![]() |
|
The Amazing Spider-Man (2012) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: The Amazing Spider-Man (2012) (/Thread-The-Amazing-Spider-Man-2012--1660) |
RE: The Amazing Spider-Man (2012) - Gieferg - 29-03-2022 Cóż... nie. A używanie słowa "dobry" w jednym zdaniu ze "Spider-man Uniwersum" powinno być prawnie zakazane. RE: The Amazing Spider-Man (2012) - yacajackowski - 29-03-2022 IMO oby dwa TASMy były zajebiste i chętniej do nich wracam niż do trylogii Raimiego, nawet pomimo Electro Foxxa. Do tej pory nie mogę wyjść z podziwu, że ubili trzeci film, mimo, że dwie części zarobiły prawie 1,5 mld dolców. RE: The Amazing Spider-Man (2012) - Krismeister - 29-03-2022 Również od zawsze byłem fanem obu części i do dzisiaj dziwią mnie niskie oceny dla dwójki. RE: The Amazing Spider-Man (2012) - al_jarid - 29-03-2022 Druga część była dla mnie słaba, ale pod pewnym względem rozrywkowa, za to pierwsza nie wywołała u mnie żadnych emocji. No kompletnie po mnie spłynęła. Tak że ja jednak wolę trylogię Raimiego. Sporo tam różnego rodzaju żenady, ale też sporo dobra - w każdym razie w porównaniu z bezpłciowym TASM przynajmniej te filmy są jakieś. PS. Do Spiderów z Hollandem to nawet nie wracam. Trudno mi je tu traktować jako równorzędnego przeciwnika. RE: The Amazing Spider-Man (2012) - marsgrey21 - 29-03-2022 Lubię oba TASMy, ale dwójkę bardziej, to potworek Frankensteina, ale go uwielbiam i nie rozumiem ludzi którzy uważają, że Electro był słaby, a w No Way Home został odkupiony, bo tam dostaliśmy nudnego, mdłego, kreskówkowego villaina którego jeszcze na końcu zdołali nawrócić, który niby to był potężniejszy niż w TASM2, a który nic poza unoszeniem się i puszczaniem iskier nie dokonał. TASM2 lepszy niż jakakolwiek część z Hollandem, ale nie lepsza od trylogii Raimiego. RE: The Amazing Spider-Man (2012) - SonnyCrockett - 29-03-2022 (29-03-2022, 12:43)yacajackowski napisał(a): Do tej pory nie mogę wyjść z podziwu, że ubili trzeci film, mimo, że dwie części zarobiły prawie 1,5 mld dolców. A dwa filmy z Hollandem zarobiły 2 mld. Mieli rację. ;) RE: The Amazing Spider-Man (2012) - yacajackowski - 29-03-2022 Będąc częścią najbardziej dochodowej franczyzny w historii kinematografi, nie zapominajmy o tym drobnym szczególe :) RE: The Amazing Spider-Man (2012) - SonnyCrockett - 29-03-2022 Ciągle brawo Oni. Prawidłowo udupili średnio zarabiającą serię na rzecz zajebiście zarabiającej serii. :) RE: The Amazing Spider-Man (2012) - Rozgdz - 29-03-2022 Sam ruch jest zrozumiały tym bardziej że teraz - jeśli zechcą - będą mogli jednocześnie mieć ciastko i zjeść ciastko. Dziwne jednak że TASMy nie wystarczyły aby rozkręcić imprezę w stopniu wystarczającym.. (29-03-2022, 12:05)Pitero napisał(a): Szkoda tylko, że ma szereg kiepskich scen w zamierzeniu komediowych. Jak choćby ta już z początku gdy Peter podaje się za innego studenta by wbić na ten wykład. Oj, nie zgodzę się. Chyba każda scena humorystyczna ze Stone to złoto :p Nawet jeśli scena nie jest ściśle "pod humor" to i tak b. często się uśmiecham jak ona to "sprzedaje". RE: The Amazing Spider-Man (2012) - yacajackowski - 20-06-2023 Właśnie sobie oglądam ten film - prześwietny. Na tle dzisiejszych filmów komiksowych to jest pierdolone arcydzieło, pewnie od razu dzisiaj siądę do TASM2 ale pierwsza część to najlepszy film o Spider-Manie. RE: The Amazing Spider-Man (2012) - marsgrey21 - 20-06-2023 Nie powiedziałbym, że najlepszy, ale niedoceniony, te śmieciowe filmy z Iron Boyem nawet nie stały koło TASM. RE: The Amazing Spider-Man (2012) - yacajackowski - 20-06-2023 IMO najlepszy ale może to przez to, że zawsze lubiłem Garfielda w przeciwieństwie do Tobeya i ciężko mi się wraca to filmów z nim. W TASMach przynajmniej pokazali Petera Parkera tak jak powinni - genialnego nastolatka który przez przypadek został superbohaterem. Holland to debil z IQ = numerowi