![]() |
|
The Dark Knight Rises (2012) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +--- Wątek: The Dark Knight Rises (2012) (/Thread-The-Dark-Knight-Rises-2012--1845) |
RE: The Dark Knight Rises - Arahan - 15-12-2011 Mam podobnie jak leMur. O ile prolog był taki sobie to zwiastun jest niezły. Co prawda jakoś jest fatalna, ale scena na stadionie świetna, to samo taniec Seliny i Bruca. Czekam na lepszą jakość. Kiedy premiera ? RE: The Dark Knight Rises - leMur - 15-12-2011 We wtorek. RE: The Dark Knight Rises - Bucho - 15-12-2011 No ale przeciez jest juz czwartek! RE: The Dark Knight Rises - shamar - 15-12-2011 Tak jak nie ruszył mnie prolog tak nie ruszył mnie zwiastun. (15-12-2011, 04:17)leMur napisał(a): Scena tańca Seliny z Waynem na balu maskowym rodzi skojarzenia z burtonowskim "Powrotem Batmana". Tak samo jak spadający z budynku Joker w TDK. A ten nalot na rezydencję (?) wygląda jak wtargnięcie Pingwina na bal. RE: The Dark Knight Rises - Hitch - 15-12-2011 Tak samo jak Batman z czarnym strojem, nazwa miasta i poszczególnych postaci, trzy aktowa konstrukcja scenariusza, a ten napisany literami a nie kanapkami. W ogóle Batmany Nolana to niemal remaki! RE: The Dark Knight Rises - shamar - 15-12-2011 TDK czerpał też innych filmów. Joker Nolana nie był wzorowany na Dravenie z Kruka? A scena wejścia na spotkanie gangsterów? I jednak należy rozróżnić rzeczy ogólne od rzeczy wyglądających jak skopiowane ze starych filmów. RE: The Dark Knight Rises - Gal Anonim - 15-12-2011 (15-12-2011, 14:10)shamar napisał(a): Joker Nolana nie był wzorowany na Dravenie z Kruka?Chyba tylko w kwestii śmierci Heatha Ledgera. RE: The Dark Knight Rises - EL-Kal - 15-12-2011 Joker wzorowany na Aleksie z "Mechanicznej pomarańczy" i Sidzie Viciousie z "Sex Pistols", ale wracając do prologu i trailera... Słabo. Sceny akcji u Nolana wydają się składać z cegiełek, powtarzalnych myków - znowu linki, znowu tajny-super-widpowiskowy sposób odbijania zakładnika/porywania, znowu wielkie samoloty, a teraz w dodatku akcja, która nie miała prawa się udać, tyle rzeczy mogło się spieprzyć. Poza tym, no kurde, kto pisze te dialogi? Bane: Nikogo nie interesowało kim byłem przed nałożeniem maski. Podczas oglądania tej sceny miałem chęć pogłaskać biedaka i dać mu coś słodkiego. Czy to tak, panie Nolan, znowu będą przegadane sceny nawet w czasie akcji, w których bohaterowie powinni milczeć? Zresztą, głos Bane'a jest jakby płaczliwy... I spoko. Dziwacznie to brzmi, ale przynajmniej nie kopiuje Riddicków i innych Lordów Vaderów. Dzięki trailerowi wiem jedno - znowu czeka nas świetny film o łotrze Batmana, lecz średni film o Batmanie i zwykłych ludziach. Może to wróżenie z fusów, ale jeśli Nolan mówi, że prolog miał pokazywać "siłę i intelekt" Bane'a, to mam nadzieję, że właściwe sceny pokazujące jego siłę i intelekt dopiero nadejdą. RE: The Dark Knight Rises - Anielski_Pyl - 15-12-2011 Ten rozpiździaj na stadionie jest taki... blockbusterowy. I bardzo dobrze, bo w TDK zdecydowanie za dużo było pieprzenia o bzdurach, a za mało naprawdę efektownej rozpierduchy. Im dalej w las, tym lepiej. Solidny Mroczny Rycerz zostanie zapewne przez Rises spacyfikowany, teraz trzeba przeskoczyć burtonowski Powrót oraz Begins. RE: The Dark Knight Rises - Gieferg - 15-12-2011 Scena na stadionie to jedyne co mi się w tym zwiastunie nie podoba i co bym wywalił w cholerę z