Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe
Star Wars (temat ogólny) - Wersja do druku

+- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl)
+-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5)
+--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21)
+---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56)
+---- Wątek: Star Wars (temat ogólny) (/Thread-Star-Wars-temat-og%C3%B3lny--3640)

RE: Star Wars (dyskusja ogólna) - Lawrence - 15-03-2019

He he he. OK już poprawiłem literówkę. Oczko

RE: Star Wars (dyskusja ogólna) - zombie001 - 20-03-2019

Nic ponad plotki.. ale zawsze coś.

Game of Thrones Creators' Star Wars Trilogy Reportedly Set In Old Republic

RE: Star Wars (dyskusja ogólna) - Kuba - 20-03-2019

Im bliżej Celebration tym większa szansa, że cos sie sprawdzi. W tym przypadku połączenie Old Republic i Dedeków wydaje się bardziej niż prawdopodobne.

RE: Star Wars (dyskusja ogólna) - simek - 20-03-2019

Mieliby zacząć zdjęcia już w tym roku? Myślałem, że jeszcze to trochę potrwa, ale skoro tak, to premiera pewnie grudzień 2021. No i pytanie jak oni potraktują istniejące historie z czasów Old Republic? Jakby były jakieś postaci z KotORa to byłoby miło.

RE: Star Wars (dyskusja ogólna) - Badus - 20-03-2019

Przemielą walcem i pewnie zostanie jedynie scenografia+estetyka. Nie napalałbym się na Revana, który został przemielony na Kylo Rena ;]

RE: Star Wars (dyskusja ogólna) - Lawrence - 20-03-2019

Kocham KOTOR! A Darth Nihilus to jeden z moich ulubionych Sithów. Ale nie wierzę w nic od Disneya. A Dedeki wcale nie są dla mnie znakiem jakości czy "nową nadzieją" dla tej serii jak niektórzy się w nich dopatrują. Wystarczy popatrzeć jak poziom Gry o tron spadł, od kiedy skończył im się materiał książkowy i musieli sami coś wymyślać.

Przypomnę tylko, że po J.J. Abramsie wielu w Rianie Johnsonie upatrywało powiew świeżości dla Sagi. Gdyż to osoba z telewizji i 3 odcinki Breaking Bad nakręcił itd.

Poczekajmy aż wybiorą reżysera bo bardzo wątpie aby to oni stanęli za kamerą, to jednak znacznie bardziej skomplikowany projekt niż jeden epek GoT a oni przecież mają troche roboty u HBO.

Ale kompletnie mnie nie zdziwi angaż..Sapochnika Duży uśmiech sprawdzony w GoT, z Dedekami świetnie pracuje a doświadczenie ma chyba większe niż Rian. Imo bardzo możliwe.

RE: Star Wars (dyskusja ogólna) - Lawrence - 20-03-2019

To, że w Lucasfilm In Name Only jest parcie na branie osób z Gry o Tron i to nie tylko aktorów, wcale mnie nie zdziwi jak sięgną po więcej ludzi z tamto. To i też dobrze brzmi w kampanii "Ekipa odpowiedzialna za Grę o Tron".
Chociaż przypomnę tylko jak wyglądała kariera reżyserska Taylora i jego Thor i Terminator Genisys.

Oczywiście, już dawno przestałem uważac sukces w telewizji za pewnik bycia mistrzem kina, ale jednak imo nigdy Taylor nie wybijał się jakoś wyjątkowo, nawet w GoT. A Sapochnik już pokazał, że ogarnąć umie wszystko, od wielkiej bitwy po tak "kameralne", ale pełne napięcia i klimatu sekwencje jak początek finału 6 sezonu GoT. To byłby całkiem ciekawy eksperyment.

RE: Star Wars (dyskusja ogólna) - Wolfman - 27-04-2019

Mark Hamill wrzucił na twittera to - https://twitter.com/HamillHimself/status/1121835018282627073

No i rozpętała się gównoburza...

