Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Batman (temat ogólny) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24)
+--- Wątek: Batman (temat ogólny) (/Thread-Batman-temat-og%C3%B3lny--375)

RE: Suicide Squad (2016) [wątek spoilerowy] - Gieferg - 22-11-2016

Dobra, mam podobnie ze Street Fighterem, ale w przypadku B&R... cóż, to już dla mnie zbyt wiele.

RE: Suicide Squad (2016) [wątek spoilerowy] - Juby - 22-11-2016

Przecież Street Fighter to dokładnie ten sam poziom co B&R. Podobny kicz, podobne skoki Arnolda/JCVD na linkach, beka ze wszystkiego.

Koszulkę z B&R? Pewnie że bym włożył, jeśli były na niej jeden z poster-artów do filmu (miał spoko plakaty). Z tym, że SS i BvS też mógłbym nosić na koszulce, gdyby była fajna.

RE: Suicide Squad (2016) [wątek spoilerowy] - Gieferg - 22-11-2016

Cytat:Przecież Street Fighter to dokładnie ten sam poziom co B&R. Podobny kicz, podobne skoki Arnolda/JCVD na linkach, beka ze wszystkiego.

Ale tam jest zajebisty Raul Julia, w B&R nie ma nic zajebistego :(

RE: Suicide Squad (2016) [wątek spoilerowy] - Juby - 22-11-2016

Nie widziałeś filmu od nastu lat, więc skąd wiesz. ;P

RE: Suicide Squad (2016) [wątek spoilerowy] - Corn - 23-11-2016

W B&R zajebista jest chociażby scenografia, detale, muzyka i kostiumy ;)

RE: Suicide Squad (2016) [wątek spoilerowy] - Arahan - 23-11-2016

I niestety nic więcej, ale tak jak Cora pisze, technicznie film jest tip top. Ja tam go lubię. Durne jak cholera, w duchu Batmana z Westem :)

RE: Batman (temat ogólny) - Baretto - 23-11-2016

Ja tam lubię wracać do B&R, ale to tylko dlatego, że mam do niego sentyment i gra w nim Arnold. Ale przyznaję, że film jest słaby ;)

A tu inny fajny film z Batmanem w roli głównej:

RE: Batman (temat ogólny) - Szpeku - 23-11-2016

Ja nie wracam do Batman&Robin, nie daje rady traktować go nawet jako parodię, co innego Batman z Westem.
Z kolei Batman Forever mimo wielu głupotek, ogląda się w sumie fajnie.

RE: Batman (temat ogólny) - szopman - 23-11-2016

O ile kiczowatego Batmana z Westem po prostu uwielbiam, tak B&R to dla mnie totalna pomyłka. Już Forever jest dla mnie nieoglądalne, a co dopiero B&R.

RE: Batman (temat ogólny) - Gieferg - 23-11-2016

(22-11-2016, 22:03)Juby napisał(a): Nie widziałeś filmu od nastu lat, więc skąd wiesz. ;P

Niestety nie jestem się w stanie zmusić, żeby obejrzeć i sprawdzić. Poza tym Street Fighter nie jest sequelem jednego z moich ulubionych filmów, więc mnie tak nie wkurwia, a o ile nie mam nic przeciwko robieniu sobie jaj z SF, tak Batmana na wesoło nie trawię w żadnej postaci (czy to będzie B&R, czy film z Westem, czy jakieś Lego).

RE: Batman (temat ogólny) - Juby - 29-11-2016

Your loss. ;)

To nie jedna gitara i w tle słychać perkusję, więc koleś trochę kłamie w nazwie, ale i tak brzmi zajebiście. No, poza tematem z BvS, bo on nigdy nie będzie brzmiał dobrze.

RE: Batman (temat ogólny) - Szpeku - 29-11-2016

Szpeku wstawiał w ogóle fajne rzeczy, ale ktoś wkleił dyskusje z innego tematu i wszystko przykryło ;(

RE: Batman (temat ogólny) - Grievous - 01-12-2016

No to ja się wyrwę - mnie się tam motyw Batmana z BvS podoba. Ogólnie score to jedna z lepszych rzeczy dotyczących tej produkcji. Tak, Gacek miał lepsze motywy, ale i tak jestem pod wrażeniem, że ZNOWU udało się skomponować coś kompetentnego. Nie ma chyba żadnej innej filmowej postaci, która miałaby takie szczęście do ilustracji muzycznej.

RE: Batman (temat ogólny) - Huntersky - 01-12-2016

Soundtrack z BvS nie jest zły, ale brakuje takich mocnych momentów jak z You Die or I do albo Ignition z MoS, a o motywie Batmana już praktycznie zapomniałem. Osobiście przy muzyce z MoS lubię rąbać drewno i zabijać niedźwiedzie. :)

RE: Batman (temat ogólny) - Szpeku - 01-12-2016

Dla mnie soundtrack z BvS jest bardzo słaby, szczególnie gdy zestawi się go z tym z Mask of the Phantasm.

Ktoś zrobił przeróbkę z muzyką z The Dark Knight i robi to kolosalna różnicę.

RE: Batman (temat ogólny) - SonnyCrockett - 01-12-2016

Szacun. Ja nie kojarzę już tego filmu a co dopiero soundtrack. :P

To jest najlepszy motyw jaki kiedykolwiek miał Batman, koniec i kropencja :D

Polecam sobie odświeżyć, to jest (może to kontrowersyjna opinia) wg mnie, najlepszy film o Batmanie, ma autorskiego przeciwnika, oryginalną muzykę, fabułę, no i ten klimat.

Bruce Timm to geniusz.

RE: Batman (temat ogólny) - SonnyCrockett - 01-12-2016

Motyw z Phantasma jest spoko ale oryginał lepszy i to jest jedyny słuszny motyw Batman. Tak jest od 27 lat i będzie po wsze czasy.

Byłem od dziecka wielkim fanem Batmanów Burtona i muzyki Elfmana, ale odkąd sobie odświeżyłem animacje Bruce'a Timma i Mask of Phantasm, to zmieniłem zdanie.

Produkcje Timma zawierają o wiele lepszą fabułę, mamy ten mroczny i gotycki klimat, ale z wyłączeniem przesadnego kiczu i tylko dziwi mnie, że pogrążający się DCEU nie korzysta z geniuszu Timma.

RE: Batman (temat ogólny) - Grievous - 01-12-2016

Biorąc pod uwagę jakim niewypałem się okazał "Killing Joke" i jak nieciekawie się zapowiada "Justice League Action", to się specjalnie nie dziwię :P