filmu. Tzn nie tyle samą scenę co wiadomą rzecz. RE: The Dark Knight Rises - Anielski_Pyl - 15-12-2011 Ta scena to właściwie jedyna rzecz, którą jako-tako widać :) Wiecie może, kiedy pojawi się oficjalnie ten trailer w HD? RE: The Dark Knight Rises - Mierzwiak - 15-12-2011 (15-12-2011, 17:22)EL-Kal napisał(a): Słabo.Ja chcę to jednak zobaczyć na dużym ekranie, no i przede wszystkim w kontekście, bo to porwanie to raczej nie "a bo tak" ale gostek odegra jakąś rolę w fabule. Ale owszem, coś z tą sceną jest nie tak, choć zła nie jest. Raczej przekombinowana, postawiona na gargantuizm, jakaś taka mechaniczna. (15-12-2011, 17:22)EL-Kal napisał(a): Poza tym, no kurde, kto pisze te dialogi?Przypominam że dialogi w prologu TDK to również koszmar, choć tu jest jeszcze gorzej. (15-12-2011, 17:30)Anielski_Pyl napisał(a): Solidny Mroczny Rycerz zostanie zapewne przez Rises spacyfikowany, teraz trzeba przeskoczyć burtonowski Powrót oraz Begins.Przeskoczenie Beginsa to pikuś, Powrotu - niewykonalne :] (15-12-2011, 17:56)Anielski_Pyl napisał(a): Wiecie może, kiedy pojawi się oficjalnie ten trailer w HD?Podobno we wtorek, czyli jakieś tysiąc dobrej jakości kopii nagranych przed seansami Sherlocka później. Nie rozumiem polityki studia, w dobie internetu i ciągłych wycieków trzeba być o krok przed, a nie za. RE: The Dark Knight Rises - Gal Anonim - 16-12-2011 W kwestii interentowych przecieków pewnie chodzi o wyłączność, jakąś umowę z kinem/studiem/kimśtam, która sprawia, że ktoś chce mieć pierwszeństwo dla paru wejść na stronę/do kina więcej. RE: The Dark Knight Rises - Lawrence - 17-12-2011 Ja poczekam na premierę oficjalnego trailera, w dobrej jakości i wtedy go ocenię. Zresztą to powinno być niedługo, a te parę dni mnie nie zbawi. RE: The Dark Knight Rises - Celestyn - 17-12-2011 Trailer oraz prolog w słabej jakości. Pewnie znikną w mgnieniu oka, ale kto chce niech ogląda. RE: The Dark Knight Rises - nawrocki - 17-12-2011 Na tym forum już chyba wszyscy je widzieli. RE: The Dark Knight Rises - shamar - 18-12-2011 Są już i prolog i trailer w całkiem niezłych camach. I cały czas ssą. Jest to kiepskie i tyle. Scena na boisku wygląda na żenade filmu. Koleś ucieka z piłką i nie słyszy , że za plecami zapada mu się ziemia? RE: The Dark Knight Rises - Mierzwiak - 18-12-2011 (18-12-2011, 00:25)shamar napisał(a): Koleś ucieka z piłką i nie słyszy , że za plecami zapada mu się ziemia?Widzisz co to za scena? Meczu futbolowego. A widzisz ludzi na trybunach? Zgaduję, że tak. To teraz odpowiedz sobie na dwa pytania: jak głośno jest na stadionie, zwłaszcza podczas tak emocjonującego fragmentu meczu i czy zawodnik w kasku, który biegnie, adrenalina mu szaleje i jedyne o czym myśli to ucieczka z tą zasraną piłką rejestruje otaczające go dźwięki. Czy zwróciłby uwagę na jakieś nowe odgłosy? Czy zwróciłby uwagę na różnicę między reakcją kilkunastu tysięcy ludzi na mecz, a reakcją na walącą się ziemię? I nie, nie usprawiedliwiam tej sceny, ot Nolan poszedł w totalne sci-fi i ciekawe czemu tego się nie czepiasz. Zwiastun jak dla mnie rewelacja. Wiem że będę mieć pewnie milion zastrzeżeń, ale nie mogę oszukiwać sam siebie, że zwyczajnie nie mogę się tego filmu doczekać. RE: The Dark Knight Rises - MOLQ - 18-12-2011 Fan poster
RE: The Dark Knight Rises - Predator895 - 18-12-2011 Nolan to mięczak nie odważył się wywalić nawet jednego najemnika z samolotu :P |