![]() |
|
Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56) +---- Wątek: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] (/Thread-Rogue-One-A-Star-Wars-Story-2016-re%C5%BC-Gareth-Edwards-SPOILERY--4272) |
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Badus - 16-12-2016 (15-12-2016, 22:25)SonnyCrockett napisał(a): Zdjęcie powyżej jest jakieś takie dwuznaczne... ![]() Internet nie wytrzymał ( ͡° ͜ʖ ͡°) RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - SonnyCrockett - 16-12-2016 Bardziej wygląda to na pytające spojrzenie: Ale co tu obciągać? Co najwyżej mogę olej spuścić...
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Huntersky - 16-12-2016 Jeszcze kilka spostrzeżeń: Wygląda na to, że polityka względem efektów wizualnych i dźwiękowych jest jednolita dla wszystkich nowych filmów. Bardzo podoba mi się jak blastery i reagują z otoczeniem i rozświetlają pomieszczenia. Ale dźwięk, o czym już kilka razy wspominałem, jest w większości skopany względem poprzednich filmów, zero mocy i uderzenia. Kradzież planów: RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - szopman - 16-12-2016 Ktoś na innym forum napisał wg. mnie trafny komentarz, mianowicie, że po RO już zawsze będzie mu się oglądało ANH, wiedząc doszło do zdobycia planów przez Rebelię. Zwłaszcza, kiedy np. mówią, że wielu rebeliantów zginęło by je zdobyć, albo chociażby podczas opening crawl kiedy te wydarzenia są wspomniane. Osobiście mógłbym się podpisać pod tym komentarzem
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Paszczak - 16-12-2016 No dobra, wiem że offtopic, ale oświeć mnie, Mefisto, jaką osobowość ma Hicks? Hudson to histeryk, Vasquez to agresywny babochłop, etc. Jakie cechy przejawia Hicks poza... eee. byciem żołnierzem? Jedyna jego wypowiedź jaką się zapamiętuje z filmu objawia widzowi na jego temat tyle, że nosi strzelbę. I nie jestem pewien jak głupie krzyczenie Jyn przyczyniło się do śmierci przez zbombardowanie. Chyba też muszę ponownie uważniej obejrzeć scenę. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - szopman - 16-12-2016 Przecież jej starego i tak by zabili w tej scenie, jej krzyk nie miał tu akurat nic do rzeczy. Ale fakt, że to było hiper-głupie, że krzyknęła. Przecież mogli ją aresztować/rozstrzelać i tyle by jej z tego było. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Grievous - 16-12-2016 Myślała, że Cassian zasadzi mu headshota. Ja bym właśnie się zastanawiał, dlaczego nie poszła go powstrzymać, zwłaszcza, że znajdował się bliżej. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Mefisto - 16-12-2016 Cytat:Od początku była mowa czym ma być R1. Wskazuje na to również tytuł i tematyka filmu, która nigdy nie była trzymana w tajemnicy. Poza tym Star Wars to Star Wars, nawet jak się akurat nie biją na miecze albo nie strzelają tylko siedzą przy stole to wciąż Star Wars - świat, scenografia, inne rasy, roboty etc. To może uściślę. W Godzilli wszyscy narzekali na brak Godzilli i cienkie postaci. SW miałoby tymczasem odejściem od SW, takim właśnie brakiem SW w SW, a wyszedł z tego dokładnie kolejny epizod, z dokładnie tymi samymi punktami odhaczanymi, a przy tym z równie płaskimi postaciami i kładzeniem lachy na to, co najważniejsze. Różnica. Tutaj wszyscy się zachwycają, tam ganili, choć to dokładnie to samo kino, ten sam przypadek. I to jest kurewsko śmieszne. Już zresztą nie mogę doczekać się komentarzy a la Juby: "powtórka filmu po roku" i ocena leci w dół ![]() Cytat:No dobra, wiem że offtopic, ale oświeć mnie, Mefisto, jaką osobowość ma Hicks? Nie zamierzam nikogo oświecać, skoro piszesz w jednym i tym samym poście, że główna bohaterka R1 nie tylko góruje nad Rey, ale i Hicksem. Przecież to jest najbardziej bezjajeczna, nijaka i, co gorsza, WTFkowa postać z nich wszystkich. O tym, że Hicks rozkłada obie te laski jednym grymasem twarzy nie wspominam. Możesz mnie zresztą oświecić, jaką to osobowość ma Rogue? Poza "I rebel", którego w filmie zresztą nie ma. Cytat:po RO już zawsze będzie mu się oglądało ANH, wiedząc doszło do zdobycia planów przez Rebelię. To jest kurwa tak nie po polsku, że bardziej się nie da @Huntersky Akcja jest strasznie poszatkowana co prawda z tej scenie, ale zarówno ona, jak i ojciec powinni się byli kryć, a tymczasem ona pod tym całym ostrzałem krzyczy "tato", on się odwraca (no bo przecież usłyszał, jakżeby nie, rotfl) i jak wraz dostaje wybuch in the face. