![]() |
|
Interstellar (2014) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: FILM i wszystko co z nim związane (https://forumkmf.pl/Forum-FILM-i-wszystko-co-z-nim-zwi%C4%85zane--3) +--- Dział: Filmy zagraniczne (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-zagraniczne--12) +---- Dział: Filmy Christophera Nolana (https://forumkmf.pl/Forum-Filmy-Christophera-Nolana--60) +---- Wątek: Interstellar (2014) (/Thread-Interstellar-2014--3183) |
RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Mierzwiak - 27-10-2014 Pisałem już, że od czasu TDK filmy Nolana nie są wcale mądrzejsze od tego, co robi Michael Bay. Są tylko lepiej napisane i zagrane. RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - zombie001 - 27-10-2014 Z tym, że Bayowi nic już nie pomoże, a w przypadku Nolana wystarczyło by aby przestał sam sobie te gówniane scenariusze pisać ![]() RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Gal Anonim - 27-10-2014 "Pain & Gain" było lepsze niż jakikolwiek film Nolana. Tak, powiedziałem to. Wiecie, gdzie mozecie na mnie głosować.
RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - patyczak - 27-10-2014 Szkoda, że nie można edytować ankiety... RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - PropJoe - 27-10-2014 Czyli co? Wygląda na to, że dostaniemy dokładnie to, czego spodziewa się frakcja hejterów w tym temacie, czyli typowy post-dark-knightowy przerost formy nad treścią, ewentualnie z ładnymi obrazkami i kilkoma zręcznymi sekwencjami. Czyli nawet rozczarowanie będzie wtórne. RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Mierzwiak - 27-10-2014 (27-10-2014, 20:47)PropJoe napisał(a): frakcja hejterów w tym temacieTo nie jest hejterstwo, tylko przyjmowanie Nolana takim, jakim jest, a nie takim, jakim wydawał się światu w 2008 roku, a że niektórym klapki z oczu jeszcze nie spadły i wciąż są opóźnieni o 6 lat, to już osobna historia ![]() @patyczak: można. RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Lawrence - 27-10-2014 A mogę spokojnie być opóźniony w rozwoju o 6 lat i jeżeli ja dobrze się bawię na takich filmach to nie uważam, że muszę się zmuszać do innej opinii. A wiadomo, że z takim recenzjami to wyszykujemy takie, które najbardziej pasują do naszego "światopoglądu". I dlatego też Wy wyszukujecie krytykujących i takich gdzie się można czegoś doczepić, a ja wyszukam sobie o taką: Cytat:Christopher Nolan's Interstellar Movie is "a visionary sci-fi trip that stirs the head and the heart in equal measure." http://variety.com/2014/film/reviews/film-review-interstellar-1201338475/ Ta da daa. RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - PropJoe - 27-10-2014 Mierzwiak, przy hejterach był domyślny cudzysłów ewentualnie emotikona, bo sam zaliczam się do tej frakcji, nawet jeśli nie do jej najbardziej radykalnego odłamu. Nie wiem, czy Bay to już ten poziom, ale Nolan jest dla mnie fenomenem. Nie wiem, czy to kwestia marketingu, czy dobrej ściemy i genialnego kamuflowania elementów tragicznych tymi obiektywnie fajnymi (bo nawet w ostatnich filmach są przecież elementy świetne - Joker, sceny w hotelu, coś tam jeszcze) czy reputacji, na która zapracował kilkoma filmami. No bo jakie słabe by nie były recenzje i zwiastuny, jak bardzo byśmy nie byli pewni, że cały hype to żenująca ściema i znów dostajemy to samo to i tak większość pójdzie do kina z ciekawości, nie? Ja tam nawet czuję lekką sympatię do Nolana, życzę mu, żeby nakręcił film, który chociaż w 50% będzie tak dobry jak przedpremierowe opinie o nim. RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - raven.second - 27-10-2014 Cytat:I dlatego też Wy wyszukujecie krytykujących i takich gdzie się można czegoś doczepićA wcale, że nie! Podałem i pozytywną, i negatywną opinię z rottenów, by mieć jakiś obraz całości. RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Mierzwiak - 27-10-2014 @PropJoe: W dalszym ciągu uważam Prestiż za kapitalny film (choć może już nie za arcydzieło, zresztą o paru innych filmach też tak przesadnie niegdyś pisałem), a Nolana za faceta, który autentycznie ma talent, ale w żadnym wypadku nie jest twórcą wybitnym, wizjonerem czy co tam jeszcze. Póki co to rzemieślnik, który w swoich filmach - nie wszystkich, ale jednak - "fantastycznie" łączy rzeczy znakomite z żenującymi. Nie potrafię wskazać drugiego twórcy