnych" takiego stanu rzeczy :/

RE: Zapowiedzi - shamar - 05-03-2012

Nie wiem czy to efekt beznadziejnej kopii teledysku (podobnie jak przy trailerze) ale zdjęcia wydają się znacznie mniej "teatralne" niż przy tym Klossie.

RE: Zapowiedzi - Lawrence - 07-03-2012

I mamy najchętniej oglądany film w polskich kinach:

Kac Wawa zarabia

To tylko czekać na kolejne tego typu filmy:/ Chociaż jestem ciekaw, czy niektóre osoby nie idą na to do kina, aby na własne oczy przekonać się, czy ten film jest rzeczywiście tak zły jak się o nim pisze?

RE: Zapowiedzi - Mefisto - 08-03-2012

żałosny naród - po prostu

RE: Zapowiedzi - Hitch - 09-03-2012

http://www.filmweb.pl/video/wideo_wywiad/Tomasz+Kot+opowiada+o+filmie+%22Hans+Kloss.+Stawka+wi%C4%99ksza+ni%C5%BC+%C5%9Bmier%C4%87%22-27698

Kot wypowiada się o nowym Klossie. Poza tym, że sprawia wrażenie nieźle przyćpanego, to dodatkowo pieprzy jak potłuczony. Poniekąd krytykuje współczesne metody kręcenia filmów w Polsce, jednocześnie zapominając, że swoją osobą zaszczyca plany większości syfów pokroju "Wyjazdu Integracyjnego" :)

RE: Zapowiedzi - military - 09-03-2012

Z tych fragmentów filmu po prostu epatuje niezrozumienie zasad rządzących kinem akcji. Nie wystarczy mieć na ekranie akcję, wybuch czy 120 statystów - trzeba to wszystko umieć pokazać. To rzecz, której Polacy po prostu nie rozumieją.

RE: Zapowiedzi - Bucho - 09-03-2012

"bo artysta glodny, to artysta bardziej plodny"

Gdyby jeden z drugim pierdolnal w stol i powiedzial, ze w takim gownie nie zagra, to moze w koncu filmy wygladalyby gownianie, ale chociaz scenariusze mialby sensowne.