![]() |
|
Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56) +---- Wątek: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] (/Thread-Rogue-One-A-Star-Wars-Story-2016-re%C5%BC-Gareth-Edwards-SPOILERY--4272) |
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Mefisto - 18-12-2016 (18-12-2016, 23:00)Huntersky napisał(a): Orson Krennic to oczywiście socjopata i karierowicz, który ma nadzieję... Ale nie musisz tłumaczyć mi jego pobudek, ani też relacji z Tarkinem (nadal wystarczyłaby jedna scena, w której Tarkin widziany jest na przykład od tyłu - to by była dopiero zniewaga, gość niewarty nawet tego, by porozmawiać twarzą w twarz). Jest niejasne kim on tam jest w tej hierarchii. Ciągle lata i lata, choć nazywany jest Dyrektorem i teoretycznie odpowiada za Gwizdek Śmieci. Ma też przydzielone własne oddziały i na wszystkich innych może się drzeć, a mimo to jest nic nie warty. To jest kuriozum. Taki bad guy, bez bad guya. Oh, wait. Edwards - i wszystko jasne ![]() Cytat:Jyn: Ale jej motywacja zaczyna się zanim ujrzy tenże hologram. I co? I gówno ![]() Cytat:A w filmie są słabiej opancerzone, puste w środku AT-ACT, służące do przenoszenia zaopatrzenia, nie AT-AT. maj bad, choć to akurat pierdoła, jak wiele innych, do których się odnosiłem. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Mierzwiak - 19-12-2016 Właśnie przeczytałem tu, że Tarkin i Vader są w co drugiej scenie. Co się zażywa żeby tak bredzić? RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - shamar - 19-12-2016 Ja tak przypadkowo czytam opinie np. na Collider gdzie motłoch BRONI tego animka w zaparte i serio... to jest ślepota czy fanbojstwo SW do potęgi? Byłem pierwszy, który był zainteresowany jak odtworzą tę CGI-postać (po Walkerze i Arnoldzie) - teraz widzę (helloł Mierzwiak), ze wygląda jak kupa animowanego gówna a... widzę pozytywne komentarze na ten temat. Ba. Widzę zmasowaną obronę jeśli ktoś ośmiela się krytykować tego koszmarka (ciągle piszę o zagranicznych stronach - choć i na naszych jest sporo zachwytów). Niewiarygodne. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Mierzwiak - 19-12-2016 Byłeś w kinie i widziałeś Tarkina i Leię w NORMALNEJ jakości? Bo ja tak i mimo absolutnego wyczulenia na sztuczność animacji ludzkiej twarzy (wspomniany TRON) uważam że na ten moment jest to najlepsze co w tej kategorii osiągnięto (co nie znaczy, że jest to doskonałe, bo pewnie nigdy takie nie będzie; plus sama świadomość że to co widzimy nie jedt prawdziwe). Nie bardzo rozumiem z czym masz problem i dlaczego uważasz że w ogóle powinieneś zabierać w tej sprawie głos tylko dlatego, że widziałeś kawałek gównianego cama. Jeśli sądzisz że to wystarczy by wydawać jakikolwiek osąd - szacun, serio. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Grievous - 19-12-2016 RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - shamar - 19-12-2016 (19-12-2016, 02:00)Mierzwiak napisał(a): Byłeś w kinie i widziałeś Tarkina i Leię w NORMALNEJ jakości? Nie musiałem bo ta animkowa MIMIKA (i martwe oczy) nie potrzebuje 4K, żeby była widoczna. Zacytuję 2ch gości z reddit, którzy oddali to doskonale: Cytat:He has a bad case of the CGI wiggles. The animators try so hard to make him feel alive that every syllable he says has to be followed by an eyebrow wiggle and a nose twitch and an eye squint. Theyre overcompensating. I've seen it before. (19-12-2016, 02:00)Mierzwiak napisał(a): Bo ja tak i mimo absolutnego wyczulenia na sztuczność animacji ludzkiej twarzy (wspomniany TRON) uważam że na ten moment jest to najlepsze co w tej kategorii osiągnięto... Włącz sobie sceny z T-800 albo Walkerem, z wiadomych filmów. Może wtedy się zastanowisz nad tym co napisałeś. Ba, nawet plastikowa Audrey z reklamy ma więcej "życia" w oczach niż ten tworek. O zgrozo nawet takie Variety czy Independent podłapały "sranie pod siebie z wrażenia" i przebąkują o Oscarach za efekty specjalne (gdzie jedną z zasług ma być ten animek) Tutaj są te sceny w nędznej jakości ale - jak wspominałem - i tak widoczne jest jak gównianie, sztucznie animowana jest ta facjata. https://vid.me/Kvo8 RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Mierzwiak - 19-12-2016 Dlaczego miałbym się zastanawiać nad tym co napisałem? Mam się wycofać z opinii na temat tego CGI ponieważ uzbrojony w cytaty z reddita postanowiłeś wytoczyć wojnę pozytywnym opiniom na temat tego, czego nie widziałeś? Dobranoc. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - shamar - 19-12-2016 Nie Ty przypadkiem psioczyłeś na to, jak sztucznie wygląda Walker w tej scenie? To poczekamy, kiedy będzie można naocznie porównać, na spokojnie, a nie pod wpływem zachłyśnięcia kinowym seansem. ![]() Dobranoc tyż. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Mierzwiak - 19-12-2016 (19-12-2016, 02:42)shamar napisał(a): Nie Ty przypadkiem psioczyłeś na to, jak sztucznie wygląda Walker w tej scenie?Dokładny cytat: (15-04-2015, 09:25)Mierzwiak napisał(a):Na małym gifie wygląda to bardzo dobrze, no ale w kinie ekran był "trochę" większy(15-04-2015, 09:20)Juby napisał(a): scena kiedy wszyscy bohaterowie stoją patrząc na panoramę L.AZdecydowanie najgorsze ujęcie, zdaje się, że jest tam taki moment gdy na chwilę odwraca głowę, po prostu źle to wyglądało. Jak Tarkin wypadnie na Blu ocenię na Blu, na razie piszę na podstawie kina i nie zamierzam zgadywać jak będzie później. Jeśli moje postrzeganie go się zmieni możesz być pewny że tu o tym poinformuję.
