![]() |
|
Iron Man 3 (2013) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54) +---- Wątek: Iron Man 3 (2013) (/Thread-Iron-Man-3-2013--2883) |
RE: Iron Man 3 - Proteus - 26-10-2013 Zdefiniuj "obecne podejście Disneya", bom ciekaw jaką to niecną filozofię partaczenia franczyz, wyciągnąłeś z ich ostatnich filmów. No chyba, ze opierasz się jedynie na przykładzie Mandaryna. RE: Iron Man 3 - Gal Anonim - 26-10-2013 W nowym GW Hana Soli zagra Adam Michnik. RE: Iron Man 3 - Ash - 26-10-2013 @Crov: Michnik powinien zagrać głównego Sitha, albo najlepiej nowego Imperatora. ;) RE: Iron Man 3 - Gieferg - 26-10-2013 Cytat:"obecne podejście Disneya", bom ciekaw jaką to niecną filozofię partaczenia franczyz Zerknij choćby na PotC:On Stranger Tides. RE: Iron Man 3 - Proteus - 26-10-2013 Tyle, że wszelkie PotC, lołnrejndżery czy inne Bruckheimerowe niewiadomoco, nijak mają się do ostatnich filmów Marvela. Disney trzyma prawa do marki, ale za filmowe uniwersum odpowiadają ludzie tacy jak Kevin Feige i na komiksową cześć Disney'owskiego tortu jest pomysł i plan. Oczywiście GW to inna sprawa, ale jako, że cała ta dyskusja powstała z rzekomego nieposzanowania fanów w IM3... RE: Iron Man 3 - Mr. ?? - 28-10-2013 Marvel oszukał ludzi zwiastunami IM3, pokazując coś czego tam nie ma. Jeszcze się okaże że pan Kevin Feige dostał instrukcje z Disneya w jakim kierunku pociągnąć MCU i drugą fazę :). Co do Kevina, to na CBM jest wywiad z nim. What about Sir Ben Kingsley and that "secret" project ? Kevin - "I think the keyword here is "secret" , ha ha ! http://www.comicbookmovie.com/fansites/MarvelFreshman/news/?a=89082 RE: Iron Man 3 - raven.second - 28-10-2013 Zapewne chodzi o Trevora, to znaczy o Mandarina. RE: Iron Man 3 - Gal Anonim - 28-10-2013 (28-10-2013, 16:37)Phil napisał(a):Nie pros go o takie rzeczy, prosze. Już i tak za dużo pisze. :(Cytat:Marvel oszukał ludzi zwiastunami IM3, pokazując coś czego tam nie ma.Rozwiń, proszę. RE: Iron Man 3 - Gal Anonim - 29-10-2013 LatinoReview donosi, że to z Kingsleyem to na bank OneShot i (tu zarys fabuły): http://www.slashfilm.com/rumor-ben-kingsleys-secret-marvel-project-is-a-new-one-shot-short-film/ Spoko, jeżeli dobrze to zrobią. Choc bardziej podoba mi sie pomysl z Trevorem Madarynem (tj. robiąc z niego poważniejszą postać). RE: Iron Man 3 - Grievous - 29-10-2013 Śmierdzi retconem... jak ja nienawidzę retconów... RE: Iron Man 3 - Gal Anonim - 29-10-2013 Pamietajmy, ze to ten sam LatinoReview, który twierdził, że w scenie po napisach IRON MANA 3 Tony poleci w kosmos do Guardians of the Galaxy. RE: Iron Man 3 - Gieferg - 06-11-2013 Po powtórce na BD stwierdzam, że nie jest tak źle jak się z początku zdawało. Wiedząc czego oczekiwać bawiłem się na filmie znacznie lepiej. Strona wizualna bez śmierdzącego 3D okazuje się wcale nie być zła, twist dalej jest bez większego sensu, ot tak, żeby był, ale w sumie wypada nawet zabawnie, scenariusz wciąż słabuje (ale nie tak bardzo jak w TDKR czy Skyfall). Szczególnie irytujący jest brak jakiejkolwiek reakcji Jarvisa na zbliżające się do chaty Starka rakiety. Dwie sceny kojarzą się ewidentnie z Lethal Weapon (śmigłowce zbliżające się do rezydencji od strony morza i początek końcowej akcji, jeszcze zanim pojawiają się zbroje). Biorąc pod uwagę, że tym razem bawiłem się znacznie lepiej niż w kinie, ocena idzie w górę na 6/10 z plusem, a tytuł najsłabszego filmu MCU przechodzi na TIH (którego w ogóle trudno mi traktować jako film MCU), natomiast rozczarowania roku na Elizjum. RE: Iron Man 3 - Negatywny - 06-11-2013 Łaskawca ;) RE: Iron Man 3 - Gal Anonim - 06-11-2013 Nota bene, na zbliżeniach (i Shane Black podkreślał to w komentarzu) widać, że helikoptery udają helikoptery TV, co mialo być powodem, dla ktorego nikt na nie nie zareagowal. Szkoda, ze tego nie podkreslono mocniej w filmie, bo potem dzieci maja trudnosci ze zrozumieniem