Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson (/Thread-Star-Wars-Episode-VIII-The-Last-Jedi-2017-re%C5%BC-Rian-Johnson--3934)

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Dr Strangelove - 25-08-2017

No u mnie na razie zawiódł. Za Hardego podniosłem co prawda ocenę o jedno oczko z 3/10 do 4/10, ale nadal jest bardzo słabo. Lepiej niż "TFA", ale nadal mizernie.
Może seans w kinie coś zmieni, ale raczej wątpię.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Pelivaron - 25-08-2017

(25-08-2017, 13:16)Mierzwiak napisał(a): Ja bym jednak wolał zobaczyć Hardy'ego w ciekawych filmach :]

A ja bym wolał żeby wrócił stary Mierzwiak, który nie brzmiał jak Gieferg i dopieprzał się do wszystkiegu Smutny

Mamy potwierdzenie tego, że wegetarianizm zmienia ludzi!

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Mierzwiak - 25-08-2017

Chyba nie znałeś naprawdę starego Mierzwiaka Uśmiech

@Phil
Nie wiem, jeszcze nie oglądałem, ale skoro masz problemy ze zrozumieniem o co mi chodziło to może to pomoże:
- Thor: Ragnarok - ciekawy film
- The Last Jedi - nieciekawy film

Lub jeśli wolisz (nie)ciekawie się zapowiadający Uśmiech

EDIT: O, dopiero teraz zauważyłem że Lawrence znowu widzi penisy...

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Lawrence - 31-08-2017

[Obrazek: DIcdq_UUIAAKNCg.jpg]

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Huntersky - 31-08-2017

[Obrazek: VnyLKvg.jpg]
Fixed.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Mierzwiak - 01-09-2017

http://www.slashfilm.com/porg-merchandise/

Fuj Uśmiech

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Dr Strangelove - 01-09-2017

Żenujące te Morty, ale Milenijnego Flakona z Lego z nimi, to przytulę Duży uśmiech
[Obrazek: 36125427003_3ab2102e20_b.jpg]
[Obrazek: 36933573615_841b71e1e9_b.jpg]

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - al_jarid - 01-09-2017

Disneje wreszcie stworzyły coś oryginalnego, a wy się czepiacie!
Wiecie, ile się trzeba było nakombinować, żeby wymyślić taką sowę z głową foki?

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Mierzwiak - 01-09-2017

Prędzej pingwina z głową foki Uśmiech

Falcon zajebisty, w końcu skala zestawu dopasowana do wielkości ludzików. To teraz niech Gwiazdę Śmierci zrobią Duży uśmiech

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Huntersky - 01-09-2017

Nie wiem czy słyszeliście, ale statek flagowy Snoke'a to latające skrzydło o długości (chyba szerokości) pierdyliarda megametrów
[Obrazek: aOTNKdm.png]

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Szpeku - 01-09-2017

Ja chcę tylko nową gwiazdę śmierci, tym razem niech będzie to 5 gwiazd tworzących jedną wielką gwiazdę.

Wszystko większe, a wyobraźnia twórców paradoksalnie taka malutka Uśmiech

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Huntersky - 01-09-2017

Ale Art of The Last Jedi chyba kupię, z szacunku dla utalentowanych artystów, których ciekawsze projekty zostały zarżnięte.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Proteus - 01-09-2017

A jak dla mnie, jest ok. W sensie, siłą najlepszych designów SW jest to, że w większości oparte były na mega prostych, ale charakterystycznych i wbijających sie w pamięć kształtach. Trójkątna sylwetka oryginalnego Niszczyciela Gwiazd (oraz wersji Super) była genialna w swej prostocie i designerzy pozostałych części sagi oraz tworów Expanded Universe, dwoili się i troili by tę prostą sylwetkę jakoś urozmaicić na pierdyliard sposobów, które w większości zlewały się w to samo. Dużo więcej w temacie powiedzieć już się nie da. Natomiast odwrócenie tego kształtu "horyzontalnie", tak że statek wygląda jak gigantyczny bombowiec B-2, jest jak dla mnie okej pomysłem, jak na wariację oryginalnego Niszczyciela, w sposób w który nie sprawia, że wyglada jakby był z zupełnie innej parafii, a nadal oparty jest na prostych, charakterystycznych kształtach.

Osiemnastokilometrowego statku Vadera z ESB, nic nie przebije, ale jak patrze na powyższy projekt, to tak - wygląda to jak statek flagowy jakiegoś Imperialnego Big Bossa.

