![]() |
|
NASZE PLAKATY - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25) +--- Wątek: NASZE PLAKATY (/Thread-NASZE-PLAKATY--845) |
RE: NASZE PLAKATY - patyczak - 05-08-2011 O łał:D Ten plakat z Blade Runnera, który mi pokazałeś widnieje tam pod nickiem Voagar, bo w kilku miejscach w sieci tak się nazywam:D A jak kiedyś zakładałem konto na deviancie, to nie wiem czemu, wpisałem tam gdzieś "Stefan", chociaż nie jestem Stefan, no i wprowadziłem chaos:) Potem napiszę do nich maila, żeby mi zmienili nazwę na "Patyczak". Fajnie widzieć swój plakat wśród takich nazwisk:D RE: NASZE PLAKATY - Jakuzzi - 05-08-2011 (05-08-2011, 06:47)Mierzwiak napisał(a): http://www.reelizer.com/ Ależ przezajebisty plakat Get Carter! RE: NASZE PLAKATY - Mierzwiak - 05-08-2011 Stefan kontynuuje szturm: http://www.slashfilm.com/page-2-253/2/ :) RE: NASZE PLAKATY - Albertino - 05-08-2011 patyczak, już do końca życia będziesz Stefanem :) RE: NASZE PLAKATY - patyczak - 05-08-2011 To nie tak źle. Mogłem wymyślić coś gorszego, a Stefan brzmi jednak tak dumnie:D RE: NASZE PLAKATY - patyczak - 05-08-2011 Mierzwiaku, gratulacje!:D http://www.reelizer.com/ A ja teraz nazywam się Stefan Patyczak, masakra... RE: NASZE PLAKATY - Mierzwiak - 06-08-2011 Piotr Mierzwiak ROTFL Ale przynajmniej imię i pierwsza litera nazwiska się zgadza ;) Dziwnie widzieć swój plakat w takim towarzystwie. Ale i miło :) RE: NASZE PLAKATY - Mefisto - 07-08-2011 (01-08-2011, 13:04)patyczak napisał(a): Nie widać, żeby któraś linia się kończyła:) Bo chodzi o to, że oni się tam wszyscy jebut w samym środku - mało widoczne, wiem :( Więcej mojej radosnej tfurczości :P Heat ![]()
RE: NASZE PLAKATY - Mierzwiak - 07-08-2011 Mogę ponarzekać? Mogę, błagam! :) - Edge of Darkness - fajna kolorystyka, ale nie wiem o co chodzi ani co to przedstawia. To w tle to nóż? jeśli tak, to zmień tytuł na Scream i dodaj odbicie maski ducha. - M:I:GP - po prostu NIE :) - Heat - zdjęcia do wywalenia, chyba że zmienisz tytuł na Miami Vice. Tragiczne logo na pierwszym (font!!!), lepsze na drugim, ale sam zostałem tu zjechany za naśladowanie oryginalnego. Znajoma stopka na pierwszym ;) - The Hobbit - drugi byłby udany gdyby to był Gollum. RE: NASZE PLAKATY - patyczak - 07-08-2011 Musisz trochę popracować nad typografią i jej kompozycją:) RE: NASZE PLAKATY - Mefisto - 07-08-2011 (07-08-2011, 21:31)Mierzwiak napisał(a): Edge of Darkness - fajna kolorystyka, ale nie wiem o co chodzi ani co to przedstawia. To w tle to nóż? jeśli tak, to zmień tytuł na Scream i dodaj odbicie maski ducha. A to tylko w Krzyku był nóż niby? :P Cytat:- M:I:GP - po prostu NIE :) oj tam, taki teaserek - wiem, że czegoś brak w sumie, ale z dodanymi fotkami wyglądało to jeszcze gorzej. Cytat:- Heat - zdjęcia do wywalenia, chyba że zmienisz tytuł na Miami Vice. W tym miejscu akurat działa się (za dnia) jedna z ważniejszych scen filmu - wiem, że woda, etc., ale to LA. Cytat:sam zostałem tu zjechany za naśladowanie oryginalnego. Tego właśnie chciałem uniknąć. Cytat:Znajoma stopka na pierwszym ;) No stopka z filmu - co w tym znajomego