Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Dune (2021) reż. Denis Villeneuve - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12)
+---- Dział: Filmy Denisa Villeneuve'a (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Denisa-Villeneuve-a--78)
+---- Wątek: Dune (2021) reż. Denis Villeneuve (/Thread-Dune-2021-re%C5%BC-Denis-Villeneuve--4675)

RE: Dune (2020) reż. Denis Villeneuve - Albertino - 09-09-2020

(09-09-2020, 19:36)Corn napisał(a):
(09-09-2020, 17:17)Arahan napisał(a): Za duży wewnętrznych monologów, za dużo ekspozycji, itp
Ja słucham audiobooka. Czyta Gosztyła o naprawdę fajnie mu to wyszło
No nie wiem, jak dla mnie jego automasturbacja własnym głosem wybija mnie z treści. Na szczęście kontynuacje produkowałem już ja i znalazłem lepszy głos Język

Serio? Szkoda, bo audiobook w wykonaniu Gosztyły to arcydzieło. Nie znasz się gościu Język

Poza tym zmienianie lektora w ramach danej serii to największa zbrodnia jaka istnieje.

RE: Dune (2020) reż. Denis Villeneuve - simek - 09-09-2020

Obejrzałem dwa razy i kurde zero ekscytacji, takie to jakieś bez charakteru się wydaje, nawet czerw nie robi wrażenia :/ Jestem świeżo po Lynchowej Diunie i gdybym miał wybierać co bardziej chcę zobaczyć: jego wersję porządnie dokończoną czy Villeneuve'a to bez wahania wskazałbym na Lyncha. Po tym trailerze i znajomości fabuły, to mam wrażenie, że potrafię sobie wyobrazić cały film i nic mnie w nim nie zaskoczy.

RE: Dune (2020) reż. Denis Villeneuve - Dr Strangelove - 09-09-2020

Baron skradnie cały film. Reszta to meh i tyle.

RE: Dune (2020) reż. Denis Villeneuve - Craven - 09-09-2020

Szalenie rozczarowujący zwiastun.

Czerw do dupy. Muzyka z dupy (wtf happened, wycieknięty teaser z lepszą muzą?!). Wizualnie dupa. Jak to możliwe, że w superprodukcji z 2020 roku pustynna planeta wygląda tak nijako?
Na ten moment broni się chyba tylko obsada. Boję się, że scena z pudełkiem to najlepsze co mają.

RE: Dune (2020) reż. Denis Villeneuve - Kuba - 09-09-2020

Cały film skradnie Hawat z parasolką i cygarem w japie.

RE: Dune (2020) reż. Denis Villeneuve - Badus - 09-09-2020

Wizualnie wygląda...sterylnie do bólu. Jakby ktoś na końcu dał przypinkę Kylo Ren: Origins, to pewnie bym to łyknął Oczko
Miałem cichą nadzieję, że pierwsze fotki będą nieco zwodnicze i sam zwiastun zaskoczy jakąś feerią barw pustyni i alternatywną barokową estetyką do filmu Lyncha (wspomniane wcześniej Fury Road to dobry punkt odniesienia). Tyle oczekiwania. 
Wizyta w kinie obowiązkowa, ale tylko i wyłącznie Imax Uśmiech

RE: Dune (2020) reż. Denis Villeneuve - Dr Strangelove - 09-09-2020

To znaczy ja i tak do kina pójdę, niezależnie jak trailer po mnie spłynął więc to bez znaczenia. Książki nie uważam za ósmy cud świata, oczekiwania mam takie sobie, więc się nie zawiodę Duży uśmiech

RE: Dune (2020) reż. Denis Villeneuve - Arahan - 09-09-2020

Wygląda naprawdę dobrze.

Arahan to zawsze głos rozsądku był

RE: Dune (2020) reż. Denis Villeneuve - Albertino - 09-09-2020

Dopiero teraz dopiero zauważyłem, że zamienili dżihad na krucjatę; niby oczywiste, biorąc pod uwagę klimat, ale i tak meh. Ogólnie mam wrażenie, że odarto tu "Diunę" z tego bliskowschodniego klimatu oryginału.

RE: Dune (2020) reż. Denis Villeneuve - nawrocki - 09-09-2020

Sklejka najlepszych ujęć:

RE: Dune (2020) reż. Denis Villeneuve - zombie001 - 09-09-2020

Może w pewnych kwestiach tycityci wychodzi poza strefę komfortu Villeneuve, ale generalnie... wygląda to dokładnie tak, jak można było sobie wyobrazić, gdy tylko ogłosili, że on się za to bierze.

Szok.

Niedowierzanie.

Uśmiech

Inna rzecz przykuwająca moją uwagę, to metraż zwiastuna i umieszczenie w nim całkiem sporej ilości akcji + czerw :/
Czyli WB/Legendary zaczyna robić w gacie ze strachu, a zwiastun najpewniej w ogóle nie oddaje klimatu filmu... Okeeeeeeej. To tyle widzieliście Part II.

Kopiują z jakiegoś powodu strategie przyjętą przy BR2049 gdzie też przypominam chcieli sprzedać film jako produkcje akcji i nikomu nie grało to co oglądał (no, może mnie nie aż tak jak reszcie forum, ale i tak nie spodziewałem się tak dobrego filmu).

RE: Dune (2020) reż. Denis Villeneuve - Badus - 09-09-2020

(09-09-2020, 20:27)nawrocki napisał(a): Sklejka najlepszych ujęć:
Drugi kadr wygląda jak klony z Kamino Uśmiech))

RE: Dune (2020) reż. Denis Villeneuve - Paszczak - 09-09-2020

Chyba każdy ma w tym momencie skojarzenie z Attack of the Clones.

RE: Dune (2020) reż. Denis Villeneuve - simek - 09-09-2020

(09-09-2020, 20:33)zombie001 napisał(a): Inna rzecz przykuwająca moją uwagę, to metraż zwiastuna i umieszczenie w nim całkiem sporej ilości akcji + czerw :/
Czyli WB/Legendary zaczyna robić w gacie ze strachu
Nie no, przecież zakończenie pierwszego zwiastuna ujęciem czerwia było oczywiste od ogłoszenia tego projektu Język

RE: Dune (2020) reż. Denis Villeneuve - Kryst_007 - 09-09-2020

(09-09-2020, 20:33)zombie001 napisał(a): Czyli WB/Legendary zaczyna robić w gacie ze strachu, a zwiastun najpewniej w ogóle nie oddaje klimatu filmu... Okeeeeeeej. To tyle widzieliście Part II.

Jakby to powiedział Wajda: "Spoko, szkoły przyjdą" [czyt. fanki Chalameta i Zendayi] Oczko

RE: Dune (2020) reż. Denis Villeneuve - marsgrey21 - 09-09-2020

Z tą różnicą, że AotC nie było tak wypłowiałe.

RE: Dune (2020) reż. Denis Villeneuve - Gieferg - 09-09-2020

Nie znam ksiązki, nie widziałem poprzedniej adaptacji, to wygląda jak coś, co chętnie zobaczę w kinie, choć faktycznie kolorów poskąpili (ale to się później poprawi jakby co).

Cytat: w miarę świetne,

LOL

RE: Dune (2020) reż. Denis Villeneuve - kordian_slowackiego - 09-09-2020

Zwiastun dość zachowawczy, ale Diuna i Cyberpunk 2077 wciąż dają nadzieję że końcówka tego nieszczęsnego roku (zakładając że nie dojdzie do obsuwy) będzie prawdziwą ucztą dla fana S-F.