Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Seriale (https://forumkmf.pl/Forum-Seriale--22)
+--- Wątek: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny (/Thread-Nowo%C5%9Bci-zapowiedzi-trailery-w%C4%85tek-informacyjny--1042)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Pelivaron - 26-11-2014

Cytat:Nicole Kidman i Reese Witherspoon wystąpią razem w jednym miniserialu. Aktorki zdecydowały się na przyjęciu ról w produkcji na podstawie powieści autorstwa Liane Moriarty pod tytułem “Big Little Lies”.

“Big Little Lies” to historia trzech matek przedszkolaków, których życie zostaje wywrócone do góry nogami wskutek tragedii, do której dochodzi na jednej ze szkolnych imprez. Twórcą miniserialu jest David E. Kelly, człowiek mający na swoim koncie takie produkcje jak Boston Public, Ally McBeal, Kancelaria adwokacka czy Orły z Bostonu.

Fajnie. Sama historia pachnie mi tutaj czymś w klimatach Gotowych na wszystko. Ma to być przewrotny komediodramat z intrygą i czarnym humorem. A, że Gotowe na wszystko nawet lubię to i "Big Little Lies" chętnie obadam. Tym bardziej, że nazwiska obu pań, jak i twórcy napawają optymizmem.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Gal Anonim - 05-12-2014

Krysten Ritter oficjalnie Jessicą Jones w serialu Marvela:

http://www.superherohype.com/news/323901-krysten-ritter-cast-as-marvels-jessica-jones

Nie do końca jestem przekonany nią w tej roli, ale spoko. Postać z ogromnym potencjałem, wiec moze Ritter ogarnie.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Pelivaron - 19-12-2014

O, Fincher sprawdzi się w komedii dla HaBeO.

Cytat:David Fincher wyreżyseruje pilotowy odcinek, a także będzie producentem wykonawczym serialu komediowego HBO "Living on Video".

(...)

Na razie wiadomo tylko tyle, że akcja programu ma się rozgrywać w latach 80., a bohaterami będą pionierzy sztuki wideoklipów. Przypomnijmy: zanim Fincher zajął się kręceniem filmów, (...)

Sfrustrowany ograniczeniami artystycznymi, jakie narzucają hollywoodzkie wytwórnie, Fincher coraz chętniej współpracuje z telewizją oferującą więcej wolności. Po "House Of Cards" twórca "Siedem" zaangażował w "Utopię" oraz szykowany wspólnie z pisarzem Jamesem Ellroyem "Shakedown".

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - nawrocki - 19-12-2014

W tym newsie najbardziej interesujące jest wspomnienie o współpracy z Ellroyem.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Pelivaron - 08-01-2015

Cytat:W studiu ATM Grupy rozpoczęły się zdjęcia do kolejnych odcinków "Świata według Kiepskich". W życiu bohaterów najdłuższego sitcomu na świecie, będzie wiele zabawnych i wzruszających sytuacji i tajemnic do rozwiązania, także metafizycznych. Wśród gości m.in. Krzysztof Ibisz i Sebastian Mila

LOL

Seba pewnie zagra nieślubne dziecko Ferdka, brata Waldemara :D

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - simek - 08-01-2015

Haha, chcę zobaczyć odcinek z Milą :)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Gal Anonim - 10-01-2015

Ogromny potencjal, pytanie, co z nim zrobia:

EDIT - za serial odpowiadaja Phil Lord i Chris Miller. Mysle, ze odpowiedz, co do jakosci jest jasna - bedzie kozacki :)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - nawrocki - 10-01-2015

Wygląda ciekawie. Pilot wyreżyserował duet Phil Lord/Christopher Miller, będą oni także producentami wykonawczymi, to dobrze wróży.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Perfik - 10-01-2015

Nie oszukujmy się - Lord i Miller zostali najęci do tej roboty i dostali tytuł producentów wykonawczych, bo tak to w TV działa. Ta sama sytuacja była z Brooklyn 9-9 i efekt był tylko taki sobie, więc nie jarał bym się przedwcześnie.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Gal Anonim - 10-01-2015

