Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Co to za film? - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3)
+--- Dział: Ogólne dyskusje filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Og%C3%B3lne-dyskusje-filmowe--25)
+--- Wątek: Co to za film? (/Thread-Co-to-za-film--99)

- B2Ka - 01-04-2010

Jarhead :P.

- Wolf 01 - 02-04-2010

1: Szukam filmu o tematyce science - fiction/ horror. Chyba z lat 1980/ 1990/.
Na smym początku jest ekspedycja naukowa i tam znajdują czaszkę.
Pamiętam , że potwór widzi w podczerwieni. Akcja dzieje się w laboratorium, dżungli i w wiosce. Głównym bohaterem jest dwoje ludzi. W tym laboratorium jest coś zabite deskami i ten stwór się przez to wdziera i kogoś porywa. Pamiętam jeszcze kilka scen: Ludzie chcąc zwabić bestię do takiej klatki wsadzają kozę. I jeszcze taki taki czrny charakter strzela do czarno skórego policjanta i wsadza go to klatki i spuszcza do wody. Wtedy przylatują główni bohaterowie i ... niepamiętam. Bohater w laboratorium mówi ,,skąś znam tę czaszkę''.
Na końcu bohater ucieka przez wodę a ten potwór go przez nią goni. W wiosce rzucają do niego młotkami jeden trafia w głowę. Nasz bohater skacze z przepaści do wody potwór za nim i nasz bohater w trakcie lotu rozwala go. POMUSZCIĘ!

2: Szukam filmu o tematyce horror/ science - fiction. Lata 1980/ 1990
Główny bohater nosi czarne okulary. Potwór z filmu jest zielony z wielkimi pazurami i zbija w starej łazience i nie tylko. Pamiętam kilka szczegułów: Potwór wydziera serca, gdy taka jedna facetka śpi w z łóżka wybijają się pazury. I jesze gdy policja znajduje młodą dziewczynę zabitą i ktoś mówi:,,Ona nie ma serca''. Pamiętam jeszcz jak ten bohater sterzela parę razy do tago czegoś i ... niepamiętam ! Ale jeszcze najważniejsze tan bohater (chyba policjant) uderza tego potwora w niemiły ryj i wyciąga serce. Zostaje parę razy drapnięty. Oba filmy oglądałem w TV z 9 lat temu. Bardzo ich szukam ! Pomocy ! Będę wdzięczny !

- Hannibal - 02-04-2010

Nr 2 to pewnie "W mgnieniu oka".

- Luis Cyfer - 02-04-2010

a pierwsze to chyba "DNA"

albo i nje

- Danus - 02-04-2010

Wolf 01 napisał(a):POMUSZCIĘ!
NIE POMOSZEMY!!!!

Luis Cyfer napisał(a):a pierwsze to chyba "DNA"
Tak to DNA i grał w nim Dacascos.

- Perfik - 02-04-2010

A ja szukam starego serialu, który zdaje sie leciał kiedyś na tvp 2 (tak gdzieś 15 lat temu). Rzecz była o chłopaku, który zapada w śpiączkę i śni o świecie w którym (i teraz nie pamiętam), albo nie ma dorosłych albo są, ale rządzą dzieci.

Pamięta ktoś?

- majlo - 02-04-2010

Może coś z Odyseją w tytule? Kiedyś coś takiego leciało, ale już nawet nie pamiętam, na którym kanale.

- Arahan - 02-04-2010

Swego czasu też szukałem tego serialu, ale nie znalazłem :/. Majlo ma rację, a przynajmniej wydaje mi się, że ma rację. Coś z Odyseją. Pamiętam, że chłopak spadł z drzewa, a późniejsze odcinki były dość zakręcone.

Oprócz tego poszukuję serialu o chłopaku w skutek (nie pamiętam czego) zyskuje moce superbohatera. Bardzo szybko biega, ma nadludzką siłę, chyba lata i ma niezniszczalną skórę. Pamiętał, że pomagał mu jakiś doktor.

