![]() |
|
Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Wersja do druku +- Forum KMF - internetowe cwaniaki i snoby filmowe (https://forumkmf.pl) +-- Dział: Działy tematyczne (https://forumkmf.pl/Forum-Dzia%C5%82y-tematyczne--5) +--- Dział: Serie filmowe (https://forumkmf.pl/Forum-Serie-filmowe--21) +---- Dział: GWIEZDNE WOJNY (https://forumkmf.pl/Forum-GWIEZDNE-WOJNY--56) +---- Wątek: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard (/Thread-Solo-A-Star-Wars-Story-2018-re%C5%BC-Ron-Howard--4434) |
RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Szaman - 26-05-2018 Sympatyczna przygoda, podobał mi się bardziej niż przynudzające Last Jedi i Łotr Jeden. Jest też pomimo tego całego bałaganu o wiele spójniejszy niż tamte tytuły, nie ma problemów z tempem, bohaterami i kanionem między poziomem poszczególnych scen. Alden w porządku, chociaż sprawiał wrażenie mocno spiętego, był wyraźnie lepszy w scenach z Bettanym, czyli tych stuprocentowo pochodzących od Howarda. Pierwszy raz polubiłem część nowych bohaterów, zarówno stworka Jona Favreau jak i feministycznego robota który pełni tu podobną funkcję komediową co złota pokojówka ze Spaceballs. Clarke zupełnie bezbarwna, Newton naburmuszona, Woody jak zawsze z jointem, aktorsko najlepszy Bettany. Lando dla mnie obojętny. W trakcie seansu zastanawiałem się nad elementami o które tak mocno mogli pożreć się Kennedy i duet Lego. Najmocniej stawiałbym właśnie na Lando, u Howarda to postać znajdująca się dwa kroki od przepaści autoparodii, skeczu z SNL. Jestem w stanie uwierzyć, że Lord i Miller wykonali ten skok w przepaść. Bardzo podobała mi się ostatnia wspólna scena Aldena i Woody'ego, ciekawe który z reżyserów za nią odpowiada. 7/10 Jeszcze co do wiadomego cameo RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Snuffer - 26-05-2018 Btw. Betanny napisał smsa Howardowi, czy ten nie zastanawia się dlaczego Paula jeszcze nie ma w uniwersum SW. Howard odpisał "LOL. Let me get back to you". I tak zastąpił M.K Williamsa. Czy tylko mnie przeraża informacja że postać tego crime lorda w poprzedniej wersji scenariusza miała być.. pół lwem? Co Ci LEGO wymyślili.. RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - zombie001 - 26-05-2018 No ale chyba nie oni to wymyślili, tylko Kasdanowie. Miał być kosmitą stworzonym dzięki technologii mo-cap. Bettany gra go w ludzkiej formie, tylko dlatego że nie było już czasu (i kasy) na zabawy z CGI. RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Snuffer - 26-05-2018 Śmierdzi jak rehash Jabby po prostu. Nie wiedziałem, że Kasdanowie to wymyslili. Nie wiem jak Betanny wypada w filmie bo jeszcze nie widzialem, ale lubię tego aktora i myślę ze to lepsze rozwiązanie. RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - simek - 26-05-2018 Dużo do zagrania nie miał, rola jest ok, ale to typowy crime lord u którego dług mają bohaterowi i jak nie załatwią mu tego co on chce, to ten ich zabije. RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Lawrence - 27-05-2018 Taka teoria spiskowa, że L3-37 jest tak naprawdę parodią Kathleen Kennedy, w wykonaniu Lorda i Millera. Wiadomo trochę naciągana, ale nawet fajnie to brzmi ![]() RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Doppelganger - 27-05-2018 Baba byłaby aż tak tępa by tego nie zauważyć? Chociaż kto ją tam wie. RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Badus - 27-05-2018 Naprawdę pytasz o rozsądek kobiety surfujące na trzeciej fali feminizmu?
RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Szaman - 27-05-2018 Błagam, przecież to postać komediowa, feministka której nawet bohaterowie mają dość. Lando mówi, że jej odbiło i już dawno nadaje się do resetu, ale za bardzo ją lubi. Prędzej to mrugnięcie okiem wokół społeczno-politycznych kwestii namnożonych przy najnowszej trylogii niż jakaś parodia Kathleen Kennedy. Rany, przez prawie 40 lat razem ze swoim mężem naprodukowała tyle fajnych filmów, teraz przedstawiacie ją jakby odwołała Boże Narodzenie i sprawiała, że lato bywa czasem nie gorące. Disney nakręca SJW bullshit, bo on idealnie sprzedaje się na portalach typu Variety, Deadline Hollywood i Hollywood Reporter które z ośrodków filmowego biznesu stały się krążownikami do walki z Trumpem. Bullshitu jest w tych filmach bardzo mało, a myśl o stosunku z Lando istnieje jedynie w głowie robota i sama scena ma również podtekst komediowy. Podobnie jak przytoczony powyżej dialog o równouprawnieniu, który w filmie ma kontekst w którym nawet Lando ma dość, że ta baba wiecznie gada tylko o jednym. Tymczasem Solo zalicza bardzo rozczarowujące, pierwsze dwa dni w amerykańskich kinach. Dla porównania: Force Awakens: 187,4 mln$ Roque One: 117,4 mln$ Last Jedi: 168,7 mln$ Solo: ok. 60 mln$ Pierwsze doniesienia z Chin i reszty świata mówią o sporej klapie: https://www.facebook.com/BoxOfficeowyZawrotGlowy/photos/a.583590655008583.1073741828.582003508500631/2000155520018749/?type=3&theater RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Badus - 27-05-2018 Cytat:Force Awakens: 187,4 mln$ Uuu...no faktycznie, wygląda to tutaj dość słabo. Ciekawe na ile to pokłosie reakcji na shitstorm wokół TLJ, a na ile ogólna niechęć do początkowego pomysłu na film o Hanie. RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Arahan - 27-05-2018 Domestic: $83,325,000 Foreign: $65,000,000 Worldwide: $148,325,000 trochę chujnia
RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - zombie001 - 27-05-2018 Nie ma co kopać leżącego. Mimo wszystko szkoda, że te wyniki mogą się odbić na innych spin-offach. Nie to żebym ufał Disneyowi, Kennedy, czy też żeby ten solo Boba Fett mnie szczególnie jarał, ale jednak z taką postacią, której nigdy nie przypisano gęby konkretnego aktora, można było bardziej zaszaleć, niż przy Solo. Mangold to też w miarę kumaty gość za sterami (póki go nie zwolnią). A tak, to teraz Disneyowscy księgowi w garniakach, będą kalkulować: co poszło nie tak?. I jak to bywa ostatnio, znowu nie trafią i spartolą to jeszcze bardziej przy kolejnym spin-offie. =/ RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Arahan - 27-05-2018 Cytat:I jak to bywa ostatnio, znowu nie trafią i spartolą to jeszcze bardziej przy kolejnym spin-offie. =/ Amen. Aż popełniłem mema ![]() Tak, wiem, już się wynoszę z tematu. Aczkolwiek pastwienie nad tym filmem sprawia mi frajdę
RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Doppelganger - 27-05-2018 Dawaj Arahan
RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Dr Strangelove - 27-05-2018 Piękna i jakże pożądana katastrofa ![]() Może się ogarną i przestaną tłuc to "badziewo" myśląc, że jak się przystawi pieczątkę "STAR ŁORS!!!" to już wystarczy. Niech zrobią spin-off o Jabbie. Dwie godziny o tym jak Jabba się obżera, aż a końcu staje się tym monstrualnym grubasem jakiego wszyscy znamy i kochamy. Fani muszą to zobaczyć. RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - shamar - 27-05-2018 (27-05-2018, 18:19)zombie001 napisał(a): ,,.. ale jednak z taką postacią, której nigdy nie przypisano gęby konkretnego aktora, Eeee. What? Przecież on miał gębę tego Tamury jakiegoś tam. RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - zombie001 - 27-05-2018 Ja tam za cholerę nie wierzę, że oni wyciągną z tego sensowne wnioski. Mangold już pewnie dostał telefon, żeby do scenariusza "Fetta" dopisać z 30-40 stron z Vaderem
RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Dr Strangelove - 27-05-2018 Ja też nie wierzę. Dodałem to zdanie tylko po to, żeby ocieplić mój wizerunek hejtera
RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Mierzwiak - 27-05-2018 (27-05-2018, 20:13)shamar napisał(a): Eeee. What? Przecież on miał gębę tego Tamury jakiegoś tam.Zgodnie z kanonem i logiką owszem, powinien go zagrać Temuera Morrison. Pod warunkiem że miałby to być Boba w takim wieku, a nie np. dwudziestolatek zaczynający w świecie łowców nagród. Kto ich tam wie co planują. RE: Solo: A Star Wars Story (2018) reż. Ron Howard - Lawrence - 27-05-2018 (27-05-2018, 19:51)Dr Strangelove napisał(a): Niech zrobią spin-off o Jabbie. Fat Shaming - odpada. Plus nie wiem, czy teraz te wszystkie erotyczne tancerki by przeszły. W ogóle jak jest w Solo z erotyzmem? Znaczy przemytynicy, lokale, pewnie jakieś klubu, tancerki twi'lek itd. |