![]() |
|
Mad Max (1979-2024) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +--- Wątek: Mad Max (1979-2024) (/Thread-Mad-Max-1979-2024--197) |
RE: Mad Max - Mierzwiak - 06-07-2015 Od jutra na co najmniej tydzień nie mam dostępu do kompa, więc o ile ktoś nie zrobi tego za mnie, po powrocie do sieci zmiotę to twoje pierdolenie: a) konkretnymi czasami w filmie z tym efektem b) sumą czasu, jaki jest widoczne na ekranie. RE: Mad Max - Lawrence - 09-07-2015 Conan jedzie na Comic-Con: RE: Mad Max - Lawrence - 14-07-2015 Możliwe, że to pytanie się już pojawią, dlatego też za powtórkę najmocniej przepraszam: Ale jakim sprzętem kręcony był Mad Max: Fury Road? Były to kamery 3D, czy jednak konwersja? Chyba jednak to drugie. Ja sam niestety byłem w kinie tylko 3 razy i za każdym razem 3D. W Berlinie mam do wyboru, albo wersja 2D z dubbingiem, albo oryginalna 3D to wybór jest oczywisty. Przy czym tak naprawdę poza finałową sceną z gitarą Doof Warriora, to jakoś 3D wielce nie było odczuwalne. RE: Mad Max - Gwahlur - 15-07-2015 (14-07-2015, 14:50)Lawrence napisał(a): jakim sprzętem kręcony był Mad Max: Fury Road? Benny Hill Viper XA20 ;) RE: Mad Max - Pelivaron - 15-07-2015 Cytując klasyka - właśnie gdzieś na świecie uschło jezioro. Nie rób tego nigdy więcej! RE: Mad Max - simek - 15-07-2015 Czemu? Ja się uśmiałem :) Niektórzy w każdym dowcipasie muszą widzieć suchara. RE: Mad Max - Gwahlur - 15-07-2015 (15-07-2015, 09:09)Pelivaron napisał(a): Nie rób tego nigdy więcej! Dlaczego? Czyżbyś był na tyle głupi by uważać, że jak tobie coś się nie podoba to znaczy że jest złe? :D RE: Mad Max - Grievous - 15-07-2015 (14-07-2015, 14:50)Lawrence napisał(a): Możliwe, że to pytanie się już pojawią, dlatego też za powtórkę najmocniej przepraszam: Ale jakim sprzętem kręcony był Mad Max: Fury Road? Były to kamery 3D, czy jednak konwersja? http://www.imdb.com/title/tt1392190/technical?ref_=tt_dt_spec Konwersja. RE: Mad Max - shamar - 05-08-2015 Nikt nie wspominał, że wyszły "prequele"?
RE: Mad Max - Mierzwiak - 05-08-2015 Będzie u nas nawet wydanie Blu-ray z komiksem, zakładam że właśnie tym. RE: Mad Max - shamar - 05-08-2015 Są jak na razie 4. Ostatni wychodzi dzisiaj: Mad Max Fury Road: Nux & Immortan Joe #1 (20th May) Mad Max Fury Road: Furiosa #1 (June 17th) Mad Max Fury Road: Mad Max #1 (July 8th) Mad Max Fury Road: Mad Max #2 (August 5th) RE: Mad Max - military - 06-08-2015 Mad Max Fury Road: Mad Max Podoba mi się tytuł, to prawie tak fajne jak Street Fighter: The Movie: The Video Game. RE: Mad Max - shamar - 06-08-2015 Ale zauważyłeś, że tytuły zeszytów to imiona postaci? RE: Mad Max - military - 07-08-2015 Masz tytuł będący imieniem postaci, podtytuł, i drugi podtytuł... znowu będący imieniem tej samej postaci. What. The. Fuck?:) To tak jak Gwiezdne wojny: Nowa nadzieja: Gwiezdne wojny RE: Mad Max - Snappik - 07-08-2015 Nie. To tak jakbyś miał "Gwiezdne Wojny: Nowa Nadzieja - Luke Skywalker". RE: Mad Max - f.lamer - 07-08-2015 raczej rambo - pierwsza krew: rambo RE: Mad Max - Snappik - 07-08-2015 Odniosłem się do postu wojskowego, bo nie zrozumiał, że podtytuł komiksu to imię bohatera, a nie dubel tytułu. RE: Mad Max - f.lamer - 07-08-2015 ok, łorewa. a powiedzcie, nie macie wrażenia że ten mad max to strasznie feministyczny w wymowie jest? że męska cywilizacja oparta na przemocy i wyzysku kontra kobieca obietnica odrodzenia lepszego świata. tylko mnie to tak mocno uderzyło? RE: Mad Max - Mierzwiak - 07-08-2015 MNie uderzyło gadanie o feministycznej wymowie filmu, podczas gdy w finale życie głównej bohaterki zależy - jakżeby inaczej - od mężczyzny. RE: Mad Max - Gal Anonim - 07-08-2015 Anita Sarkeesian powiedziala, ze to nie jest femnistyczny film. Mnie za to bawi gadanie, ze Hollywood powinno sie uczyc od Mad Maxa, jakby w scenariuszu Mad Maxa było cos inherentnie bardziej oryginalnego czy kreatywnego, a w sukcesie filmu nie chodzilo o to, ze jest znakomicie wyrezyserowany. Jak gadanie, ze Holly powinno tak feminizowac filmy, jakby nie bylo takich serii jak "Underworld" czy "Resident Evil", od bohaterek których - przynajmniej na papierze - Furiosa sie niczym nie rozni. (07-08-2015, 12:39)f.lamer napisał(a): a powiedzcie, nie macie wrażenia że ten mad max to strasznie feministyczny w wymowie jest?Kobieca obietnica odrodzenia lepszego swiata przeciez jest falszywa, bo "Lepszy świat" już tam był (zielone łąki na szczytach). Kobiety tak samo posługuja sie przemocą. To jest bzdurne pieprzenie lewicowych feministek, ktore uznaja, ze brutalność to efekt patriarchatu. |