Są producentami wykonawczymi, ale twórcą jest Will Forte. Jak dla mnie Forte to gość z talentem, którego tylko trzeba dobrze pokierować. Sam fakt, ze glowny bohater nazywa się Phil Miller od Phila Lorda i Chrisa Millera mysle, ze swiadczy o tym, że mieli wkład w ten serial. :P A Brooklyn Nine-Nine było bardzo fajne przez pierwsza polowe, potem zrobilo sie nudne, ale ponoc w drugiej serii robi sie lepsze. Nie wiem, mnie bardziej odrzucilo to, ze to taki serial zapychacz - spoko, ale po co tracic czas. Last Man on Earth ma ciekawszy koncept i wieksze szanse byc czyms interesujacym.

Ale zobaczymy.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - PropJoe - 10-01-2015

(10-01-2015, 16:21)Crov napisał(a): Ogromny potencjal, pytanie, co z nim zrobia (...)

Może brakuje mi wyobraźni, ale w czym widzisz ogromny potencjał? Podoba mi się motyw kolekcjonowania, czyli pewnie gość wbija do różnych fajnych miejsc, ale co więcej można z tym zrobić jeśli ma rzeczywiście być ostatnim a nie, że pod koniec pierwszego odcinka okaże się, że jednak nie jest?

Edit: na imdb jest taki opis fabuły: "The survival of the human race depends on two strangers forced to come together despite their differences." więc jednak...

Edit2: no dobra, nie wiem co sobie myślałem, że zrobią serial z jednym bohaterem?:D Niepotrzebnie wprowadzają w błąd tytułem i tym teaserem!

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Gal Anonim - 11-01-2015

No dla mnie motyw ostatniego czlowieka na Ziemi jest swietnym konceptem i dawno nie bylo filmu czy serialu, ktory by go naprawde ciekawie wykorzystal - ostatni byl chyba The Quiet Earth z 1985 roku. A przynajmniej nic wiecej sobie w tym momencie nie przypominam. Mnie samemu nie przychodzi miliard pomyslow do tego konceptu, dlatego tym bardziej jestem ciekaw jak ktos kreatywny to wykorzysta. Z drugiej strony to bedzie komedia albo komediodramat, wiec to tez nie do konca to, co bym chcial. Ale czekam.
O, łal

szpiegowski thriller miniserial od AMC

Tom Hiddleson jako żołnierz kontra Hugh Laurie jako handlarz bronią

http://screenrant.com/amc-night-manager-miniseries-hugh-laurie-tom-hiddleston/

kozak moze byc.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Snuffer - 11-01-2015

O tym, że będzie to kręcone w stylu Breaking Bad już mówiono - ale wygląda naprawdę świetnie.
No i wreszcie coś o fabule. Fajnie. Widać że w serialu będzie o coś chodzić, a nie będzie tylko proceduralem związanym ze światem BB.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Arahan - 12-01-2015

Frank powraca i chyba zadziera w Władkiem P.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Snuffer - 19-01-2015

Wrzucone przez Setha Rogena, z podpisem "Some inspiration for Preacher".

[Obrazek: B7bUDyYCYAE9kS1.jpg:large]

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - nawrocki - 19-01-2015

Dziwnie wygląda Tree of Life w tym zestawie. Chociaż, z drugiej strony, głównym bohaterem jest w końcu księdz, więc z rozkminami Malicka mu pewnie po drodze. :D Że nie wspomnę o innych, "uduchowionych" aspektach komiksu. ;)

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Gal Anonim - 19-01-2015

Dziwniej chyba Short Term 12. ;)

To, oraz "Friday Night Lights" wydają się najbardziej odklejone od reszty.

RE: Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny - Gal Anonim - 19-01-2015

Tez mi sie tak wydawalo, ale FNL to Texas, wiec pewnie dlatego.

Jest wiele lepszych filmów, portretujących Teksas, więc nadal mnie to dziwi, zwłaszcza że to w głównej mierze film sportowy. No ale to tylko inspiracje. ;)