Pamiętam kilka scen, np:
1. Doktor chce zrobić chłopakowi zastrzyk lub pobrać krew, ale igła się łamie, tekst chłopaka:
- Wow ! Tak samo było w 1 odcinku Supermana !
2. Jakieś oprychy zamykają chłopaka w bagażniku samochodu na wysypisku. Maszyna zgniata auto, ale chłopak wychodzi z bagażnika w podartych ciuchach.
3. Kolacje chłopaka w jakiejś knajpie z laską. Jedzą pizze, ale on ma chyba szlaban i jak idzie do WC to biegnie do domu żeby starsi się nie kapnęli. I powtarza to kilka razy.

Leciało wieczorami na TVP2 ? Ale nie jestem pewien.

- Wolf 01 - 02-04-2010

Tak to D.N.A. Teraz tylko muszę go ściagnąć. Ale to piękny fillm !

- Wolf 01 - 02-04-2010

Tak nr. 2 to chyba w mgnieniu oka. Tylko szkoda, ze tych filmów na aresie niema...... :( Wielkie dzięki.

- Perfik - 03-04-2010

majlo napisał(a):Może coś z Odyseją w tytule? Kiedyś coś takiego leciało, ale już nawet nie pamiętam, na którym kanale.

Dzięki. Faktycznie coś z Odyseją w tytule. Serial nazywa sie "The Odyssey" :smile: <ok>

- Mierzwiak - 03-04-2010

Arahan:

http://www.imdb.com/title/tt0094516/

- B2Ka - 04-04-2010

Poszukuję:
Rzecz obejrzałem gdzieś między 2000-2005 rokiem ze wskazaniem na późniejsze lata. Widziałem to na TVP 2 lub TVP 1. Leciało to w sobotę rano po rannym paśmie bajek - Alladyn itd. Zawsze po bajkach leciał później jakiś film młodzieżowy i taki też to był film. Był on zapewne produkcji brytyjskiej. Film opowiadał o jakimś chłopaku co grał w juniorach Manchester City albo chciał tam grać. Pamiętam, że główny bohater był czarnowłosy i była jakaś taka scena, że wrzucał buty korki do kosza albo je wyciągał z niego. Tylko tyle pamiętam. Raczej to była produkcja telewizyjna aniżeli kinowa.

- Arahan - 04-04-2010

Mierzwiak dzięki, lata tego szukałem.

B2Ka ten film to: http://www.filmweb.pl/f33912/Czarodziejskie+buty+Jimmy%27ego,2000

swoją drogą świetny film :)

- B2Ka - 04-04-2010

Wow! Wielkie dzięki za tak szybką odpowiedź. Zapamiętałem właśnie ten film bo był dobry inaczej bym o nim nie pamiętał ;). W takim razie muszę sobie odświeżyć go.

- Bakchos - 05-04-2010

Ja szukam filmu, który był użyty jako wizualizacja na tym koncercie:

Wiem że ch**a widać, ale może ktoś z kojarz. Dzięki :)

- Luis Cyfer - 05-04-2010

kolo w masce kojarzy mi sie Eyes Wide Shut

- gigacz - 05-04-2010

Wie ktoś co to za film/serial itp.? Wiem o tym dziele tylko to, że było to kręcone kamerami RedOne w rozdzielczości 4K. Poniższe ujęcie po prostu mnie zahipnotyzowało :mrgreen:
[Obrazek: 1_nnxsnq.JPG]

Kolejny film również był kręcony kamerami RedOne.
[Obrazek: 2_nnxsep.JPG] [Obrazek: 3_nnxseh.JPG]

- Mierzwiak - 05-04-2010

gigacz napisał(a):Kolejny film również był kręcony kamerami RedOne.
http://forum-kmf.fc.pl/viewtopic.php?t=3566

- gigacz - 05-04-2010

Dzięki! <ok>