![]() |
|
Avengers: Endgame (2019) - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Film a komiks (https://forumkmf.pl/Forum-Film-a-komiks--24) +---- Dział: MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU) (https://forumkmf.pl/Forum-MARVEL-CINEMATIC-UNIVERSE-MCU--54) +---- Wątek: Avengers: Endgame (2019) (/Thread-Avengers-Endgame-2019--4890) |
RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Gieferg - 27-04-2019 Cytat:ale teoretycznie daje nieograniczone możliwości. Tylko szkoda, że w ogóle nie korzystali z niej również w sposób taki jak Thanos przed pstryknięciem. Pochodziłby sobie Tony po polu bitwy i skasował kolejno wszystkich jak Thanos w Wakandzie i nawet by się nie zmęczył :P RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Badus - 27-04-2019 Włodarze Warnera pewnie od środy nie wychodzą z kibla, takiego rozstroju żołądka musieli dostać ;] RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Mierzwiak - 27-04-2019 (27-04-2019, 18:13)Huntersky napisał(a): Moje przemyślenie w kwestii przywrócenia ludzi do życia: nie widzieliśmy jak to naprawdę wygląda (a szkoda), ale Banner równie dobrze mógł pomyśleć o tym, żeby wszyscy znaleźli się obok siebie gdzieś na ulicach, a nie np. w powietrzu, jeśli wyparowali w samolocie.Czy Spider-Man i spółka nie wychodzą przypadkiem z portalu w tle którego widać Tytana? Oczywiście nad tym na jakich zasadach wszyscy wrocili raczej nie należy się zastanawiać, ale zabawnie byłoby pojawić się w domu i zastać drugą połówkę z nowym mężem :D @Gieferg Masz rację ale tutaj tak to pokazali że mam wrażenie obcowania z czymś czego jeszcze nie widziałem, no ale to tylko wrażenie. RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Gieferg - 27-04-2019 Zakładam, że odnosisz się do posta o podróżach w czasie, którego usunąłem gdy zdałem sobie sprawę, że za wcześnie go wysłałem :P Cytat:Oczywiście nad tym na jakich zasadach wszyscy wrocili raczej nie należy się zastanawiać, ale zabawnie byłoby pojawić się w domu i zastać drugą połówkę z nowym mężem :D I co z powrotem nienarodzonych dzieci w wypadku gdyby rękawica przy pstryknięciu Thanosa nie traktowała ich jako całości z organizmem matki? Cóż, nad tym faktycznie nie ma się co zastanawiać, mnie jednak ciekawi to, czy (i jak) kolejne filmy będą się odnosić do tych wydarzeń tak jak wcześniej nawiązywano do bitwy w NY z Avengers. Np. fajnie byłoby zobaczyć jakąś fabułę wynikającą z tego typu sytuacji jak wspomniany wyżej powrót kogoś, a tu żona ma już nową rodzinę - na tym można nawet origin villaina zbudować :) RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Badus - 27-04-2019 Cytat:żona ma już nową rodzinę - na tym można nawet origin villaina zbudować :)Aż się prosi, by takim wątkiem podbudować jeszcze wkurw Vulture'a na Spidermana ;) RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Juby - 27-04-2019 (27-04-2019, 18:28)Gieferg napisał(a): Tylko szkoda, że w ogóle nie korzystali z niej również w sposób taki jak Thanos przed pstryknięciem. Pochodziłby sobie Tony po polu bitwy i skasował kolejno wszystkich jak Thanos w Wakandzie i nawet by się nie zmęczył :P Kamieniem nie mógł się posługiwać bylekto, co dobrze pokazano w GotG1. Tony to zwykły człowiek, pstryknięcie go zabiło - Thanosa / Hulka nie. Thanos / Loki mogli używać kamieni, zwykły człowiek już nie bardzo. Endgame zaburza czas nie tylko fabularnie. Kamienie milowe box office, które jak wielu (w tym ja) zakładało padną dopiero za 3-8 lat, zdobywa już dzisiaj. Porównywanie z JL mija się z sensem. Wystarczy powiedzieć, że rekord otwatcia poza USA należący do Szybkich i wściekłych 8 oraz rekord otwarcia globalnego Infinity War z ubiegłego roku został pobity... w piątek! Weekend dopiero się rozpoczął. :O RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Gieferg - 27-04-2019 Cytat:Kamieniem nie mógł się posługiwać bylekto, co dobrze pokazano