dysponującego takim... talentem ![]() @Lawrence: RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - und3r - 27-10-2014 W obliczu tych pierwszych doniesień o przeintelektualizowaniu filmu strasznie śmieszne wydaje mi się to spięcie na planie między MM i AH, co to Mefju wkurzał się na Anię, że za bardzo się wczuwa w scenariusz i niepotrzebnie zadaje naukowe pytania. Rusty od razu wiedział w czym bierze udział i chciał tylko zakończyć zdjęcia i wrócić do domu, bez rozkminiania Nolanowskich pierdół filozoficznych, stąd ta jego irytacja ![]() EDIT: Wyobrażam sobie jak Chris z Anką łapią rozkminę nad wielowymiarowymi wszechświatami i czarnymi dziurami, a M. patrzy się na to z wyrazem dezaprobaty i trochę żenady typu "z kim ja pracuję?" - szkoda, że nie będzie tego w dodatkach na blu
RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Cator - 27-10-2014 Akurat Rusty wyjątkowo entuzjastycznie podchodzi do tego filmu. A recki raczej nie mówią o przefilozofowaniu, a raczej o Nolanowskim problemie ekspozycji, w połączeniu z naukowymi podwalinami. RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - und3r - 27-10-2014 A jak ma podchodzić? Jego entuzjazm jest w kontrakcie zapisany
RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Capt. Nascimento - 27-10-2014 Chyba nikt nie zaprzeczy że Nolan potrafi bardzo dobre filmy kręcić? Przecież obok popcornowego kina jak Incepcja czy Mroczny Rycerz (jak na popcornowe kino bardzo dobre) nakręcił Prestiż, Memento i Bezsenność. Mierzwiak napisał(a):Pisałem już, że od czasu TDK filmy Nolana nie są wcale mądrzejsze od tego, co robi Michael Bay. Są tylko lepiej napisane i zagrane. To nie do końca prawda. Filmy Nolana od czasu TDK są do połowy rewelacyjne (jak na pustą rozrywkę), potem trochę obniżają loty i pod koniec pod względem debilizmów zaczyna się jazda bez trzymanki. Z obowiązkowym patosem, marnowaniem najlepszych pomysłów i postaci, dziurami scenariuszowymi wielkości sera szwajcarskiego, zalewem kiczu przy jednoczesnym udawaniu misternej układanki albo głębokiego arcydzieła. RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Lawrence - 27-10-2014 (27-10-2014, 21:47)und3r napisał(a): A jak ma podchodzić? Jego entuzjazm jest w kontrakcie zapisany Taa, pewnie tak samo płacą, jak ci od recenzji Johna Wicka ![]() A zapodam zdjęcia, gdyż ktoś musi tutaj na forum robić hype ![]() ![]() ![]() ![]()
RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - und3r - 27-10-2014 (27-10-2014, 22:00)Lawrence napisał(a):Naprawdę? W sensie nie dowierzasz, że w kontraktach są zapisane takie rzeczy jak chwalenie przy każdej okazji (zresztą prawie zawsze zapisane jest też ile takich okazji ma być, w ilu wywiadach aktor ma wziąć udział, na jakie aspekty danej produkcji kierować rozmowę, itp.) filmu, w którym się gra?(27-10-2014, 21:47)und3r napisał(a): A jak ma podchodzić? Jego entuzjazm jest w kontrakcie zapisanyTaa, pewnie tak samo płacą, jak ci od recenzji Johna Wicka RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Cator - 27-10-2014 Co innego zwykła gadka na press junket, a co innego to co mówił Maffiu. Możesz sobie poczytać wywiady z nim. On mocno wierzy w ten film, a z Nolanem kumplują się poza planem. Nie twierdzę, że to cokolwiek oznacza w kwestii jakości filmu. Po prostu Twoje gadanie o tym, że Rusty jest za wysoki na te progi, można najpewniej rozbić o kant tyłka. RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - PropJoe - 27-10-2014 Może ma procent od zysków, może chwali, bo musi, może chwali, bo się kumpluje z Nolanem, może chwali, bo ma słaby gust. Co za różnica? Bez względu na powód, opinie osób zaangażowanych w produkcje raczej rzadko są poniżej poziomu 8/10, nie? RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - und3r - 27-10-2014 Nigdzie nie napisałem, że jest "za wysoki na te progi". Odnosiłem się tylko do tego co ktoś tam z planu (?) powiedział jakiś czas temu, że AH irytuje MM na planie swoją gadaniną, co w świetle ostatnich opinii jest po prostu zabawne. RE: Interstellar (2014) (Reż. Christopher Nolan) - Cator - 27-10-2014 @PropJoe Napisałem przecież, że do jakości samego filmu, może się to mieć jak piernik do wiatraka ![]() @Undr Ale to co napisałeś sugerowało, że Maffiu się niby poznał na burdelu, w którym pracował czy na samym Nolanie. Co jest ewidetnie chybione. Hathaway'owa to nie Nolan. |