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Huntersky - 19-12-2016 O co chodzi z tym mitem cgi Walkera? Wygląda jak animek w każdej scenie oprócz ostatniej, gdzie skopiowano ujęcie z poprzedniego filmu. Tarkin ma trudniej, bo musi grać. Pod tym względem wypada więcej niż przyzwoicie. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Juby - 19-12-2016 (18-12-2016, 18:34)Huntersky napisał(a): Disney/LucasFilm głupi nie jest i pewnie uważnie słucha jakie są opinie ludzi. O ile zakład, że przed filmem o Boba Fecie, który utknął w martwym punkcie, dostaniemy film o Vaderze? Czy jest taki potrzebny po tylu filmach o nim (RotS chociażby)? $155 mln w weekend otwarcia (szacowane)! Nice. Wracam do robienia okładek do OT. Znowu mam fazę na StarWarsy!
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - simek - 19-12-2016 Mefisto - co do Krennicka: koleś jest odpowiedzialny za budowę Gwiazdy Śmierci, nad nim jest Tarkin, nad Trakinem Vader, nie mam pojęcia co w tej hierarchii jest niezrozumiałego, że dopytujesz. Pytanie o to po cholerę ich tam jest tylu radzę zadać w każdej armii, czy firmie - oświeć ich, że nie potrzebują dyrektorów średniego szczebla, wystarczy prezes (generał) i robole (szeregowcy). Jakieś kuriozum, że ktoś może mieć służbowy samochód, sekretarkę, a potem być zjechanym przez przełożonego, nie? Te firmy to zupełnie nielogiczne działają... Co do wizyty u Vadera: w dzisiejszych czasach też teoretycznie wszytko można załatwić przez telefon, a jednak ludzie spotykają się osobiście ze swoimi przełożonymi, zwłaszcza jeśli mają dostać zjebkę, sam bym na miejscu Vadera kazał Krennickowi ruszyć do mnie dupe, a nie zadzwonić. Co do ostatniej sceny Vadera i tego, że niby traci niepotrzebnie czas na szlachtowanie rebeliantów, zamiast kazać to komuś zrobić: otóż Vader kazał to (pilnować archiwum) zrobić komuś innemu i ten ktoś spartaczył sprawe, a że sprawa była najwyższej wagi i czasu mało, to Darth postanowił nie delegować obowiązków, tylko sam wybić wrogów. Czy mógł po prostu Mocą przywołać dysk? Jasne, że mógł, co drugi filmowy bohater z supermocami nie wykorzystuje ich w 100℅, bo jakby to robili, to by nie było o czym filmu kręcić. Aha, u mnie RO ma 7/10, TFA 6/10. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Mierzwiak - 19-12-2016 (19-12-2016, 09:28)simek napisał(a): Czy mógł po prostu Mocą przywołać dysk? Jasne, że mógłTak samo jak w ANH mogli zniszczyć kapsułę z 3PO i R2 na pokładzie
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Huntersky - 19-12-2016 ![]() -Your hit on rebellion, it didn't work my friend! -Do you feel in charge? RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Arahan - 19-12-2016 - Who are you!? - I'm Empire reckoning ![]() już jutro, can't wait! RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Mierzwiak - 19-12-2016 Zlepki tych dwóch filmów są nieuniknione, już nawet nie chodzi o wspólnego aktora. Tell me about Vader! Why does he wear a mask? --- Czy tylko ja uśmiechnąłem się na ujęciu otwierającym film? Świetne zagranie
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Dr Strangelove - 19-12-2016 Mój ulubiony dialog, no może i sztampowy, ale kapitalny: - You confuse peace with terror - Well, we have to start somewhere Kurcze, szkoda, że nie można zmienić głosu w ankiecie. Craven jako jedyny od razu zrozumiał z czym mamy do czynienia
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Mierzwiak - 19-12-2016 Hmmm, tylko moderatorzy mają tę opcję?
RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Dr Strangelove - 19-12-2016 No wychodzi na to, że tak. Ja takiej opcji u siebie nie widzę, a chyba przydałoby się bo czasem oceny się zmieniają. RE: Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY] - Corn - 19-12-2016 Nie jestem moderatorem, a tez mogę zmieniać... |