miałoby nie być? Cytat:drugi byłby udany gdyby to był Gollum. Gollum nie był od początku Gollumem, w sensie kreaturą :) Fakt, że nie jest to Serkis, ale tej foty akurat będę bronił. Patyczak -> wiem, to i tak dla funu :) RE: NASZE PLAKATY - patyczak - 07-08-2011 Cytat:Patyczak -> wiem, to i tak dla funu :) Wiem:) W "Edge of Darkness" zmień kolor na niebieski i napisz "Nóż w wodzie" i będzie git:D RE: NASZE PLAKATY - Mefisto - 07-08-2011 hehe, wtedy będzie zbyt dosłownie ;) RE: NASZE PLAKATY - patyczak - 07-08-2011 Albo "Szczęki", bo to nóż, albo ząb, albo ta płetwa grzbietowa:P Mniej dosłownie:P RE: NASZE PLAKATY - Mierzwiak - 07-08-2011 (07-08-2011, 21:56)Mefisto napisał(a): A to tylko w Krzyku był nóż niby? :PNie, ale ta ilustracja nie kojarzy mi się w ogóle z tym konkretnym filmem. Cytat:W tym miejscu akurat działa się (za dnia) jedna z ważniejszych scen filmu - wiem, że woda, etc., ale to LA.Rozumiem zamysł, ale mi osobiście natychmiast skojarzyło się to z Miami Vice, głównie przez kolorystykę i ziarno. Cytat:Tego właśnie chciałem uniknąć.Ale nie uniknąłeś, bo poza fontem skopiowałeś oryginalne logo; gdy ja zrobiłem to samo, napisałeś: wymuskany tytuł i napisy zupełnie nie pasują do ziarnistego tła. BUSTED! :) Cytat:No stopka z filmu - co w tym znajomego miałoby nie być?Stopka z mojego plakatu. Poznaję, bo sam ją zrobiłem :P Cytat:Gollum nie był od początku Gollumem, w sensie kreaturą :) Fakt, że nie jest to Serkis, ale tej foty akurat będę bronił.Nie musisz, to dobre zdjęcie. RE: NASZE PLAKATY - Mefisto - 08-08-2011 (07-08-2011, 22:07)Mierzwiak napisał(a): Ale nie uniknąłeś, bo poza fontem skopiowałeś oryginalne logo; gdy ja zrobiłem to samo, napisałeś: wymuskany tytuł i napisy zupełnie nie pasują do ziarnistego tła. BUSTED! :) Fakt, ale może inaczej - chciałem uniknąć dokładnej kopii loga, czyli z połyskiem, czczionką i ze wszystkim. Cienka czerwona linia wydała mi się natomiast nieodłącznym elementem, choć może faktycznie przy drugim plakacie byłoby lepiej bez niej (bo do pierwszego jakoś pasuje). Cytat:Stopka z mojego plakatu. Poznaję, bo sam ją zrobiłem :P Nie rozumiem - zrobiłeś oficjalną, oryginalną stopkę? :) RE: NASZE PLAKATY - Mierzwiak - 08-08-2011 (08-08-2011, 01:16)Mefisto napisał(a): Nie rozumiem - zrobiłeś oficjalną, oryginalną stopkę? :)Zawsze sam robię stopki, nigdy tak po prostu nie wycinam ich z plakatów. Przecież nie ma nic złego w tym że ją ode mnie wziąłeś, ale czemu zaprzeczasz? :) RE: NASZE PLAKATY - Mefisto - 08-08-2011 Szczerze mówiąc nie pamiętam już skąd to brałem - ot, uroki google. Więc jeśli twierdzisz, że to na pewno na pewno Twoje, to ok. Pytanie tylko, jak to poznałeś, skoro taka sama stopka jest na oficjalnych plakatach. RE: NASZE PLAKATY - patyczak - 08-08-2011 Przeczytałem gdzieś, że w najnowszym sezonie Walter ma być jak Tony Montana, więc z nudów trzasnąłem coś takiego:
RE: NASZE PLAKATY - Albertino - 08-08-2011 Zainspirowane Scarface :) Nie widziałem 4 sezonu jeszcze, więc nie wiem czy pasuje, ale jednak nie dawałbym Walterowi tej spluwy. No, ale w sumie fajny plakat. |