Bo tych niszczycieli z FA to ja już w ogóle nie pamiętam, ani tego czym różniły się od oryginałów.

Mnie tylko śmieszy rozmiar, bo kształt jest jakimś powiewem świeżości. I ciągle zastanawiam się skąd oni biorą fundusze na to wszystko. Uśmiech

Akurat niszczyciele (i wiele innych statków) w prequelach były naprawdę świetne, Venator podoba mi się nawet bardziej od klasycznego Imperiala. Natomiast niszczyciel First Orderu, z tą bezkształtną masą zamiast mostka, hmm, no nie.
[Obrazek: k7VqAci.png]

Rozmiar ma znaczenie Uśmiech

Jeśli będzie się poruszać w tym kierunku co myślę, to też nic nowego, patrz - co prawda były to mniejsze statki - transportowce z Mrocznego widma:
[Obrazek: YS4FbBy_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&f...elity=high]

Statek Ronana ze Strażników Galaktyki też miał podobny koncept.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Szpeku - 01-09-2017

Najzabawniejsze jest to, że skoro i tak poddają recyklingowi pomysły "legend", to wystarczyło w TFA zamiast kolejnej gwiazdy śmierci, użyć konceptu z KOTOR czyli "Gwiezdną Kuźnię", to by chociaż wyjaśniało jak byli w stanie tak szybko odbudować flotę po porażce z rebelią.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Proteus - 01-09-2017

@Huntersky

Venator - bardzo spoko. Miałem kiedyś model od Revella Uśmiech

A rozmiar w tym uniwersum to przecież nic szczególnego. Te wszystkie statki flagowe, to i tak latające miasta-fortece, każdy po kilkadziesiąt kilometrów. Co za różnica, w tę czy we wtę?

Poziom zawieszenia niewiary odnośnie rozmiarów konstrukcji inżynieryjnych w tym uniwersum, i tak został już ustawiony na niebotycznym pułapie, przez pierwszą Gwiazdę Śmierci.

@Mierzwiak

Jakby co ja nie mówię, że taka horyzontalna sylwetka, to jest jakiś unikalny pomysł na skali science-fiction, nie widzę wiec za bardzo sensu z tymi porównaniami. Latające kowadła z Mrocznego Widma za nic przypominają tego niszczyciela, a statek Ronana jest zbyt masywny, kanciasty w miejscach i za mało "trójkątny", by kojarzył się z bombowacem B-2.

RE: Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017) reż. Rian Johnson - Lawrence - 01-09-2017

(01-09-2017, 19:53)Huntersky napisał(a): I ciągle zastanawiam się skąd oni biorą fundusze na to wszystko. Uśmiech

To jest bardzo słuszne pytanie. W sumie do tej pory nick z obrońców TFA nie zdołał wytłumaczyć mi sytuacji politycznej w Galaktyce i czy jest Nowa Republika i gdzie włada, gdzie włada First Order, a czym znowu jest Resistance. Ale patrząc, że First Order to chyba tacy źli Rebelianci co nie akceptują aktualnej władzy, to tym bardziej pojawia się pytanie skąd niby stać i na cały ten sprzęt łącznie z bronią masowego rażenia, większą od dwóch poprzednich Gwiazd Śmierci? Gdyż dawniej to było bardziej logiczne, gdyż skoro było Galaktyczne Imperium, to wiadomo że wszystkie sprzęty miało największe i miały budzić strach, wszak byli Imperium. A teraz sam diabeł tego nie zrozumie :/

Star Destroyery Venator były świetne i najbardziej podobały mi się w krótkiej scenie po upadku Republiki, kiedy nie miały już obmalowań Republiki, tylko właśnie tak wyglądały:
[Obrazek: venator.jpg]

Statek Separatystów też ciekawy mimo niewyobrażalnie wysokiego mostku:

[Obrazek: 851794703f1a59128398a43a6655e370.jpg]

Przytocz tłumaczenie Uśmiech
Imperium Galaktyczne - ma kupę kasy.
Republika - ma kupę kasy.
Separatyści - koalicja kilkudziesięciu systemów - maja kupę kasy
First Order - odłam starego Imperium, które oficjalnie jest rozbrojone i obarczone dużymi sankcjami - tworzy bardziej zaawansowane konstrukcje od Imperium Uśmiech