;v

RE: Star Wars (dyskusja ogólna) - Mierzwiak - 27-04-2019

Trolling i hipokryzja Hamilla przestały być zabawne pińćdziesiunt tweetów / wywiadów temu. Mógłby się już zamknąć i sobie odpuścić. (Jak coś może założyć dwuosobowy klub ze Snyderem)

RE: Star Wars (dyskusja ogólna) - OGPUEE - 27-04-2019

Mierzwiu, trzeba podtrzymać w hejterach wrażenie, że każda jakakolwiek decyzja Disneya w SW to gwałt na franczyzie, a Hamill to rycerz Jedi na białym koniu, który patrzył bezradnie jak Johnson każe wszystkim kwiczeć jak świnie Uśmiech.

RE: Star Wars (dyskusja ogólna) - Badus - 27-04-2019

Tak jak pajacowanie Marka wywołuje już od dawna totalną żenadę, tak z tym twittem trafił w sedno Uśmiech

RE: Star Wars (dyskusja ogólna) - Wolfman - 27-04-2019

Trollowanie Marka trochę się przejadło, ale nie sposób wybaczyć braku choćby jednej takiej sceny. Tymczasem Disney sprowadził ludzi do kin jadąc na sentymencie do starych postaci po czym na ekranie się na nich spektakularnie wypiął. Możliwości było wiele i to jest cholernie smutne że nie wykorzystano powrotu kultowych postaci w lepszy sposób.

No ale mamy Rey, Kylo i Rose Oczko

A oskarżenia, że autor tego obrazka to alt-right i 'piece of shit' to czyste szambo.

RE: Star Wars (dyskusja ogólna) - Lawrence - 27-04-2019

Ja tam bardzo lubię Marka Hamilla i po części go rozumiem. Ale też nie do końca rozumiem, gdzie jest w jego zachowaniu hipokryzja? O trollingu i żartach można dyskutować, ale hipokryzję to widzę akurat gdzie indziej.

RE: Star Wars (dyskusja ogólna) - Krismeister - 27-04-2019

Lawrence, błagam, spotkaj Marka Hamilla na jakimś evencie i napisz nam przebieg waszej rozmowy XD Przecież tu jest potencjał na solidną pastę.

RE: Star Wars (dyskusja ogólna) - Lawrence - 07-05-2019

Myślałem, że Disney miał sobie dać na wstrzymanie i przenieść się na telewizję, a tu już zapowiedź kolejnych filmów.

[Obrazek: 59987211_2566962856668761_25785306847001...e=5D5BB376]

Czyżby to miała być ta nieszczęsna trylogia Benioffa i Weissa, a może Ruina Johnsona? Albo co gorzej połączą siły...!!!
Zobaczymy jak sobie Rise of Skywalker poradzi, ale boję się, że bardzo dobrze. 

RE: Star Wars (dyskusja ogólna) - Dirk - 08-05-2019

Najwyraźniej już im się udało "zatrudnić większą liczbę kobiet"... A może dwa tygodnie wystarczą na przemyślenie koncepcji i strategii.

RE: Star Wars (dyskusja ogólna) - zombie001 - 14-05-2019

(14-05-2019, 20:13)Kuba napisał(a): Trylogia Dedeków póki co nie ma ogłoszonego reżysera, obstawiam,że dostanie ją Sapochnik. Seria Johnsona faktycznie w koszu...i nikt mnie nie przekona, że nie byłby on lepszym wyborem niż Dedecy.

Nie chcę Ci niszczyć marzeń, ale wszystko wskazuje na to, że DeDecy mają tutaj wielkie aspiracje i planują zająć się scenariuszem oraz reżyserią.

http://collider.com/next-star-wars-movie-game-of-thrones-writers/

Nikt nie podkreślałby tak mocno, że to ma być ICH TRYLOGIA, gdyby miało być inaczej. Oczywiście Iger sobie z miejsca strzela w kolano, ale cóż... jego sprawa.

R.I.P. NEW NEW STAR WARS TRYLOGY.

RE: Star Wars (dyskusja ogólna) - Kuba - 14-05-2019

Od początku wyraźnie podkreślane było, że Dedecy to produkują i piszą, nie wspominano o reżyserii. Oboje zrobili z 3 epki GoT, już widze jak stają za kamerą blockbustera z budżetem 150mln.

Reżyser z GOT to nie złudzenie tylko logiczne i bardzo prawdopodobne rozwiązanie.