Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) reż. J.J. Abrams (/Thread-Star-Wars-Episode-VII-The-Force-Awakens-2015-re%C5%BC-J-J-Abrams--2932)

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Gal Anonim - 25-12-2014

(23-12-2014, 20:03)raven.second napisał(a):
Cytat:Darth Malak z KOTORa, bo on nie mial aparatu oddechowego
Zgadza sie. Ale z oddychaniem nie mial problemów. Uśmiech

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Gemini - 30-12-2014

Mógłby mnie ktoś oświecić czy okres zdjęciowy do EVII już się zakończył? A jeśli nie, to czy nakręcono już sceny z udziałem Forda?

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Grievous - 30-12-2014

Zdjęcia zakończyły się jakieś półtora miesiąca temu. Co do Forda, to podobno (ale to jak na razie plotki) ze względu na jego długą nieobecność na planie, część scen w których miał wystąpić Han Solo została "przepisana" do postaci granej przez Oscara Isaaca, czyli Poe Damerona.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Mefisto - 04-01-2015

[Obrazek: Star%20Wars%20Episode%20VII%20002.jpg]

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Lawrence - 04-01-2015

Wnioskuję, że to to fanowski plakat? I co tam robi Darth Maul?

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - military - 04-01-2015

Według extended universe Maul przeżył i ma nogi robota...

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Proteus - 04-01-2015

I wygląda tak Uśmiech

[Obrazek: 3000221_press02-001.jpg]

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Mierzwiak - 04-01-2015

WTF, od czasu Mrocznego widma żona aż tak go zdradzała?

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - military - 04-01-2015

Co się dziwisz - protezy nóg ma aż do pępka.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Proteus - 05-01-2015

But his legs are ribbed for her pleasure. To też z EU Uśmiech

[Obrazek: 7632664676_e505261991_z.jpg]

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Grievous - 21-01-2015

George Lucas o tym w jaki sposób Disney wykorzystał jego pomysły na Epizod VII Uśmiech

Cytat:The ones that I sold to Disney, they came up to the decision that they didn't really want to do those. So they made up their own. So it's not the ones that I originally wrote.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Lawrence - 22-01-2015

Pewnie większość zaraz napisze: "To dobrze" czy "Tym lepiej". A mnie jednak ta informacja się mniej podoba. Gdyż wiadomo można krytykować Lucasa za dialogi i takie tam. Ale historia sama w sobie jest dobra. I więc jeżeli jego idee miały by być w stylu, że po prostu by w kilku słowach streścił jak ma wyglądać fabuła i co się stanie z bohaterami. To bym akurat sądził, że osoby odpowiedzialne za Epizod 7 skorzystają z tych rad.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Corn - 22-01-2015

Sorry, ale wszystko co najlepsze w oryginalnej trylogii to pomysły takich ludzi jak Kasdan czy Kershner ;]

Nie zamierzam tutaj wiele polemizować, ale gdyby Lucas nie zaczął, to nie byłoby ich pomysłów.

Plus z tego co czytam, to pomysłem Kasdana był Endor? Gdyż ja widziałem kiedyś szkice z Coruscant i siedzibą Imperatora i ogólnie żałowałem, że taka lokalizacja się nie znalazła, zamiast lasu na Endorze.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Grievous - 22-01-2015

Ja tam mam mieszane uczucia wobec tej sytuacji. Jak by nie patrzeć to jednak jest rodzic tej serii. Fakt, do budowania tej sagi przyczyniła się masa osób, o czym Lucas często zapomina, ale nie można mu przecież odmówić wizji i masy świetnych pomysłów. Prequele też miały całkiem fajny koncept, ale niestety zostały zmarnowane przez niekompetencję reżyserską oraz scenopisarską. Gdyby Lucas usunął się nieco w bok, zostawiając to ludziom bardziej utalentowanym od siebie, samemu pozostając producentem oraz pomysłodawcą historii, to mogłyby z tego wyjść świetne filmy. I właśnie nadarzyła się rewelacyjna okazja w postaci Disneya... a tu dupa. Michael Arndt piszący skrypt na bazie pomysłów Lucasa dobrze rokował, ale po tym jak odszedł on od projektu, można mieć już wątpliwości. Lubię Abramsa jako reżysera, ale scenariusze do jego filmów bywają różne, a Kasdan także od wielu lat niczym ciekawym nie zabłysnął.

Ale z drugiej strony... Lucas się dosyć aktywnie udzielał podczas produkcji serialu "The Clone Wars" z 2008... czy trzeba coś więcej pisać?

Dla mnie tylko jest zależne, czy były to te same pomysły, które miał podczas prac nad "Starą Trylogią"? Jeżeli tak i Disney z tego nie skorzystał i podąża wedle swojego uznania, to tak średnio to może rokować.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Mierzwiak - 23-01-2015

Lawrence:

Może nie pamiętasz, ale Lucas powrócił do Gwiezdnych Wojen już trzykrotnie i w powszechnej opinii spierdolił te filmy dokumentnie, nie sądzisz więc, że wraz z jego wycofaniem się należałoby również pożegnać jego pomysły, niezależnie od tego jakie by one nie były, i z jakich czasów by nie pochodziły?

Pomachajmy Lucasowi i miejmy nadzieję, że więcej w temacie Star Wars mieć już do powiedzenia nie będzie.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Snappik - 23-01-2015

(22-01-2015, 20:51)Lawrence napisał(a): Dla mnie tylko jest zależne, czy były to te same pomysły, które miał podczas prac nad "Starą Trylogią"? Jeżeli tak i Disney z tego nie skorzystał i podąża wedle swojego uznania, to tak średnio to może rokować.

Nigdy się tego nie dowiemy, ale wiem jedno - im Lucasowi dalej od nowych Star Warsów tym lepiej dla marki.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Lawrence - 23-01-2015

OK, rozumiem, ale też nie bądźmy tacy pewni, że bez ojca marki będzie od razu lepiej. Jakoś nie do końca ufam Disneyowi.

RE: Gwiezdne Wojny epizod 7 - Bucho - 23-01-2015

Lorens, marka miala swego ojca przy trzech ostatnich rozdaniach + animacjach i sami wiemy jak wyszlo. Zaparz sobie meliske i postaraj sie zrelaksowac.