![]() |
|
District 9 (reż. Neill Blomkamp) SPOILERY! - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +--- Wątek: District 9 (reż. Neill Blomkamp) SPOILERY! (/Thread-District-9-re%C5%BC-Neill-Blomkamp-SPOILERY--1251) |
- Mierzwiak - 11-09-2009 Predator895, z tym plakatem to jakiś żart którego nie rozumiem? Bo to nie jest polski plakat. Tutaj macie listę kin w których 16.09 będą pokazy przedpremierowe: http://d-9.pl/ - Predator895 - 11-09-2009 Jak to nie u mnie w pracy są już powywieszane. Identyczne co ten tylko oczywiście z Polskim tłumaczeniem . - wujo444 - 11-09-2009 nawet jesli nie Polski, to lepszy od głównego, który sie nienaturalnie swieci. thx, Mierzwiak, moze sie do Kato załapie. - Anonymous - 11-09-2009 Na liście w ogóle nie ma CC - czyżby miała się powtórzyć historia ze "Star Trekiem"? - Oconnel - 11-09-2009 Brak dobrych filmów "R" w ostatnim czasie musiał wam się dać nieźle we znaki. Zobaczyliście trochę fruwających bebechów i już dajecie 10/10. Film jest mocno przeciętny. Nie jest zły, ale nie jest to film do którego by się chciało wracać, oglądać raz jeszcze, czy kupić na BluRay-u. O nie. Ot, dobra produkcja, poprawnie zmontowana. CGI czasem wali mocno po oczach (głównie animacja krewetek), ale nie czepiam się. Daje dobre 6/10 w ramach kina action-sifi. - Hitch - 11-09-2009 Oconnel napisał(a):Nie jest zły, ale nie jest to film do którego by się chciało wracać, oglądać raz jeszcze, czy kupić na BluRay-u.Tia, dlatego go widziałem cztery razy, pójdę do kina i kupię BR :) - Gal Anonim - 11-09-2009 No nie wiem. Mnie argumenty Oconnela przekonują. Obok wrzuconego przeze mnie wyżej wideo to chyba najkonkretniejsza recenzja District 9. - Hitch - 11-09-2009 To ona podał jakieś argumenty, czy tylko swoje mgliste odczucia? Swoją drogą, zaryzykowałbym małe stwierdzenie, czemu tak nisko ocenił film, ale będę grzeczny...:) - wujo444 - 11-09-2009 Animacja krewetek kuleje? good joke! CGI ma dwa słabsze momenty - świnka, i ludzie pękający jak baloniki po strzale ze spawarki. Przydałoby się więcej mięcha w powietrzu. Innych argumentów Oconnel nie użył :P - Tyler Durden - 11-09-2009 Dzizas, na tym forum jak się nie rzuci emotką w twarz to ludzie żadnego żartu nie załapią :) - Jakuzzi - 12-09-2009 Hitch napisał(a):Robi smutną minkę bo uświadamia sobie, że jeśli Chris zginie, to on już żony nie zobaczy. Błysku w oku nie ma, bo to nie jest układ, gdzie Wikus dorabia się fortuny, tylko wraca do normalnego życia. Ma kompletnie przesrane, a musi mu wystarczyć mglista obietnica Krewetki. Tylko to zobaczysz na jego twarzy. Bzdura, Hitch. Trudno wyczuc o czym tak naprawde myslal Wikus, ale wykladnia, ze mu sie zrobilo zwyczajnie zal Chrisa, jest na pewno nie mniej trafna, niz ta twoja (przemyslana, sensowna, ale raczej niepasujaca do rzeczywistych wydarzen). Zwlaszcza zachowanie Wikusa po powrocie przemawia na rzecz tej pierwszej wersji. Sam film jest kapitalny. Super pomysl, przemyslany scenariusz, znakomite napiecie, kawal cudownego eskapizmu. Czulem sie jakbym gral w naprawde dobra, emocjonujaca gre komputerowa z wysmienita fabula. Ale widze, ze wsrod dyskusji o filmie tradycyjnie juz dominuje grzebalstwo i szukanie baboli w fabule. A dlaczego, a dlaczego, a dlaczego...? Dla srego. ;) - Hitch - 13-09-2009 Jakuzzi napisał(a):Zwlaszcza zachowanie Wikusa po powrocie przemawia na rzecz tej pierwszej wersji."Rusz dupę zanim zmienię zdanie. Nie każ mi na darmo przechodzić tego wszystkiego". To zachowanie? :) - Bucho - 13-09-2009 Jakuzzi napisał(a):Czulem sie jakbym gral w naprawde dobra, emocjonujaca gre komputerowa z wysmienita fabula. No wlasnie, nikt o tym wczesniej nie wspomnial - swoja droga chetnie w taka gre bym polupal ;) Jakuzzi napisał(a):Ale widze, ze wsrod dyskusji o filmie tradycyjnie juz dominuje grzebalstwo i szukanie baboli w fabule. A dlaczego, a dlaczego, a dlaczego...? Dla srego. Eeee, czasem trzeba wspomniec o tym i owym....choc fakt, sa to szczegoly :oops: - Jakuzzi - 13-09-2009 Hitch napisał(a):"Rusz dupę zanim zmienię zdanie. Nie każ mi na darmo przechodzić tego wszystkiego". To zachowanie? :) Widze, ze wyrywasz z kontekstu. Pozwol zatem, ze przytocze fragment dialogu poprzedzajacy zacytowane przez ciebie zdanie. ;) - Ja ich przytrzymam i do ciebie wkrótce dołączę. - Nie, trzymamy się razem, nie zostawię Cię tutaj. - Bierz syna i zasuwaj do domu, musi Ci się udać. Nie ma nic zlego w odrobinie kumpelskiej uczuciowosci, nawet w tak pakerskim filmie, jak D9. ;) - Hitch - 13-09-2009 Na tej zasadzie też mogę uznać, że wyrywasz z kontekstu, bo jeszcze wcześniej Wikus przywalił Chrisowi w łeb i ukradł mu moduł sterowania Statkiem Matką, żeby samemu się na niego dostać i się wyleczyć. Ale żeby się nie kłócić, można zawsze się zgodzić, że to wszystko mieszanka dążenia do powrotu do normalności i uczucia, jakie narodziły się we wspólnej niedoli :) Poza tym rację masz - D9 to pakerski film. - Anonymous - 13-09-2009 Chłopakersi, ale czy wy nie spoilerujecie tutaj?... Ja sam nie wiem, ale chyba dam sobie spokój z tym tematem do obejrzenia filmu. - Hitch - 13-09-2009 Oczywiście, że spojlerujemy. Zerknij sobie sobie dokładnie, jak brzmi temat :) - Tyler Durden - 13-09-2009 Długo ci zajęło, żeby wpaść na to, że lepiej nie czytać tego wątku, ja już postów o filmie nie czytam od dobrych paru stron, już dawno się nauczyłem zasady ograniczonego zaufania w rozsądne korzystanie ze spoilerów przez innych :) - Anonymous - 13-09-2009 Czasami zerkam, trochę bezmyślnie, mój błąd. - Hitch - 13-09-2009 Cóż, powtórzę się. Temat został oznaczony, jako zawierający spojlery, po to żeby ludzie, co D9 mają za sobą mogli oddać się nieskrępowanej dyskusji, nie zważając na ekhm... tych, co z filmem zwlekają :) |