Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Prometheus (2012) reż. Ridley Scott - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: ALIEN & PREDATOR (https://forumkmf.pl/Forum-ALIEN-PREDATOR--20)
+---- Wątek: Prometheus (2012) reż. Ridley Scott (/Thread-Prometheus-2012-re%C5%BC-Ridley-Scott--2694)

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Mierzwiak - 18-03-2012

Próbuję sobie przypomnieć kiedy ostatnio jakiś trailer wywołał u mnie dreszcze. WOW.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Danus - 18-03-2012

Kto ma mokro, ręka w górę? Ale będzie film!
Scott chyba zamiecie tym filmem.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Craven - 18-03-2012

"Big things have small beginnings"
"That's what she said" :P

Trailer świetny, ale będzie durno tak, że głowa mała...

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Karol - 18-03-2012

WOW.

To teraz tylko trzymać kciuki, żeby Craven się mylił ;).

Swoją drogą, podoba mi się, że ten zwiastun w sumie nie zdradza zbyt dużo (niewiele więcej niż teaser) i mam wrażenie, że w przeciwieństwie do typowego trailera, nie opowiedziano nam zbyt wiele. Oczekiwania rosną, oby Scott wiedział co robi.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - nawrocki - 18-03-2012

Przetrailer. I, podobnie jak Mierzwiak, nie mogę sobie przypomnieć, kiedy ostatnio jakaś zajawka wywołała u mnie TAKIE emocje.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Anielski_Pyl - 18-03-2012

:/ A mnie ten akurat zwiastun bardzo zmartwił, bo zamiast survivalu, szykują nam się obrońcy Ziemi.

Z tego trailera fabularne przesłanki są MOIM ZDANIEM takie: S-P-O-I-L-E-R-Y: siedział tam sobie Space Jockey ze szczelnie zamkniętymi jajami Obcych, które szykował do zrzutu na kolejną planetę. Nasi, jak widać, dowiadują się, że zmierza on na Ziemię. Ruszają z dywersją, po drodze są zdrowo koszeni, ostatecznie nieszczęśliwie i nieświadomie uwalniają jaja. Twarzołap załatwia Jockey'a, a resztę już znamy. No i tak jak szukaliśmy naszego Początku, tak niefortunnie mogliśmy sprowadzić na siebie Koniec. :/ Napisy końcowe...

P.S. Bohaterka Charlize Theron będzie postacią negatywną, sfiksuje i zechce dopomóc w inwazji na Ziemię.

Chcę się w tym przypadku kurewsko mylić, ale dużo tutaj przesłanek ku temu.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Bucho - 18-03-2012

(18-03-2012, 02:29)Karol napisał(a): To teraz tylko trzymać kciuki, żeby Craven się mylił ;).

Scott zmiksowal Stargate z AVP i kreci film na powaznie - ok, troche Odyseja kosmiczna zapachnialo, ale tylko w sprawie rozwoju technologicznego naszej rasy. Rezyseria i sprawy techniczne beda ok, ale scenariuszowo nie spodziewam sie cudow. Mamy technologie zeby dotrzec na planete, wpadamy, kolo sie zaraza/zmienia i chce zabrac statek na Ziemie w wiadomym celu. Mozliwe sa drobne wariacje na temat ilosci ras, dokladnego celu itp, ale to tyle. Jak ktos lubi teorie von Danikena, to pewnie bedzie zadowolony - przynajmniej nie bedzie to tak naiwne jak wyzej wspomnane Gwiezdne Wrota.

Temat mnie w tym momencie nie chlodzi, ale tez nie grzeje. Bylem strasznie napalony kilka miechow temu, ale tylko dlatego, ze teaser dawal kopala, teraz mam jednak dziwne przeczucie, ze trailer bedzie duzo lepszy niz sam fillm.

pempowina?
http://i41.tinypic.com/33kelu8.jpg

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - nawrocki - 18-03-2012

Kurde, też miałem się wstrzymać z hajpowaniem, ale, cholera, nie da się :)

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Albertino - 18-03-2012

Nie mam już przymiotników. Ten trailer po prostu przechodzi ludzkie pojęcie. OSĄ.

W HD wygląda cudnie. Jak Scott zjebie takiego samograja, to zatracę wiarę w rasę ludzką. W każdym razie sukces chyba murowany, bo kampania promocyjna "Prometeusza" jest absolutnym przeciwieństwem ostatnich wpadek a'la "John Carter" czy "Hugo". Trailery podsycają zainteresowanie i najzwyczajniej w świecie ekscytują. Ostatnimi czasy się to praktycznie nie zdarza.

(18-03-2012, 02:48)nawrocki napisał(a): Przetrailer. I, podobnie jak Mierzwiak, nie mogę sobie przypomnieć, kiedy ostatnio jakaś zajawka wywołała u mnie TAKIE emocje.

Ja sobie przypominam - poprzedni trailer Prometeusza :P

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Hitch - 18-03-2012

Kto uważa, że będzie głupio i słabo ten trąba. Patrzta, co było w zwiastunie między innymi:

[Obrazek: giorgiotsoukalos.jpg]

On też nie widzi w tu niczego głupiego :D

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Hitch - 18-03-2012

Craven, to tylko film.
Filmy o Jezusach i innych bajkach też bywają dobre, hm? :)

Ogólnie głupawe filmy bywają dobre. Jestem z Wami - też zacieram rączki, ale mokro w gaciach nie mam. A przynajmniej nie tak jak przy tym trailerze:

Jeszcze jedno co mnie w nowym rozbawiło, to tani chwyt gdzieś od 2 minuty. Nawet nie ma serii krótkich migawek, tylko sceny są posiekane czarnymi klatkami :)

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - military - 18-03-2012

Fragment z cywilizacjami ze wspólnym piktogramem zbyt mocno zapachniał AVP, ale reszta jest tak epicka, że mogę wybaczyć. Po prostu rozpieprzająco się to zapowiada.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Gieferg - 18-03-2012

(17-03-2012, 13:11)Gieferg napisał(a): Po mnie zwiastun póki co spłynął

Forget It.
Obejrzałem pełną wersję w FullHD. Zamiast przesuwać polską premierę powinni odwołać/przesunąć Euro :)

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Snappik - 18-03-2012

Wizualnie Promek depiluje pięty. Coś fantastycznego. Oby trzymał się kupy, bo oczekiwania mam gdzieś na poziomie Mount Everest.

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Mental - 18-03-2012

Kim jest ten kolo zaraz na samym początku, co się patrzy w dal?

Cytat:Zamiast przesuwać polską premierę powinni odwołać/przesunąć Euro :)

budujemy autostrady pod premierę "Prometeusza" ;)

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - raven.second - 18-03-2012

Avengers? Nie. Hobbit? Nie. Batman? Nie. P R O M E T E U S Z. Wszystko wskazuje na to, że będzie to co najmniej bardzo dobry film - kampania promocyjna jest zajebista, trailery nie zdradzają wiele, aktorami nie są mega znane sweet gwiazdki tylko utalentowani artyści, reżyserem jest dziad który zjadł zęby na scifi...

RE: Prometheus(reż. Ridley Scott)- Wątek przedpremierowy - Mental - 18-03-2012

Po co ten sarkazm. Z początku myślałem, że to CGI Golum ;)