buta, którego największym sukcesem jest fakt, że nie ubiera maski z tyłu do przodu. RE: The Amazing Spider-Man (2012) - Spoilerowo - 20-06-2023 dla mnie jedynka to zrobiona po "snydersku" jest dlatego jest dobra ale widzom może to nie przypadło do gustu,te kolorki mimo, że film dużo zarobił, ciemne barwy i klimat bo w dwójce już trochę więcej mamy światła słonecznego i dziennych scen ale dwójka mi się gorzej podobała bo za dużo postaci było no i Rhino po co? RE: The Amazing Spider-Man (2012) - Ted - 20-06-2023 Też uwielbiam. Wszędzie gdzie nie pójdę hejty na ten film spotykam. Mimo że na Rotten Tomatoes ma wynik bliższy MCU niż DCEU, jeśli chodzi o średni wynik. Wolę jego paletę barw i styl krecenia od dwójki, sama fabuła kojarzy mi się z Ultimate Spider-Manem, szkoda tylko że walkowali znów genezę. RE: The Amazing Spider-Man (2012) - srebrnik - 20-06-2023 Dołączę do chóru fanów. Bardzo fajny film. Akcja jest ok, ale za to relacja Peter-Gwen wynosi ten film wyżej niż większość komiksozy. To działa jako opowieść o dwójce ludzi, którzy są straumatyzowani, trochę niepewni siebie, ale docierają się dzięki sobie wzajemnie. Ładna historia. Dramaturgia w tym filmie jest poprowadzona zgrabnie i momentami da się poczuć sporo emocji. No fajny film. Nie wiem skąd aż taka niechęć do niego. RE: The Amazing Spider-Man (2012) - yacajackowski - 20-06-2023 Też tego nie rozumiem. Dla mnie fantastyczny film i na pewno będę do niego wracał częściej niż do innych Pająków. RE: The Amazing Spider-Man (2012) - marsgrey21 - 20-06-2023 Głównie dlatego, że "za poważnie", dlatego te filmy z Iron Boyem są uważane za niesamowite bo zero dramaturgii i Iron Boy jako spider-man jest pod względem "humoru" podkręcony do przesady, a dla hardcorowych fanów, to jest właśnie spider-man, bo spider-man nie może trochę żartować, musi być klaunem 24/7. RE: The Amazing Spider-Man (2012) - Spoilerowo - 20-06-2023 dlatego żałuję, że Webb nie dostał szansy na swoją trylogię bo MCU zachciało się Iron Boya w Civil War mimo słabszej dwójki na pewno trójka byłaby ciekawa z Andrew RE: The Amazing Spider-Man (2012) - yacajackowski - 20-06-2023 TASM2 średnio pamiętam ale to co pamiętam jest całkiem pozytywne, bardzo lubiłem sequel i najpóźniej jutro go obejrzę. Jestem w 99% przekonany, że będę bawił się przednio :) RE: The Amazing Spider-Man (2012) - marsgrey21 - 20-06-2023 Bo TASM2 jest bardzo fajny, dodali więcej campu w stylu Raimiego, ale styl jest zachowany, jest mroczniej, poważniej, uwielbiam Goblina z tego filmu, wiem, że większość go nie znosi (bo wygląda jak Beavis), ale ja uwielbiam te jego goblinowy wyląd i zachowanie, to wejście jak lata nad cieszącymi się Peterem i Gwen po pokonaniu Electro jak sęp, chichotając i wchodzi ten zajebisty motyw Zimmera... CIARY, tego chcę od filmów komiksowych, by mnie złapały tak, że siądę na brzegu fotela i będę z zaciekawieniem śledził co się stanie dalej, a zakończenie TASM2 nie rozczarowuje, mieli jaja. Z kolei Electro który też nie jest lubiany i po No Way Home wszyscy hura hura twierdzili, że "They fixed Electro"... No śmiać mi się z tego chciało, w TASM2 Electro poprzemianie jest poważny, bezwzględny, ma przezajebisty motyw muzyczny i jedyne z czym dali dupy to jego wygląd, a raczej wykonanie, concept art jest zajebisty: ![]() Oni jednak zamiast podejść do tego jak Snyder w Watchmen z Manhattanem i użyć tylko CGI, najpierw dali grubą ilość makijażu i prostetyki, a później jeszcze dali na to CGI i Jamie Fox wygląda jak spuchnięty i cały czar prysł. ![]() Mimo wszystko jednak jest lepszy od Electro w No Way Home stał się (oczywiście bez powodu jak wszystko w No Way Home) typowym "Brah", nagle stał się spokojny, o wiele, wiele słabszy, te teksty, że teraz jest jeszcze silniejszy to żart, on tam tylko latał w miejscu i strzelał co jakiś czas piorunami, nie ma porównania do TASM2 gdzie był wachlarz różnych mocy. |