Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Wiedźmin / The Witcher - seria - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Film a gry komputerowe (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-gry-komputerowe--27)
+--- Wątek: Wiedźmin / The Witcher - seria (/Thread-Wied%C5%BAmin-The-Witcher-seria--2655)

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - raven.second - 24-12-2021

Klasycznie, "u mnie działa", ale dorwałem darmówkę z GOG (a dwójkę za piątaka chyba), więc może dlatego są problemy?

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 24-12-2021

Ale co problemy? Ja instaluje demo z oryginalnej płyty. Do tego - nie tylko ja mam taki problem. Z tym, że u innych rozwiązanie ponoć działa. U mnie nie.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Wawrzyniec - 24-12-2021

Jak masz jakieś starsze tytuły do ogrania, to najlepiej brać je z GOGa, bo są przystosowane do nowych systemów.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 24-12-2021

Ale tam na ich forum ludzie pisali, że mieli ten sam problem, choć brali od nich.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Kluski - 21-03-2022

Nowy Wiedźmik na UE5.

https://www.gry-online.pl/newsroom/wiedzmin-4-oficjalnie-zapowiedziany/z521819

Słuszna, chociaż spóźniona decyzja, męczenie tego autorskiego silnika było bez sensu i pochłaniało połowę czasu produkcji, czego efekty widać w Cybercrapie 2077. Ciekawe co wyjdzie z nowego projektu, skoro tam już ze starej gwardii prawie nikogo nie ma, ale za to masę nowych julek LGBT.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - marsgrey21 - 21-03-2022

No te wieślix dostanie boosta nawet jeśli będzie jechać dalej downhill.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Grievous - 21-03-2022

Równie ekscytująca zapowiedź jak te o "Dragon Age 4" czy "Mass Effect 5".

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Salto - 22-03-2022

Jedynie ciekawy jest ten fakt "Nowej Sagi" i nowego medalionu bo to raczej świadczy o odejściu od Geralta. No zobaczymy, ja na pewno w którymś momencie zacznę się jarać, bo w Wiesku jednak nie trzeba robić pościgów policyjnych i powinni dać radę.

A też samo odejście od autorskiego silnika powinno technicznie wyjść na dobre.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - simek - 22-03-2022

(21-03-2022, 19:36)Grievous napisał(a): Równie ekscytująca zapowiedź jak te o "Dragon Age 4" czy "Mass Effect 5".
Ee, no jednak trochę bardziej :P Chociaż przyznam, że jestem pełen obaw i jakbym miał teraz obstawiać, to powiedziałbym, że wyjdzie po prostu przyzwoita gierka zbierająca oceny w okolicach 7/10.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - marsgrey21 - 22-03-2022

Ja tam jestem ciekaw nowego wiedźmina cechu dobermana.

[Obrazek: 16-9-en-640x360.png]

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Snappik - 22-03-2022

Plus jest taki, że odchodzą od tego Red Engine, który ich kosmicznie ograniczał lub powodował problemy takie jak w Cyberpranku. Unreal jest łatwiejszy w obsłudze, a przy tym bardziej zaawansowany technicznie i jako, że premiera pewnie dopiero w 2024 roku - będą mieli dużo czasu. Zakładam, że te prace de facto już trwają, a decyzja związana z przejściem na UE pojawiła się na kilka miesięcy przed premierą CP2077, kiedy okazało się że poprawianie tam czegokolwiek jest jak przerzucanie łopatą węgla z hałdy na hałdę.

Dla mnie to dobre rozwiązanie i pewnego rodzaju przyznanie się do błędu. 

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Mental - 22-03-2022

Kluski napisał(a):Ciekawe co wyjdzie z nowego projektu, skoro tam już ze starej gwardii prawie nikogo nie ma, ale za to masę nowych julek LGBT.

Mam podobne obawy odnośnie Rockstara i nowego GTA. Najlepsi poodchodzili z firmy i pewnie została tylko sama julczarnia i razemki.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Bucho - 22-03-2022

(21-03-2022, 19:26)Kluski napisał(a): Ciekawe co wyjdzie z nowego projektu, skoro tam już ze starej gwardii prawie nikogo nie ma, ale za to masę nowych julek LGBT.

Mocna sredniawka z przeblyskami, ktora probuje sie ogrzac w glorii i chwale sukcesu Dzikiego Gonu.

@Forum, prosze przypomnij mi o tym poscie miesiac po premierze.

:)

(22-03-2022, 09:37)Snappik napisał(a): Plus jest taki, że odchodzą od tego Red Engine, który ich kosmicznie ograniczał lub powodował problemy takie jak w Cyberpranku. Unreal jest łatwiejszy w obsłudze, a przy tym bardziej zaawansowany technicznie i jako, że premiera pewnie dopiero w 2024 roku - będą mieli dużo czasu. Zakładam, że te prace de facto już trwają, a decyzja związana z przejściem na UE pojawiła się na kilka miesięcy przed premierą CP2077, kiedy okazało się że poprawianie tam czegokolwiek jest jak przerzucanie łopatą węgla z hałdy na hałdę.

No mam nadzieje, ze nie za dwa lata :) Bo watpie, ze te prace sa w jakimkolwiek stopniu zaawansowane, podobnie watpie, ze Redzi wyciagneli juz pelne wnioski z tego calego, cyberpunkowego clusterfucku i naprawili od podstaw kwestie organizacji pracy, planowania i jako takiego zarzadzania.

(22-03-2022, 09:37)Snappik napisał(a): Dla mnie to dobre rozwiązanie i pewnego rodzaju przyznanie się do błędu. 

Mnie sie wydawalo, ze ta decyzja to od samego poczatku byla kwestia czasu i taka troche oczywistoscia tj. po pierwszych falach masowej krytyki, slabych oscen dla CP77 i PR-owym samozaoraniu sie przez CDPR.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Salto - 22-03-2022

Jak dla mnie to CP pokazał że oni zadania i postacie jeszcze potrafią robić, więc dalej może być w tym aspekcie dobrze. Pytanie jaki jest ogólny pomysł na tę historię.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Gieferg - 22-03-2022

Czarna wiedźminka-lesbijka w roli głównej?

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Grievous - 22-03-2022

No ja się w pełni spodziewam bardziej Wiedźflixa niż "Dzikiego Gonu 2". Plus kreator postaci na 100%. RPG z góry narzuconym białym mężczyzną ruchaczem teraz już nie przejdzie.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - shamar - 26-10-2022

Będzie remake jedynki

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Snappik - 26-10-2022

I to na Unreal Engine 5, a więc orają to od zera graficznie. Mechaniki walk też pewnie zostaną zmienione bo stare trącą mychą już mocno. Oby tylko nie grzebali nic przy muzyce, bo ta w pierwszej części była arcydziełem.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - yacajackowski - 26-10-2022

No i super, chyba moja pierwsza oryginalna gra która kupiłem za własne pieniądze, 18 lat miałem i opłacało się w opór kosić trawę, zbierać pety i wypożyczać łódki w barze nad jeziorem.

Wtedy zrywała czapkę, więc niech tylko graficznie dogonią 2022 rok i tyle, więcej nie potrzebuje.

RE: Wiedźmin / The Witcher - seria - Turek - 27-10-2022

Kapitalna informacja i tak jak wspomnieliście, oby nie tykali muzyki. Zresztą już w komentarzach na fb i pod artykułami, ludzie masowo piszą o muzyce, więc pewnie Redzi zdają sobie sprawę jak ważny jest to soundtrack i że nie ma co w nim grzebać