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Huntersky - 16-12-2016 Mefisto napisał(a):SW miałoby tymczasem odejściem od SW, takim właśnie brakiem SW w SW, a wyszedł z tego dokładnie kolejny epizod, z dokładnie tymi samymi punktami odhaczanymi, a przy tym z równie płaskimi postaciami i kładzeniem lachy na to, co najważniejsze.Pierwsze słyszę, żeby ktoś reklamował Rogue One, film w świecie Star Wars, dziejący się na kilka godzin przed cholernym ANH, że ma nie być jak SW. Że bardzo przypomina kolejny epizod - to nie jest dla mnie zarzut. Poza tym przez 95% czasu nie uświadczysz Mocy ani mistycyzmu charakterystycznego dla sagi, więc po części to jest prawda. ![]() Porównanie z Godzillą nietrafione, bo nie tamten film nie dostarcza tego, co powinien. W Rogue One: A Star Wars Story dostaję story w świecie Star Wars. ![]() Mefisto napisał(a):Akcja jest strasznie poszatkowana co prawda z tej scenie, ale zarówno ona, jak i ojciec powinni się byli kryć, a tymczasem ona pod tym całym ostrzałem krzyczy "tato", on się odwraca (no bo przecież usłyszał, jakżeby nie, rotfl) i jak wraz dostaje wybuch in the face.OK, niech będzie. Czy to sprawia że jest głupia? Widzi ojca pierwszy raz od 15 lat, dookoła strzały i wybuchy, działa pod wpływem emocji. Poza tym nie ma gwarancji, że w przeciwnym wypadku i tak nie dostałby laserem. Sorry, dla mnie to już czepialstwo.
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Mefisto - 16-12-2016 (16-12-2016, 17:02)Huntersky napisał(a): Pierwsze słyszę, żeby ktoś reklamował Rogue One, film w świecie Star Wars, dziejący się na kilka godzin przed cholernym ANH, że ma nie być jak SW. Że bardzo przypomina kolejny epizod - to nie jest dla mnie zarzut. Poza tym przez 95% czasu nie uświadczysz Mocy ani mistycyzmu charakterystycznego dla sagi, więc po części to jest prawda. Oczywiście, że się o tym mówiło. Ba! Nawet teraz wszyscy fanatycy rozpisują się nad tym, jakoby było to coś "świeżego", czego jeszcze w SW nie było - a to dokładnie taka sama kalka jak TFA (minus bohaterowie, na których nam zależy, i których lubimy). Poza tym w niektórych scenach właśnie takie podejście jest, tylko zawalone całą gamą schematów i kopii. A porównanie do Godzilli - no cmon, ten sam reżyser, te same problemy, ten sam styl. Nie wiem jak można tego nie dostrzegać. No ale spoko, wszak Jyn Erso ma osobowość (rotfl). Dobra, z mojej strony EOT - nie mam specjalnie czasu na ciągłe przesiadywanie w wątku, ani tym bardziej ochoty psuć Wam więcej zabawy, cieszę się Waszym szczęściem, dziwi mnie tylko poziom ignorancji (Godzilla i TFA be / R1 - cacy!). Kochajmy się :* RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Badus - 16-12-2016 (16-12-2016, 17:02)Huntersky napisał(a): Pierwsze słyszę, żeby ktoś reklamował Rogue One, film w świecie Star Wars, dziejący się na kilka godzin przed cholernym ANH, że ma nie być jak SW. Filarem budowania hajpu od pierwszej wzmianki o tym projekcie było właśnie to, że ma być to osobna i inna historia dziejąca się tylko w tym samym uniwersum i przed ANH. Wała, to kolejny sequel, prequel, chujquel, a nie jakaś samodzielna opowieść. