Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Godzilla - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+--- Wątek: Godzilla (/Thread-Godzilla--704)

RE: Godzilla - Danus - 04-03-2014

Ani Rodan, ani żaden inny potwór z serii o Godzilli. Podobno Toho sprzedało prawa tylko do samej Godzilli, więc MUTO to amerykańskie potworzyska:P

RE: Godzilla - Craven - 04-03-2014

The Beast from 20,000 Fathoms bardzo fajny. Oczywiście filmowi brakuje doświadczenia 60 lat późniejszego kina ale i tak imponujące efekty miejscami (jak się wie z którego to jest roku), świetne pomysły na ujęcia/kompozycje... bawiłem się pysznie. No i pacing filmów z tamtych czasów rozwala. Niecałe 60 sekund przed napisem "The End" potwór jeszcze dycha. Żadnych końcowych pierdół, zachodzących słońc czy innych bzdet. Kończy się potwór, kończymy film :)

RE: Godzilla - Mefisto - 04-03-2014

No ale chyba tematy pomyliłeś jednak :)

RE: Godzilla - Craven - 04-03-2014

Nie to miała być taka kropka nad i w ramach wątku z zeszłej+ strony. Przy czym film Lourie może odpalił gatunek, Godzilla 2014 raczej bezpośrednio z niego nie skorzysta. Przynajmniej nie spodziewałbym się :)

RE: Godzilla - Mierzwiak - 05-03-2014

(04-03-2014, 20:46)Arahan napisał(a): Czy tylko mnie to przypomina potwora z Cloverfield i Super 8?
Mnie to przypomina stwora którego widziałem już miliard razy w kreskówkach, filmach, grach, na jakichś grafikach i gdzie tam jeszcze się da. BANAAAAAAŁ. Mam nadzieję, że to fake.

RE: Godzilla - Arahan - 06-03-2014

Zdjęcie zabawki nowego MUTO, widoczny cały:

http://www.godzilla-movies.com/community/forums/topic/32130

RE: Godzilla - slepy51 - 06-03-2014

Jeden gik z forum Toho Kingdom wysnuł ciekawą teorię dotyczącą tego, czym mogą być MUTO:

Wydaje mi się, że na pewno coś jest na rzeczy, no i wyjaśniałoby to też to cuś:

[Obrazek: muto.jpg]

RE: Godzilla - Juby - 07-03-2014

Pod spodem dwa duże spoilery (o ile to prawda):

RE: Godzilla - Arahan - 07-03-2014

co do spoilera:

jak dla mnie jeden, autonomiczny film na 60 lecie Króla byłby idealny, ale widzę, że studio wietrzy duże zyski (a takie zapewne będą)

RE: Godzilla - Craven - 07-03-2014

Co do spoilera, to pierwszy wydaje mi się w miarę oczywisty po trailerze. Co wydaje mi się logiczne, ale rozumiem, że może niektóry nie pasować. Drugi natomiast... no cóż taki obyczaj. Miejscówa fajna, ale pytanie czy to po napisach scena pod publiczkę/sequele czy jakoś wpasowana w film. Jeśli to drugie... to sam nie wiem, pewnie zależy od tego jak ogólnie wygląda fabuła.

RE: Godzilla - raven.second - 07-03-2014

Drugi spojler jest... dziwny. Niby się cieszę, bo coś takiego może naprawdę wyglądać imponująco i w przyszłych filmach sprawdzić się jeszcze lepiej jako niszczenie świata, ale z drugiej strony... to będzie bardzo kiczowate. A pierwszy spojler jest idealny.

RE: Godzilla - Mierzwiak - 07-03-2014

Odnośnie pierwszego spoilera to czy nie było o tym mowy w innych spoilerach, które wypłynęły jakiś czas temu? W tych, które mówiły o MUTOS? Zdaje się, że
Niech mnie ktoś poprawi.

RE: Godzilla - Danus - 08-03-2014

Dokładnie tak było Mierzwiak. Takie były plotki. Jeśli to się potwierdzi to:

RE: Godzilla - und3r - 08-03-2014

Ale jak w to miałaby się wpisać rzekoma scena ze spoilera nr 2? Bo to trochę bez sensu.

RE: Godzilla - Proteus - 08-03-2014

Co do spoilera nr 2 - a czy ktoś tu wcześniej nie pisał, że Toho nie dało amerykanom praw do całego bestiariusza franczyzy, a jedynie do wizerunku samego G?

(07-03-2014, 18:19)Juby napisał(a):

Tak sobie myślę, że jeżeli film okaże się dobry, to chyba pierwszą rzeczą jaką zrobię po wyjściu z kina, to wypad do sklepu z zabawkami i zakup największej/najlepszej figurki Króla jaka będzie dostępna :) Jak byłem smarkaczem to marzyła mi się porządna zabawka Godzilli z serii Heisei, ale nigdzie Polsce wtedy nie można było tego dorwać. Tym razem sobie nie odmówię, a co.

RE: Godzilla - slepy51 - 08-03-2014

Kombinowania wyglądu MUTO na podstawie fot zabawki ciąg dalszy ;)

RE: Godzilla - Mierzwiak - 08-03-2014

(08-03-2014, 03:01)Proteus napisał(a): Jak byłem smarkaczem to marzyła mi się porządna zabawka Godzilli z serii Heisei, ale nigdzie Polsce wtedy nie można było tego dorwać.
Można było!

Pamiętam bardzo, bardzo dokładnie że w jednym ze sklepów z zabawkami do których chodziłem cieszyć oczy tymi wszystkimi bajecznymi rzeczami stała właśnie ta Godzilla. Ach.

RE: Godzilla - Arahan - 08-03-2014

Zabawką to może nie, ale nieruchomą figurką, albo dioramą z Godzillą i fragmentem rozpieprzonego budynku to chętnie bym się zaopiekował ;)

Dobra, kogo ja chcę oszukać?! Zabawką też bym nie pogardził :D

RE: Godzilla - Mierzwiak - 08-03-2014

Widziałem trailer na dużym ekranie.

RE: Godzilla - Gieferg - 08-03-2014

Miałeś się już nie jarać żadnym nadchodzącym filmem. I znowu się nasłuchamy płaczu i zgrzytania zębami jak wrócisz z kina :)