fabuly. ;) RE: Iron Man 3 - Mr. ?? - 06-11-2013 W końcu komiksów z IM to Black chyba na oczy nie widział, więc nieudolnie zrzyna z Lethal Weapon czy Batmanów Nolana, z resztą wystarczy zobaczyć co ten idiota mówił o Avengers :). P.S. Nasyłanie na faceta z super zbrojami helikopterów :). RE: Iron Man 3 - Bogdan - 06-11-2013 Cytat:P.S. Nasyłanie na faceta z super zbrojami helikopterów :) A jednak zadziałało :P RE: Iron Man 3 - Mierzwiak - 06-11-2013 (06-11-2013, 18:19)Crov napisał(a): Nota bene, na zbliżeniach (i Shane Black podkreślał to w komentarzu) widać, że helikoptery udają helikoptery TV, co mialo być powodem, dla ktorego nikt na nie nie zareagowal.Jarvis niereagujący na wystrzelone w dom rakiety jest równie wiarygodny, co Alfred w Batman Forever otwierający drzwi po zobaczeniu tego przez wizjer: ![]() No ale loga TV, więc ok. RE: Iron Man 3 - Negatywny - 06-11-2013 Ja się tam może nie znam, ale Jarvis chyba nie jest jakimś wszechobecnym, wszechwiedzącym bytem i może nie być nastawiony na poszukiwanie nadlatujących rakiet 24/7, ale ja tak sobie czasem lubię wytłumaczyć coś w filmie. Np. widzę rakiety nadlatujące nad dom Starka to sobie myślę, o pewnie nie ma radaru na tą trudną do przewidzenia sytuację, w końcu nie mieszka w schronie atomowym, a warsztat ze zbrojami w piwnicy nie czyni z tego domu stanowiska obrony przeciwlotniczej. Ale, że IM3 był rżnięty z Nolana to kolejna śmiała i odważna teza kolegi ?? po której naprawdę trudno cokolwiek powiedzieć :) RE: Iron Man 3 - Mierzwiak - 06-11-2013 (06-11-2013, 20:19)Negatywny napisał(a): Ja się tam może nie znam, ale Jarvis chyba nie jest jakimś wszechobecnym, wszechwiedzącym bytemPoprzednie dwa filmy + technologia, którą tak ogólnie dysponuje Stark (kuriozalna nawet jak na tę konwencję scena z oglądaniem hologramu miejsca w którym gostek sobie eksplodował, wygenerowanego na podstawie danych wziętych z dupy najwyraźniej) dokładnie to sugerują. Fakt że do ataku na dom i jego zniszczenia w ogóle doszło to punkt scenariusza, do którego miało dojść bo tak, bez względu na logikę tego zdarzenia. Ja to rozumiem z punktu widzenia Blacka-scenarzysty, ale nie kupuję z punktu widzenia Mierzwiaka-widza. Cytat:warsztat ze zbrojami w piwnicy nie czyni z tego domu stanowiska obrony przeciwlotniczejOglądałem ten crap tylko raz ale doskonale pamiętam, że gdy Stark wzywa zbroje to wylatują one z czegoś na kształt silosu, nie mówiąc już o tym, że są po prostu gotowe do akcji. Czekały na wezwanie, aż będą potrzebne. Np. w momencie, gdy ktoś ostrzeliwuje dom rakietami, hmm? RE: Iron Man 3 - Negatywny - 06-11-2013 Stark ma hologram i zbroje, najwyraźniej nie ma systemu ostrzegania przed atakiem rakietowym. Jest w filmie powiedziane, że ma? Nie? Obrywa rakietami? Obrywa. Wniosek: Nie ma wykrywania nadlatujących rakiet w domu w Malibu. Zbroja w której nie ma pilota najwyraźniej też tego nie potrafi, np. nie potrafi widzieć rakiet nadlatujących z zewnątrz domu kiedy znajduje się w jego piwnicy. Znasz urządzenie które przez kilka żelbetowych ścian wyłapuje nadlatujące rakiety, bo o ile ja się znam na radarach to słabo działają w takich warunkach dlatego zwykle nie umieszcza się ich w piwnicach i nie obmurowuje. Mierzwiak widz mógłby się mniej na siłę przyp****alać, nie uważasz? Aha, co do całego silosu zbroi w filmie, to jest nawet scena w filmie której stark pyta jarvisa czy to już ten czas, a jarvis odpowiada pytaniem czy chodzi o house party protocol. Dzieje się to w 97 minucie filmu. Wniosek z tego taki, że do tego momentu z jakiejś przyczyny nie można było użyć wszystkich zbroi. Jarvis w wielu miejscach ciągle kalibruje jakieś rzeczy, albo coś się musi ładować, żeby mogło zadziałać, można więc podejrzewać, że właśnie podobna okoliczność występuje przy obsłudze 40 zbroi jednocześnie. Straszny ból dupy musi mieć taki widz, żeby nie móc tego ogarnąć. |