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Snappik - 16-12-2016 (16-12-2016, 17:16)Mefisto napisał(a):(16-12-2016, 17:02)Huntersky napisał(a): Pierwsze słyszę, żeby ktoś reklamował Rogue One, film w świecie Star Wars, dziejący się na kilka godzin przed cholernym ANH, że ma nie być jak SW. Że bardzo przypomina kolejny epizod - to nie jest dla mnie zarzut. Poza tym przez 95% czasu nie uświadczysz Mocy ani mistycyzmu charakterystycznego dla sagi, więc po części to jest prawda. To, że reżyser ma jakiś styl to chyba nie jest koniecznie wada? Ja widzę jednak w Rogue One spory postęp u Edwardsa. Na jakąkolwiek rozwałkę nie musimy długo czekać, sceny nie są ucinane w najlepszych momentach, a sam bohater (oddział Rebelii) nie jest ukrywany przez cały film jak główne danie z jego poprzedniego filmu No i Diego Luna > Arron Taylor-Johnson.W skrócie Rogue One > Godzilla. Wracając jednak do tematu filmu - warto zerknąć na pierwszy teaser. Widać po nim, jakie elementy wypadły z ostatecznej wersji i co zostało zrobione w dokrętkach. Pierwszy z brzegu przykład to RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Paszczak - 16-12-2016 Cytat:skoro piszesz w jednym i tym samym poście, że główna bohaterka R1 nie tylko góruje nad Rey, ale i HicksemEee, nie. Nie porównywaliśmy Hicksa z Jyn, tylko z Andorem. Jyn zestawiłem tylko z bohaterami TFA. Nawet zaznaczyłem, że Jyn wypada słabiej niż reszta Rogue One ALE lepiej niż właśnie nijaka i wtf ekipa z Epizodu VII. A jaka jest panna R1? Początkowo rozczarowana Rebelią i cyniczna, buntująca się przeciw jej zdaniem katastrofalnemu idealizmowi ludzi, którzy ją wychowali i przy okazji zamienili w żołnierza. Żołnierza w wojnie, która jej nie obchodzi. Nie za dużo, ale zdecydowanie więcej niż Supergirl Abramsa, o której wiemy tyle że wszystko umie i czeka na COŚ. I wyjaśniam, nie krytykowałem występu Biehna (on zawsze jest zajebisty), tylko tego jak ta postać jest napisana. Grymasy nic tu nie mają do rzeczy RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Grievous - 16-12-2016 @Snappik - Nic mu nie dorobiono. Saw jest łysy w prologu, który w ostatecznej wersji skrócono. Ta scena z trailera to własnie wycięta scena w której Saw rozmawia z małą Jyn. Za to moźna wywnioskować, że trzeci akt został mocno przerobiony. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Mefisto - 16-12-2016 (16-12-2016, 18:25)Paszczak napisał(a): A jaka jest panna R1? Początkowo rozczarowana Rebelią i cyniczna, buntująca się przeciw jej zdaniem katastrofalnemu idealizmowi ludzi, którzy ją wychowali i przy okazji zamienili w żołnierza. Żołnierza w wojnie, która jej nie obchodzi. Nie za dużo, ale zdecydowanie więcej niż Supergirl Abramsa, o której wiemy tyle że wszystko umie i czeka na COŚ. Ja bym powiedział, że zdecydowanie mniej. R1 w 5 sekund podejmuje się super ekstra ważnej misji, bo tak, choć jeszcze parę minut wcześniej rozstawiała po kątach ludzi, którzy ją uwolnili (swoją drogą to dziwne, że tak drapieżną, potencjalnie niebezpieczną jednostkę wysyłają na drugi kraniec galaktyki z jednym kolesiem). O słabym backgroundzie z pierwszych scen nie wspominam. Co do reszty - buziaki. Ale dalej Hicks > wszyscy z R1 (bez robota) A tutaj lista braków niektórych RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - Dr Strangelove - 16-12-2016 (16-12-2016, 20:25)Mefisto napisał(a): (swoją drogą to dziwne, że tak drapieżną, potencjalnie niebezpieczną jednostkę wysyłają na drugi kraniec galaktyki z jednym kolesiem). Niech ktoś na litość boską doda do tytułu wątku ten je...ny spoiler. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards - szopman - 16-12-2016 Ja tam oznaczam swoje wypowiedzi spoilerem, ale szczerze mówiąc nie rozumiem tego jojczenia. Gdybym nie widział filmu to bym nie wchodził do tematu, bo wiadomo, ze siłą rzeczy się nadzieje na spoiler ;o RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - shamar - 17-12-2016 Zobaczyłem CGI Tarkina... O Hari Kriszna... Wsadzili go tam z tego serialu animowanego? Aż takiego dramatu się nie spodziewałem. Leia wygląda przy nim prawie jak ideał RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Mefisto - 17-12-2016 (16-12-2016, 20:47)Dr Strangelove napisał(a): Ale kto ją wysłał? To czasem nie ona sama się wysłała Mówię o pierwszej misji. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Juby - 17-12-2016 $29 mln z pokazów przedpremierowych. Najlepszy wynik roku i siódmy of all time. Mówi się o $72 mln z piątku i ponad $150 mln weekendzie otwarcia. Zapowiada się dużo lepszy wynik niż zakładałem. Bilety na wtorek zakupione. |