![]() |
|
The Dark Knight Rises (2012) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: The Dark Knight Rises (2012) (/Thread-The-Dark-Knight-Rises-2012--1845) |
RE: The Dark Knight Rises - Lawrence - 20-11-2011 (20-11-2011, 16:14)Gieferg napisał(a): Głupio to wyglądają "uszy" Seliny: A pamiętasz jaka była ostra dyskusja i reakcje w internecie, kiedy na początku wynikało, że Catwoman w ogóle nie ma mieć "uszu"? ;) Ale co do Bane, pełna zgoda, wygląda dobrze. Mnie się taki podoba i budzi mój respekt. RE: The Dark Knight Rises - Lambon - 20-11-2011 Uszy są najmniejszym problemem jej maski. Osobiście wolę żeby broń była czymś w stylu sonaru, niż czymś w rodzaju zawracającego na ścianie motoru :p RE: The Dark Knight Rises - Gieferg - 20-11-2011 Cytat:A pamiętasz jaka była ostra dyskusja i reakcje w internecie, kiedy na początku wynikało, że Catwoman w ogóle nie ma mieć "uszu"? ;) I liczyłem na to że ich nie będzie. RE: The Dark Knight Rises - leMur - 21-11-2011 ![]() No dobra, na tym zdjęciu Bane wygląda kozacko :) Pierwszy raz mogę powiedzieć, że akceptuję w 100%. RE: The Dark Knight Rises - Lambon - 21-11-2011 wreszcie coś co wygląda dobrze. dodatkowo fotki ze środka magazynu: http://www.comicbookmovie.com/fansites/joshw24/news/?a=50115 RE: The Dark Knight Rises - nawrocki - 21-11-2011 ![]() To zdjęcie ostatecznie mnie przekonało do Bane'a. RE: The Dark Knight Rises - Lawrence - 21-11-2011 Bane będzie rządzić w tym filmie. Nie mogę się doczekać jego walki z Batmanem. :) RE: The Dark Knight Rises - Lambon - 21-11-2011 Cytat:To zdjęcie ostatecznie mnie przekonało do Bane'a.a co w nim takiego przekonującego? Podone foty już z planu były. Mnie ten płaszcz się nie podoba, za to druga okładka z Banem naprawdę dobra. RE: The Dark Knight Rises - nawrocki - 21-11-2011 Ale nie było na nich foty z Dentem, a płaszcz... Nolan nie mógł nic lepszego dla Bane'a wymyślić. Jeszcze usunąć mu z ryja ten gadżet z sex-shopu i będzie ekstra (tak, wiem że to nierealne). RE: The Dark Knight Rises - Lawrence - 21-11-2011 Płaszcz jest super, chciałbym mieć, taki na zimę. :) RE: The Dark Knight Rises - koronex1989 - 21-11-2011 A mi nic nie wadzi w jego wyglądzie. Bane, podobnie jak Joker będzie najjaśniejszym elementem tego filmu, nie ma innej możliwości. Co innego Kobieta Kot- na ten moment ta postać mnie w ogóle nie obchodzi. RE: The Dark Knight Rises - Lambon - 21-11-2011 fota z Dentem była. Bane ją targał. Choć nie była tak widoczna to, większość obstawiała, że jest na niej Dent. "Banda" Bane'a też zbyt ciekawie nie wygląda. I skąd on ich wziął? Bo chyba nie z więzienia Gotham, bo tam to całkiem dobrzy ludzie są, na co wskazuje scena z barkami z TDK. Christopher Nolan o filmie i prologu: Tak naprawdę to wszystko przedstawia zakończenie historii Batmana i Bruce?a Wayne?a. Zostawiliśmy go w bardzo niepewnej sytuacji. Dlatego pewnie dla wielu będzie to zaskoczenie, że akcja naszego filmu rozgrywać się będzie później, 8 lat po wydarzeniach z ?The Dark Knight?. Mamy więc starszego Bruce?a Wayne?a i nie jest on w najlepszym stanie. Wprowadzając Bane?a chcieliśmy dać Batmanowi wyzwanie, jakiego wcześniej nie doświadczył. Z takim wyborem złoczyńcy i opowieści sprawdzamy Batmana zarówno pod względem fizycznym jak i psychicznym. Prolog to właściwie sześć, siedem pierwszych minut filmu. Jest to wprowadzanie postaci Bane?a