w GotG1. Tony to zwykły człowiek, pstryknięcie go zabiło - Thanosa / Hulka nie. Thanos / Loki mogli używać kamieni, zwykły człowiek już nie bardzo.To dać rękawicę Thorowi i niech na****dala :) Powie mi ktoś w jaki dokladnie sposób Tony zawinął Thanosowi kamienie z rękawicy, bo coś mi chyba umknęło. RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Badus - 27-04-2019 Cytat:Powie mi ktoś w jaki dokladnie sposób Tony zawinął Thanosowi kamienie z rękawicy, bo coś mi chyba umknęło.Miał sprytniejszą rękawicę ;) Nie zostało to jakoś zręcznie pokazane chyba. RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Pelivaron - 27-04-2019 On miał tę rękawice z nanotechnologii ii to pewnie te małe robociki zwinęły kamienie. Dla mnie spoko. RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - f.lamer - 27-04-2019 Niby się próbował ściągnąć thanosowi rękawicę, a tak naprawdę chyba coś przełączył by przeskoczyły na jego rękawicę Tak mi się wydaje RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Lambon - 27-04-2019 Czy wiecie kogo zagrała Katherine Langford? RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Pelivaron - 27-04-2019 Też czekałem i się nie doczekałem. Myślałem, że zagra córkę Langa. Ewentualnie Starka, ale córkę miał młodszą. Może ją Russo wycięli. RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Bradesinarus - 27-04-2019 Wczoraj miałem w końcu okazję zobaczyć Avengers Endgame i mogę powiedzieć tylko jedno: Wow! To było piękne zakończenie pewnej ery w dziejach MCU, które jak dla mnie w ogóle mogłoby się w tym momencie zakończyć bo wątpię aby udało się przebić te niezwykłe doświadczenie pełne różnych emocji, jakie zafundowali nam bracia Russo. Choć oczywiście zdaje sobie sprawę, że nie jest to film idealny i osobiście kilka motywów rozegrałbym inaczej to jednak bawiłem się znakomicie! Plus wreszcie zobaczyliśmy próbkę niesamowitych możliwości Scarlett Witch pokazujących, że to ona powinna być najsilniejszą superbohaterką Marvela a nie Carol Danvers. RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Kuba - 27-04-2019 Obstawiam, że w jakieś wersji scenariusza córka Hawkeya mogła nie być pstryknieta RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Lambon - 27-04-2019 (27-04-2019, 19:16)Gieferg napisał(a): Powie mi ktoś w jaki dokladnie sposób Tony zawinął Thanosowi kamienie z rękawicy, bo coś mi chyba umknęło. W czasie próby ściągnięcia rękawicy widać jak kamienie z niej wypadają RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Bradesinarus - 27-04-2019 (27-04-2019, 20:42)Kuba napisał(a): Obstawiam, że w jakieś wersji scenariusza córka Hawkeya mogła nie być pstryknieta https://www.tvguide.com/news/avengers-endgame-katherine-langford/?fbclid=IwAR0yYxqmCYg26KOC2JOdnrvuVit0nBpgnFUj1hy7MYceJ6pl-vUcDD2YWPo RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Lambon - 27-04-2019 Nie wydaje wam się, że mimo oficjalnych komunikatów, że Spider-Man Far From Home będzie dziać się po wydarzeniach z EG to wszystko wskazuje na to, że tak na prawdę będzie to prequel do IW? RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Pelivaron - 27-04-2019 Ciekawa kwestia bo ze zwiastunów Pająka można wywnioskować, że Peter po raz pierwszy spotyka Nicka Fury'ego. Wszystkie filmy MCU będą się teraz działy przed IW :D RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Lambon - 27-04-2019 Ponadto gdy Stark pyta go skąd się tu wziął gdy dołączył do walki w NY odpowiada, że z wycieczki jak dobrze pamiętam. W każdym razie łączyłoby się to z jazdą autobusem z IF i powrotem Furego i Hill ze sceny po napisach. Dodatkowo film bardziej pasowałby jako element 3 fazy i Infinity Sagi niż pierwszy film rozpoczynający nowy etap w Marvelu RE: Avengers: Endgame (2019) [wątek SPOILEROWY] - Badus - 27-04-2019 Może film dzieje się po "Endgame", ale pokaże odnogę czasową wytworzoną po podróżach Avengersów? *BANG!* |