i przedsmak reszty filmu. Celem prologu jest pokazanie różnicy pomiędzy Banem a innymi złoczyńcami, z którymi spotkał się Batman w poprzednich filmach. Jest pewnego rodzaju filmowym potworem, lecz z wielkim intelektem, czego wcześniej nie brano pod uwagę. Ponieważ historie komiksowe są bardzo epickie i ewokacyjne, jak historia Bruce?a Wayne?a, szukaliśmy analogicznego złoczyńcy. Dlatego Bane jest godnym przeciwnikiem. Tom Hardy o Bane?ie: To brutal? Terrorysta pod względem psychicznym jak i brutalności w swoich działaniach. Projektantka kostiumów Lindy Hemming zdradziła kilka szczegółów na temat historii Bane?a przy okazji omawiania maski złoczyńcy: Został ranny w przeszłości. Doskwiera mu wielki ból i gaz pomaga mu przeżyć. Bez maski nie jest wstanie wytrzymać bólu. Rurki z maski sięgają wzdłuż jego szczęki i łączą się z dwoma pojemnikami na plecach. RE: The Dark Knight Rises - Mierzwiak - 22-11-2011 Bane coraz bardziej mi się podoba, a do samej maski nie mam zastrzeżeń. Hardy sobie poradzi, kto oglądał Bronsona ten wie, co ten facet potrafi zdziałać głosem. To co mnie (pozytywnie) zaskoczyło, to 8 lat, które upłynęło od TDK. Dobry zabieg, choć będący chyba trochę pójściem na łatwiznę, wszak na końcu TDK Bat wziął na siebie kilka morderstw co było niezłym punktem wyjścia i chyba nie trudno się domyślić, że po 8 latach policja może być już zmęczona kolejnymi, nieudanymi próbami schwytania go i cały wątek pójdzie się... RE: The Dark Knight Rises - EL-Kal - 22-11-2011 Ale z drugiej strony upadek Batmana może być bardziej epicki, wszak od tych 10 lat ("Batman Początek") stawał się częścią folkloru Gotham. I w końcu czary-mary technologiczne będą choć trochę bardziej na miejscu. Pierwsze dobre wieści o tym filmie. RE: The Dark Knight Rises - Predator895 - 22-11-2011 Ale z tą przeciwbólową maską to trochę przesadzili :P Dwie Twarze z wypaloną mordą nie potrzebował żadnych środków przeciwbólowych, na dodatek walił łychę w jednej ze scen :P RE: The Dark Knight Rises - Hitch - 22-11-2011 Walił łychę? RE: The Dark Knight Rises - Azgaroth - 22-11-2011 Widmo Rises RE: The Dark Knight Rises - Mickey - 22-11-2011 Dalsza część wypowiedzi Hardy'ego: Hardy nazywa Bane?a zwykłym brutalem. Nie chodzi mu o samą walkę, ale rzeź. Jego styl walki jest brudny, agresywny. Ma mentalność terrorysty i podejmuje brutalne, okropne działania. Jeśli ma kogoś zastrzelić, to pierwsze do odstrzału są staruszki i kobiety w ciąży. Jest po prostu wstrętnym, okropnym typem. Zajebiście. RE: The Dark Knight Rises - nawrocki - 22-11-2011 Haha, już widzę odstrzeliwanie staruszek i kobiet w ciąży w Batmanie Nolana... RE: The Dark Knight Rises - Proteus - 22-11-2011 Choć Hardy nie mówił o żadnem konkretnym fragmencie filmu i raczej nic takiego nie zobaczymy, to jednak wcale nie zdziwiłaby mnie jakaś scena z Bane'em w podobnym tonie. Niektórzy tutaj zdążyli się już przekonać do jakiejś(bzdurnej moim zdaniem) teorii o rzekomym "ugrzecznieniu" filmów Nolana, przez całe to nieustanne gadanie o pg-13, przez trzy lata od premiery TDK. Sceny o takiej tonacji i tematyce już prędzej pasowałyby w Gackach Nolana, niż Batmanach Burtona, pomimo ich gotyckiego "mroku". Sekwencja taka może i byłaby bardziej oparta na sugestywnym przekazie przemocy, niż dosłownym pokazaniu krwi, jednak dla mnie na pewno nie byłaby w tym filmie czymś niespodziewanym. |